یک‌شنبه 30 دی 1403

کنترل و درمان خانگی روماتیسم

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
کنترل و درمان خانگی روماتیسم

روماتیسم یک بیماری خود ایمنی است که سیستم ایمنی بدن دچار اختلال می شود و این بیماری انواع مختلفی دارد که یکی از آن ها روماتیسم مفصلی است.

به گزارش مشرق، روماتیسم یک بیماری خود ایمنی است که در ابتدا به بافت های سینوویال اطراف مفاصل حمله می کند. بیماری های خود ایمنی باعث می شود سیستم ایمنی بدن بافت های خود برای مهاجمان خارجی مثل باکتری ها و ویروس ها را اشتباه بگیرد. سیستم ایمنی بطور اشتباه آنتی بادی تولید می کند تا به دنبال مهاجمان بگردد و آن را نابود کند. هم چنین این بیماری سیستماتیک توانایی تاثیر گذاری بر کل بدن را دارد و می تواند به بسیاری از اندام های مختلف مانند قلب، ریه ها و یا بافت های دیگر مانند ماهیچه ها، غضروف و رباط ها حمله کند. روماتیسم با ایجاد ورم و درد مزمن گاهی سخت است و می تواند باعث معلولیت دائمی شود.

علائم روماتیسم

شروع اولیه روماتیسم با تاثیر روی مفاصل کوچک مانند انگشتان دست و پا همراه است. بسیاری افراد احساس می کنند این مواضع گرم، خشک و یا متورم هستند و این نشانه ها به طور متناوب دیده می شود و چند روزی افراد را درگیر و مدتی تسکین پیدا می کند.

در طول زمان، علائم می تواند بدتر شود و باعث بد فرم شدن انگشتان دست و پا شود. هم چنین این بیماری می تواند در مفاصل بزرگ تر مانند شانه ها، زانوها و باسن نیز پیشرفت کند. روماتیسم ممکن است در طی 2 سال آسیب های قابل توجهی به مفاصل بزند.

علایم دیگر روماتیسم عبارتند از: 

خستگی تب درجه پایین درد و سفتی بیش از 30 دقیقه در صبح یا بعد از نشستن کم خونی کاهش وزن روماتیسم همچنین به طور قابل توجهی خطر حمله قلبی و سکته را افزایش می دهد زیرا می تواند به محافظ قلب به نام غشاء خارجی قلب آسیب برساند.

درمان خانگی روماتیسم 

داروهای گیاهی برای درمان خانگی روماتیسم مفاصل در دست ها، زانو و قوزک:

دستور العمل ها خانگی می توانند در کنار درمان های پزشکی معمول مورد استفاده قرار گیرند. فراموش نکنید که همیشه در مورد عفونت های مکرر و بدتر شدن علائم با پزشک خود صحبت کنید.

دارچین:

دارچین به دلیل داشتن خاصیت ضد التهابی که دارد در تسکین علایم روماتیسم موثر است علاوه بر این، این گیاه در تسکین درد به خصوص در هوای سرد زمستان موثر است.

مواد مورد نیاز:

پودر دارچین: نصف قاشق چای خوری عسل (اختیاری) روش مصرف: از پودر دارچین حدود 2 تا 4 گرم هر روز به عنوان ادویه استفاده کنید یا آن را با عسل ترکیب نمائید تا نتیجه بهتری بگیرید.

هشدارها:

دارچین را به مقدار زیاد مصرف نکنید چون می تواند برای سلامتی مضر باشد. از این گیاه برای زنان باردار یا شیرده استفاده نکنید زیرا واکنش منفی بالقوه با لخته شدن خون طبیعی بدن ایجاد می کند و ممکن است با داروهای رقیق شدن خون تداخل داشته باشد.

درخت بید: 

پوست درخت بید خاصیت ضد التهابی دارد و باعث تسکین فوری دردهای مربوط به روماتیسم می شود، بیشتر شبیه آسپرین عمل می کند اما طبیعی تر و عوارض جانبی کمتری دارد و. پوست درخت بید در کاهش تب، سفتی مفاصل و درد ماهیچه موثر است.

مواد مورد نیاز:

درخت بید خشک

روش مصرف: چوب بید خشک شده را به طور مستقیم با دندان بجوید تا از خواص آن بهره مند شوید، همچنین می توانید چای گیاهی با درخت بید درست کنید.

بید خشک شده را در آب جوش ریخته و پس از ترکیب از صافی عبور دهید. سپس آن را مستقیما روی مناطق آسیب دیده بزنید. هم چنین می توانید پودر این چوب خشک شده را در خمیر و یا مواد غذایی اضافه کنید با مصرف منظم آن در وعده های غذایی از خواص آن استفاده کنید. این گیاه را می توان به شکل کپسول دارویی با آب برای تسکین درد مصرف نمود.

هشدارها: پوست درخت بید حاوی سالیسین است که وقتی در دوزهای بالا مصرف شود کشنده است زیرا کلیه ها را مسدود می کند. بنابراین باید هنگام استفاده از این روش مراقب باشید و از آن برای افراد زیر 16 سال استفاده نکنید. بزرگسالان باید 1 تا 2 قاشق چای خوری از پودربید را در 8 اونس آب بجوشانند و 3 تا 4 بار در روز آن را بنوشند.

فلفل سیاه: 

فلفل سیاه به دلیل داشتن کپسایسین در تسکین درد روماتیسم و التهاب موثر است. علاوه بر این از این ماده در کِرِم به عنوان یک عامل ضد التهاب استفاده می کنند.

مواد مورد نیاز:

فلفل سیاه 5 تا 10 میلی گرم

روش مصرف:

5 - 10 میلی گرم از فلفل سیاه را در غذای روزانه برای افزایش جذب مواد مغذی اضافه کنید، استفاده از فلفل سیاه با زرد چوبه به کسب نتیجه بهتر کمک می کند. همچنین می توانید به طور روزانه روغن فلفل را مصرف کنید.

هشدارها:

معمولا استفاده ز فلفل سیاه برای درمان روماتیسم ایمن است اما ممکن است برخی از مبتلایان روماتیسم دچار تورم و یا ناراحتی شکم شوند. فلفل سیاه را استنشاق نکنید زیرا می تواند باعث التهاب تنفسی، آنوکسی و تورم شود. زنان باردار، شیرده، بیماران دیابتی، هنگام مصرف دارو نباید از این ادویه استفاده کنند. قرص ها را 3 تا 4 ساعت پس از مصرف فلفل سیاه بخورید. اگر از بیماری های خود ایمنی رنج می برید مراقب باشید.

چای سبز:

چای سبز به دلیل داشتن پلی فنول ها خاصیت ضد التهابی و محافظت مفاصل دارد. علاوه بر این، آنتی اکسیدان های موجود در آن مهم ترین نقش را در بهبود سیستم ایمنی و درمان روماتیسم ایفا می کنند.

مواد مورد نیاز:

چای سبز تازه یک تکه لیمو

روش مصرف:

چای سبز تازه را بجوشانید تا از مزه طبیعی آن لذت ببرید، یا چای را در آب داغ به مدت 3 تا 5 دقیقه بخیسانید و برای محدود کردن کالری موجود در رژیم غذایی شکر به آن اضافه نکنید. همچنین می توانید یک برش لیمو نیز به آن اضافه کنید.

هشدارها:

چای سبز نوشیدنی سالمی است، اما نباید بیش از حد آن را استفاده کنید. اثرات چای سبز بر روی اختلالات سیستم ایمنی و التهاب تنها در حیوانات به اثبات رسیده است. استفاده کوتاه مدت ممکن است نتیجه فوری را در علایم روماتیسم نشان ندهد.

سیر: 

سیر ماده ای سالم با خاصیت ضد التهابی است که برای درمان بسیاری از بیماری ها مفید می باشد. سیر به کاهش علایم روماتیسم و پیشرفت آن با جلوگیری از التهاب کمک می کند. هم چنین می توانید بدون مصرف دارو به طور موثر بهبود یابید.

مواد مورد نیاز:

2 حبه سیر خام لیمو عسل آب

روش مصرف:

دو حبه سیر خام له شده، یک لیمو پوست کنده و یک قاشق چای خوری عسل را به خوبی مخلوط کنید و این مخلوط را هر زمان از روز بنوشید. همچنین می توانید دو حبه سیر را آسیاب کرده و با 2 قاشق سوپ خوری عسل و کمی آب بنوشید. علاوه بر این می توانید یک سیر را پوست بکنید و آن را مستقیما به روی موضع روماتیسم بمالید.

هشدارها:

ممکن است هنگام استفاده از سیر به طور مستقیم روی پوست احساس سوزش کنید.

زنجبیل: همه ما می دانیم زنجبیل به دلیل خاصیت ضد التهابی برای بسیاری از بیماری ها به خصوص حالت تهوع، مفید است علاوه بر این به تسکین علایم روماتیسم کمک می کند

مواد مورد نیاز:

انواع مختلف عصاره زنجبیل، روغن اسانس، ژل، کرم موضعی، کپسول یا چای.

روش مصرف: زنجبیل را در اشکال مختلف نظیر روغن، کپسول، چای، یا کرم موضعی به مقدار مناسب بخورید. اما به یاد داشته باشید که بعد از غذا یا همراه غذا آن را مصرف کنید. یک فنجان چای زنجبیل را بنوشید و یا آن را به ظرف غذای خود اضافه کنید تا مصرف خود را کمی افزایش دهید.

هشدارها:

مراقب باشید که یک مکمل با کیفیت بالا از زنجبیل ارگانیک را انتخاب کرده و از استفاده محصولاتی که حاوی افزودنی ها هستند خودداری کنید.

زردچوبه: 

زرد چوبه به دلیل داشتن خاصیت ضد التهابی و کورکومین برای تسکین دردهای روماتیسم موثر است؛ می توانید آن را به عنوان ادویه در غذاهای روزانه، یا چای، شیر، مکمل و غیره اضافه کنید.

مواد مورد نیاز:

ریشه های تازه زرد چوبه / پودر زرد چوبه فلفل سیاه

روش مصرف:

می توانید به رژیم غذایی خود، آب میوه و یا هر وعده غذایی زردچوبه اضافه کنید. با خرد کردن 1 - 3 گرم یا نیم اینچ ریشه زردچوبه و کمی فلفل سیاه مخلوطی بسازید و30 میلی لیتر از این عصاره را روزانه برای تسکین درد مصرف کنید.

همچنین می توان یک قاشق چای خوری از زرد چوبه را به هنگام پخت اضافه کنید.

راهی دیگر برای مصرف زرد چوبه؛ ترکیب فلفل سیاه، زرد چوبه و چربی های سالم است. این دستورالعمل به افزایش جذب زردچوبه در بیماران روماتیسمی کمک می کند. شما باید با دوزهای کم مانند - نصف قاشق چای خوری شروع کنید. و اگر دچار هیچ گونه عارضه جانبی نشدید، می توانید به یک قاشق چای خوری هر هفته آن را افزایش دهید.

هشدارها: زردچوبه را بیش از اندازه در وعده های غذایی روزانه خود استفاده نکنید. زنان باردار و شیرده نباید از زرد چوبه به عنوان دارو استفاده کنند. اگر از مشکلات کیسه صفرا، خونریزی، دیابت، بیماری رفلکس، شرایط حساس هورمون، ناباروری در مردان و کمبود آهن رنج می برید، از مصرف این ادویه اجتناب کنید. همچنین دو هفته قبل از جراحی مصرف آن را کنار بگذارید.

سایر روش های درمان روماتیسم:

تغییر در رژیم غذایی:

رژیم غذایی ضد التهابی و اسید اکسالیت پایین را در برنامه خود بگنجانید.

تست حساسیت غذایی:

می توانید تستی برای تعیین اینکه چه غذاهایی باعث استرس در سیستم شما می شوند انجام دهید تا آن غذاها را در رژیم غذایی کاهش دهید.

کاهش استرس:

راه هایی برای کاهش فعالیت های استرس زا پیدا کنید و از آرامش بیشتری لذت ببرید.

بهبود خواب:

خوابیدن با کیفیت بالا و معمولا 8 تا 9 ساعت در هر شب کلید بهبود عملکرد مغز است.

غذاهای غنی از ویتامین ب، منیزیم:

منیزیم به بهبود الگوهای سیگنال دهی قند خون کمک می کند و محافظ سد خونی مغز است. بهترین غذاهای غنی از منیزیم و ویتامین ب شامل سبزیجات سبز، محصولات لبنی، کاکائو خام و دانه های کدو تنبل است. همچنین می توانید حمام نمک اپسوم را نیز انجام دهید تا سطوح منیزیم خود را بالا ببرید.

+ بهبود وضعیت بدنی، کایروپراکتیک با کیفیت بالا و بهینه سازی الگوهای تنفس به شدت توصیه می شود.

استفاده از گیاهان آنتی اکسیدان:

زرد چوبه، زنجبیل، پونه کوهی، سیر، ریحان، آویشن و رزماری را به عنوان چای گیاهی ارگانیک به طور مرتب مصرف کنید.

پا برهنه راه رفتن:

در جامعه کنونی، ما انسان ها توسط فرکانس الکترومغناطیسی سمی احاطه شده ایم و افزایش استرس در بدن ما باعث تغییر عملکرد انتقال دهنده عصبی در بدن می شود، با پیاده روی روزانه با پای برهنه بر روی علف، خاک یا ماسه، جاذبه طبیعی را از زمین جذب کرده و ریتم های الکتریکی را متعادل سازید.

مکمل های امگا 3:

مکمل های امگا 3و اسیدهای چرب برای ثبات قند خون، کاهش التهاب و درد حیاتی هستند.

روزه گرفتن:

روزه گرفتن بیش از 16 ساعت یکی از بهترین راه ها برای بهبود تولید میتوکندری است و بدن شما بهره وری انرژی را با افزایش و تقویت میتوکندری در طول زمان روزه بهبود می بخشد. گرفتن روزه یکی از بهترین روش ها برای کاهش استرس اکسیداتیو و التهاب است.

ویتامین د:

ویتامین د خود را از طریق نور خورشید و یا مصرف یک مکمل با کیفیت بالا، افزایش دهید.

تصفیه آب خانگی:

بسیار مهم است که از مصرف کلرید، فلوراید، آفت کش ها، فلزات سنگین و غیره اجتناب کنید به همین منظور آب تصفیه شده را روزانه بنوشید.

استفاده از روغن های گیاهی:

محتوا و مزایای روغن های اسانسی به بهبود سطح اکسیژن و کاهش اثرات مضر استرس اکسیداتیو در بدن کمک می کند.

یک قطره روغن معطر روی دست ها بریزید و دستها را به آن آغشته کنید، با استشمام این روغن مغز تحریک شده و جریان خون در جمجمه افزایش پیدا می کند.

جنب و جوش با شدت پایین:

بی تحرکی، جریان سیال را در مفاصل کاهش می دهد و می تواند منجر به افزایش استرس اکسیداتیو در بدن شود. در طول روز، حرکت زیاد با شدت پایین مانند راه رفتن، دوچرخه سواری سبک، بازی کردن و غیره به کاهش التهاب بدن، تثبیت مفاصل و تقویت رشد نورون های جدید در مغز کمک می کند.

بهبود روده:

بهبود حرکات روده و سم زدایی بدن نکته کلیدی در درمان روماتیسم است با داشتن یک رژیم غذایی ضد التهاب و منابع فیبر مانند دانه چیا و کتان، غذاهای تخمیری و پروبیوتیک ها، حرکت روده را بهبود بخشید.

منبع: ایسکانیوز