کنفرانس وحدت؛ نقطه آغاز راهبرد جدید وحدت اسلامی
تهران - ایرنا - استاد دانشگاه گفت: کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی باید به عنوان نقطه شروع اصلی برای امت اسلام جهت تجدیدنظر درباره راهبرد خود در موضوع وحدت و برادری اسلامی باشد.
به گزارش روز یکشنبه گروه فرهنگی ایرنا از ستاد خبری سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی، دکتر اولسی جزیخی، olsi jazexhi استاد دانشگاه و مورخ تاریخ عثمانی در وبینار "منطقه ای آمریکای شمالی بیان کرد: ما مردم بالکان به دلیل پیشینه عثمانی که داریم، به طور کل پیرو مذهب حنفی عثمانی می باشیم اما این، ما را از دیگر مسلمانان جهان مخصوصا برادران شیعه ما در جمهوری اسلامی ایران و بسیاری دیگر از کشورهای خاورمیانه جدا نمی کند. دکتر جزیخی تصریح داشت: تجربه عثمانی ما در حوزه بالکان نشان داد فارغ از سنی یا شیعه بودن، همه ی ما مسلمان هستیم. تاریخ ما در بالکان به ما نشان داده مذاهب مختلف اسلام می تواند در کنار هم تحت راهنمایی اصول شریعت و قرآن همزیستی کاملا مسالمت آمیز داشته باشند. اگر شما در بالکان تحت حکومت عثمانی، شیعه یا سنی بودید، وظیفه داشتید به شریعت اعتقاد داشته باشید که همان قانون مقدسی است که ما مسلمانان از قرآن و سنت استخراج می کنیم.
جنگ اخیر تکفیری ها علیه سوریه جایی که آمریکا، رژیم صهیونیستی، کشورهای امپریالیست و وهابیون سعودی ده ها هزار مسلمان در سراسر جهان را تبدیل به افراطیون کردند و آن ها را به عنوان سربازان تکفیری بر علیه دولت سوریه به این کشور فرستادند یک درس بزرگ برای علمای اسلام می باشد این که راه حل مقابله با تکفیری ها، وحدت اسلامی می باشد.
وی عنوان کرد: کنفرانس وحدت اسلامی که شما برادران و خواهران در حال برگزاری آن در تهران می باشید باید به عنوان یک نقطه شروع اصلی برای امت اسلام جهت تجدید نظر درباره استراتژی خود درباره وحدت و برادری اسلامی باشد. دکتر جزیخی گفت: درسی که از ماجرای تکفیری ها در سوریه می گیریم یا مساله ای که در آلبانی داریم مبنی بر حضور گروه افراطی و تروریست مجاهدین خلق یا همان سازمان تروریستی منافقین که متاسفانه توسط کشور بنده میزبانی می شود، به امت اسلام خطری که از ناحیه این گروه ها که وحدت اسلامی را نمی پذیرند و می خواهند نظرات افراطی خود را بر باقی مردم جهان تحمیل کنند، نشان می دهد. وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران که از مسلمانان اهل سنت بوسنی و هرزگوین، کوزوو، آلبانی، سوریه و فلسطین پشتیبانی می کند یک درس بزرگ برای باقی امت اسلام است که از آن طریق مردم می توانند بفهمند دروغ ها و تبلیغات تکفیری ها علیه وحدت اسلامی جعلی است. دولت جمهوری اسلامی ایران به طور مستمر به باقی امت اسلام نشان داده اهمیتی ندارد اهل سنت یا شیعه هستید. مهم این است که مسلمان هستید و همه ما برادران و خواهران دینی هستیم. استاد دانشگاه اذعان کرد: این درس های تاریخی باید به ما در درک اهمیت وحدت اسلامی کمک کند و به همین دلیل من امیدوارم که این کنفرانس و اجتماع بزرگ علمای سنی و شیعه این نتیجه را به بار بیاورد که برای ما مسلمانان هیچ گزینه ای جز وحدت اسلامی وجود ندارد.
سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی از پنجشنبه مصادف با 12 ربیع الاول به صورت مجازی آغاز به کار کرد و قرار است طی پنج روز تا دوشنبه بیش از 167 شخصیت برجسته جهان اسلام از 47 کشور و همچنین 120 سخنران داخلی به صورت وبیناری پیرامون موضوع های کنفرانس به ویژه همکاری های اسلامی در مواجهه با مصایب و بلایا با رویکرد کرونا سخنرانی کنند.
*س_برچسبها_س*