چهارشنبه 7 آذر 1403

کهگیلویه‌وبویراحمد پایلوت کشوری فرآیند دادرسی‌ها شده است

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
کهگیلویه‌وبویراحمد پایلوت کشوری فرآیند دادرسی‌ها شده است

نگین تاجی گفت: استان ما به یک پایلوت کشوری تبدیل شده است به این شکل که به محض اینکه فردی شکایت داشته باشد در همان روز ثبت و ارجاع داده شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح زاگرس رییس گل دادگستری کهگیلویه و بویراحمد پیش از خطبه های نمازجمعه شهر یاسوج با تبریک هفته قوه قضائیه گفت: 15 اولویت مهم برای تحول در قوه قضاییه مشخص شده است، سند تحول تدوین و به استان ها ابلاغ شده است، موضوع تحول و تحول گرایی با حضور اقای اژه ای رنگ و بوی جدی گرفته است، اگر به دنبال رفع مشکلات اقتصادی و تغییر و تحول هستیم زمانی می توانیم بگوییم موفق هستیم که مردم را درک کنیم.

حسن نگین تاجی بیان کرد: این برنامه عملیاتی تحول و تعالی در دادگستری ها ابلاغ شده و یک نکته مهم دارد که اختیار به استان ها داده شده است که بومی سازی شوند و بر اساس اولویت ها سند تحول تهیه و نقشه راهی برای دادگستری ها باشد، دادگستری استان از سه سال قبل تحول را آغاز کرده است، مبنای هر تحولی استفاده از انسان های نخبه است که تعهد نیز داشته باشد فردی که تخصص نداشته باشند نمی تواند تغییر ایجاد کند.

نگین تاجی گفت: دو چالش مهم بحث اطاله دادسری و کیفیت دادرسی هاست که مردم معترض هستند چرا یک پرونده چند سال تحت رسیدگی است و دوم اینکه چرا یک رای صادر می شود مردم انتظار دارند به قاعده انصاف و عدالت نزدیک باشد، قاضی باید به گونه ای باشد علاوه بر پایبندی به قانون، شتاب زدگی در رسیدگی نیز نداشته باشد.

وی به دو عاملی که موجب طولانی شدن فرایند دادرسی می شود اشاره کرد و گفت: یکی از مواردی که وجود دارد عدم توجه به آموزش است یعنی ناکارآمدی نظام آموزشی در رشته حقوق است افرادی که در این زمینه تحصیل می کنند بعد از چهار سال یک دوره کاراموزی موقت می خواهند در خصوص پرونده ها قضاوت کنند، مثلا اگر یک جراح آموزش کاربردی نبیند نمی تواند موفق باشد یک وکیل اگر آموزش کاربردی صحیح و نظام مند نبیند ممکن است دچار مشکل شود.

نگین تاجی ادامه داد: گاهی دیده می شود یک قاضی چند سال روی یک پرونده رسیدگی می کند و بعد از مدت ها می بیند قابلیت رسیدگی ندارند، پس چاره ای جز تقویت دوره های آموزشی ضمن خدمت و تقویت نظام آموزشی ندارد. وی گفت: در این راستا کارهای خوبی در دادگستری استان انجام شده است، حجم ورودی پرونده ها نیز یکی دیگر از دلایل طولانی شدن روند دادرسی است.

رئیس کل دادگستری استان ادامه داد: استان ما به یک پایلوت کشوری تبدیل شده است به این شکل که به محض اینکه فردی شکایت داشته باشد در همان روز ثبت و ارجاع داده شود، این باعث شده حجم زیادی از پرونده ها روانه دادسراها شود، سرریز مشکلات اقتصادی، اجتماعی و... روانه دادسراها می شود، هر شعبه دادسرا و دادگاه 200 تا 300 پرونده را در ماه رسیدگی می کند، این موضوع فشار زیادی بر قاضی ما وارد می کند.

نگین تاجی ادامه داد: هیچگاه نمی شود ادعا کرد تمام پرونده ها مطابق واقعیت صادر شود گاهی ممکن است اینگونه نباشد، قاضی بر اساس ادله ای که ارائه می شود رای می دهد، به قاضی ها همیشه توصیه می کنم تحقیقات شان را به حقیقت نزدیک کنند، از نظر نیروی انسانی در مضیقه هستیم، از نظر اعتبارات دچار مشکلاتی هستیم سعی در رفع این مشکلات را داریم. رییس کل دادگستری استان افزود: حضرت علی (ع) در نامه ای به مالک اشتر که در نامه 53 نهج البلاغه آمده است فرمودند" ای مالک کسی را قاضی منصوب کن که از بهترین مردمان تو باشد"؛ این یعنی قاضی باید متین، صبور، اهل مطالعه و خوش اخلاق باشد، اهل لج بازی نباشد، احترام تمام افرادی که در جریان رسیدگی هستند را داشته باشد چون مقام قاضی مقام ویژه ای است.

وی ادامه داد: شاید پایین ترین حقوق را کارکنان دستگاه قضا داشته باشند اکثریت قضات ما این خصیصه های اخلاقی را دارند هرچند به دلیل حجم کار ممکن است گاهی عصبانی نیز شوند.

نگین تاجی گفت: از مردم یک خواهش دارم، امام خامنه ای تکریم قاضی را نیز در کنار تکریم ارباب رجوع مورد تاکید قرار داده، مردم نیز احترام قضات را نگه دارند.

انتهای پیام /