پنج‌شنبه 8 آذر 1403

کهگیلویه و بویراحمد در حسرت میدان میوه و تره بار

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
کهگیلویه و بویراحمد در حسرت میدان میوه و تره بار

یاسوج - ایرنا - کهگیلویه و بویراحمد سالهاست با وجود دارا بودن انواع محصولات باغی از داشتن یک میدان میوه و تره بار در مرکز استان بی بهره است و گویا ایجاد آن برای برخی ها ایجاد مزاحمت می کند که همچون سدی مقابل مسئولان برای احداث آن ایستاده اند.

به گزارش ایرنا، سالها پیش یک میدان میوه و تره بار در ورودی شهر یاسوج و در ابتدای جاده قدیم یاسوج به شیراز ساخته شد تا در آن میوه مورد نیاز بازار استان به قیمت مناسب توزیع شود اما تاکنون تعطیل مانده است و گفته می شود با برگزاری مناقصه به یک سرمایه گذار واگذار شده است.

نبود میدان میوه و تره بار در مرکز استان سبب افزایش قیمت میوه در مناطق مختلف استان، بی نظمی در توزیع و یکه تازی دلالان میوه شده است.

شهروندان یاسوجی معتقدند که دلالان میوه در شهر یاسوج که برای مردم ناشناخته نیستند با اخلال در کار راه اندازی میدان میوه و تره بار به سودهای کلان دست یافته اند و همواره برای ایجاد این میدان مانع تراشی می کنند.

یک شهروند یاسوجی گفت: نبود میدان میوه و تره بار در مرکز استان موجب شده وانت بارهای حامل میوه نامرغوب در کوچه، خیابانها و جاده های ورودی، چهره نازیبایی به شهر یاسوج بدهند و گویا هیچ مسوول و نهادی توان مقابله با این وضعیت را ندارد.

جهانگیر محمودی از مسوولان استانی خواست یک بار برای همیشه وضعیت میدان میوه و تره بار مرکز استان را روشن کنند چرا که یاسوج تنها مرکز استان در کشور است که میدان میوه و تره بار ندارد.

سالانه 910 هزار تن انواع محصول کشاورزی در این استان تولید می‌شود که بخش زیادی از آن میوه است.

یک کارشناس امور باغبانی گفت: محصولات کشاورزی این استان از جمله میوه به صورت خام و با قیمت پایین از استان خارج می شود و سپس با بسته بندی و قیمت گزاف توسط دلالان وارد بازار استان می شود.

به گفته وی با وجود حجم بالای تولیدات باغی، استان فاقد صنایع تبدیلی در این بخش است و به همین دلیل میوه استان با قیمت کم از منطقه خارج می شود و سود ان به جیب دلالان می رود.

سیب، میوه های هسته دار، مرکبات شامل لیموترش، نارنگی، پرتقال، انگور و زیتون از مهمترین محصولات باغی استان است.

شهردار یاسوج گفت: بی میلی سرمایه گذاران به ایجاد میدان و مداخله مافیای میوه در امر فروش میوه و تره بار در یاسوج مانع از راه اندازی میدان میوه و تره بار در مرکز استان شده است.

نستهن مقدم تصریح کرد: کمیت، کیفیت و قیمت میوه با راه اندازی میدان میوه و تره بار در استان متحول و به نفع شهروندان خواهد شد و وانت بار های میوه فروش نیز می توانند با هماهنگی های لازم در این میدان فعالیت داشته باشند.

شهردار یاسوج توضیح بیشتری درباره مافیای میوه و همچنین برنامه شهرداری برای راه اندازی میدان میوه و تره بار در یاسوج مرکز استان نداد.

مدیرکل تعزیرات حکومتی کهگیلویه و بویراحمد هم گفت: یکی از علت های اصلی گرانی میوه نبود میدان میوه و تره بار در مرکز استان است.

براتعلی صالحی افزود: ایجاد میدان میوه و تره بار در استان ضروری است و هم اینک در بحث ایجاد آن مشکل اساسی وجود دارد.

وی عنوان کرد: دلایل متفاوتی در راه اندازی نکردن این میدان دخیل است که عمده ترین آن مانع تراشی برخی از دلالان میوه در این استان است.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد از سال گذشته تاکنون چندین بار برای ایجاد میدان میوه و تره بار به مدیران متولی تاکید کرده اما هنوز کاری صورت نگرفته است.

حسین کلانتری ابراز داشت: ایجاد این میدان از خواسته های به حق مردم استان است که راه اندازی آن می تواند نقش مهمی در توزیع میوه های با کیفیت و با قیمت مناسب داشته باشد.

از سال 1392 تاکنون در یک دوره پنج ساله سه هزار و 700 هکتار باغ در این استان ایجاد شده است. مساحت باغ‌های استان کهگیلویه و بویراحمد 43 هزار و 402 هکتار بوده که بیشتر آن بارور است.

*س_برچسب‌ها_س*