سه‌شنبه 6 آذر 1403

کوهنورد خراسانی مفقود شده در سبلان پیدا شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
کوهنورد خراسانی مفقود شده در سبلان پیدا شد

اردبیل - ایرنا - رییس جمعیت هلال احمر مشگین‌شهر گفت: یک کوهنورد خراسانی که در ارتفاعات کوه سبلان مفقود شده بود، با تلاش گروه امداد کوهستان این شهرستان پیدا شد.

شهرام ابراهیمی روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: بدنبال دریافت گزارشی مبنی بر مفقود شدن یک کوهنورد خراسانی در سبلان 2 گروه امداد کوهستان جمعیت هلال احمر شهرستان مشگین‌شهر به محل مورد نظر اعزام شدند.

او افزود: با توجه به فرضیه‌های مختلف و مناطقی که احتمال می‌رفت این کوهنورد در آن نواحی مفقود شده باشد، جستجوی وسیعی توسط امدادگران آغاز شد.

وی گفت: امدادگران توانستند پس از 10 ساعت تلاش و جستجو این کوهنورد را سالم به پناهگاه انتقال دهند.

او به کوهنوردان توصیه کرد ضمن پرهیز از هر گونه صعود انفرادی در طول مسیر از همنوردان خود جدا نشوند.

ابراهیمی از کوهنوردان غیرحرفه‌ای هم خواست حتما قبل از صعود به قله سبلان از موقیعت جغرافیایی منطقه و مسیرهای صعود اطلاعات کافی کسب کنند.

کوه 4811 متری سبلان که در غرب شهر اردبیل واقع شده، در دامن خود موجب تشکیل شهرهایی مثل اردبیل، نیر، سرعین، سراب و مشگین‌شهر شده است.

دامنه‌های سبلان که سومین کوه مرتفع ایران بعد از دماوند و علم کوه محسوب می‌شود، در طول قرن ها همواره محل زیست جامعه شهری، روستایی بویژه عشایر منطقه بوده است.

همچنین دامنه‌های شمالی، شرقی و جنوبی کوه سبلان که در زمان‌های دور آتشفشانی بوده، دارای بیش از صد چشمه آبگرم است و همین جاذبه در کنار برف نشسته بر یال‌ها، همواره جاذبه‌ای برای ورزش‌های زمستانی و کوهنوردی در کوه سبلان بشمار می‌رود.

سبلان به خاطر آبگرم‌های طبیعی دامنه کوه، طبیعت تابستانی زیبا و پیست اسکی آلوارس مورد توجه گردشگران است.

همچنین برخی کوه سبلان را محل ظهور و زیست زرتشت می‌دانند و از این نظر مکانی مقدس و مورد احترام است که حتی در میان بومیان و عشایر منطقه به نام آن قسم یاد شود.

برای این کوه عظیم 60 کیلومتر طول و 45 کیلومتر پهنا تخمین می‌زنند و وسعت تقریبی آن نزدیک به 6 هزار کیلومتر مربع است.

کوهستان سبلان سه قله معروف دارد که قله بزرگ آن به سلطان مشهور است و 2 قله دیگر آن به هرم و کسری معروف هستند.

امتداد کوه سبلان شرقی غربی است و از شرق و شمال و جنوب کوهی به نام قوشه داغ آن را به رشته کوه ارسباران متصل می‌کند.

در بالاترین نقطه کوه سبلان دریاچه‌ای در حد یک هکتار در نوک قله و در محل فوران گدازه شکل گرفته که تنها سه ماه از فصل تابستان آب آن ذوب شده و در مابقی ایام سال یخ می‌بندد.

*س_برچسب‌ها_س*