سه‌شنبه 6 آذر 1403

"گال" در جنگل‌های بویراحمد بحرانی نیست / سودجویان جنگلی در بویراحمد دستگیر شدند

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
"گال" در جنگل‌های بویراحمد بحرانی نیست / سودجویان جنگلی در بویراحمد دستگیر شدند

رئیس منابع طبیعی شهرستان بویراحمد گفت: گال در جنگل های بویراحمد به مرحله بحرانی نرسیده است و با ریزش برگ ها آفت گال از بین خواهد رفت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از صبح زاگرس بلوط مهم‌ترین و فراوان‌ترین گونه درختی موجود در غرب کشور، به ویژه در منطقه زاگرس محسوب می‌شود، سلسه جبال زاگرس، وسیع‌ترین و اصلی‌ترین رویشگاه گونه‌های مختلف بلوط در ایران بوده و به همین دلیل این منطقه از اهمیت بسیار ویژه‌ای برخوردار است.

گونه غالب جنگل های استان کهگیلویه و بویراحمد در جنوب غرب کشور بلوط است که در سالیان اخیر به دلیل رشد جمعیت و نیاز جنگل‌نشینان به سوخت، منبع غذایی برای دام‌ها و زمین‌های کشاورزی، بهره‌برداری غیراصولی از این جنگل‌ها و همچنین آتش سوزی، چهره ی جنگل ها را دگرگون کرده است.

در میان عوامل مختلف تهدید کننده حیات جنگل ها به تازگی بیماری گال بلوط جنگل های استان را در معرض نابودی و ریشه کنی قرار می دهد.

گال در اثر رشد غیرطبیعی بافت گیاه است که می‌تواند در اثر عامل انگل‌های مختلف از قارچ و باکتری تا حشرات ایجاد شود. گال‌ها دارای ساختاری بسیار سازمان یافته هستند.

رئیس منابع طبیعی شهرستان بویراحمد در گفتگو با صبح زاگرس در خصوص وضعیت جنگل های شهرستان بویراحمد در خصوص ابتلا به آفت گال گفت: آفت گال در جنگل های بویراحمد به حدی نیست که سبب بحران شود و باتوجه به فصل پاییز و ریزش برگ ها به صورت طبیعی این آفت برطرف خواهد شد زیرا آفت گال برگ درختان را درگیر می کند.

حسن زاده عوامل ایجاد گال را کم بارشی و خشکی اعلام کرد و گفت: خشکیدگی بلوط در سطح شهرستان بویراحمد وجود دارد اما این شهرستان به نسبت دیگر شهرستان های استان از خشکیدگی کمتری برخوردار است.

وی آمار خشکیدگی جنگل های بلوط را در شهرستان بویراحمد ناچیز اعلام کرد و افزود: شروع فصل پاییز سبب ریشه کنی بیماری گال در 20 روز آینده خواهد شد، از طرفی با بارش باران و تغییر شرایط جوی آتش سوزی در اثر گرمای هوا رخ نخواهد داد.

این مسئول به مبارزه با دخل و تصرف ها در جنگل ها اشاره کرد و تاکید کرد: به صورت شبانه روزی تصرفات غیر مجاز بررسی، شناسایی و به مراجع قضایی معرفی می شود.

حسن زاده به دستگیری و شناسایی افرادی در حوزه ذغال و هیزم اشاره کرد و گفت: افرادی در سروک و همچنین بخش کبگیان که قصد قطع درختان با اره برقی داشتند، دستگیر و به مراجع قضایی معرفی شدند.

وی پای کار بودن مردم برای مبارزه با سودجویی در حوزه جنگل را مهم دانست و گفت: گروه های مختلف مردمی گزارشاتی را در حوزه تخلف، قاچاق در جنگل ارائه دادند که سبب کمک های فراوانی برای صیانت از جنگل شد.

انتهای پیام /