گزارش اتحادیه جهانی کشتی از موفقیت یوشیدای ایرانی در ژاپن
به گزارش خبرگزاری فارس، آرش یوشیدا با تبدیل شدن به جوان ترین قهرمان مرد آسیا در ماه آوریل نام خود را در تاریخ کشتی ژاپن ثبت کرده است. او 40 سال پس از قهرمانی تامون هوندا در وزن 100 کیلوگرم آزاد در سال 1983، مدال طلای وزن 92 کیلوگرم را در آستانه به دست آورد که یک پیروزی نادر برای ژاپن در دسته های سنگین وزن محسوب می شود.
اولین حضور پر شور این جوان 19 ساله در صحنه بین المللی همه را شگفت زده کرد. در روز پنجشنبه، او با کسب عنوان جام میجی در وزن 92 کیلوگرم در توکیو، به تاثیرگذاری خود ادامه داد و به آرزوهای او برای قهرمانی در مسابقات جهانی بلگراد و تبدیل شدن به اولین مدال آور المپیک ژاپن در وزن 90 کیلوگرم بعداً در المپیک پاریس دامن زد.
او گفت: توانستم با اعتماد به نفس کشتی بگیرم زیرا این تکنیکی بود که در یک مسابقه بین المللی اجرا کردم. هدف من امسال قهرمانی در مسابقات جهانی و هدف نهایی من قهرمانی در المپیک است.
آرش برای تثبیت جایگاه خود برای بلگراد، باید یک بار دیگر پیروز شود. ژاپن میزبان پلی آف وزن های غیر المپیکی خواهد بود که در آن دو نفر برتر یک وزن المپیک در جام امپراتور و جام میجی می توانند با هم رقابت کنند. بدون شک او در 17 جولای محبوبیت قهرمانی در پلی آف را دارد. این پیروزی نه تنها او را به هدف شخصی خود نزدیک می کند بلکه آرزوی پدرش را نیز محقق می کند.
جاوید اسفنجانی، اصالتاً ایرانی، در 23 سالگی به ژاپن رفت و بعداً با نائومی یوشیدا ازدواج کرد. چند سال بعد، او باشگاه کشتی را به عنوان راهی برای قدردانی از حمایت هایی که در چیبا دریافت کرد، تأسیس کرد.
اسفنجانی در سال 2018 به فدراسیون کشتی ژاپن گفت: به خاطر ژاپن، توانستم خانواده خودم را تشکیل دهم و خانه ای شاد بسازم. بنابراین فکر کردم باید کاری انجام دهم تا از ژاپن تشکر کنم. کشتی چیزی است که می توانم ارائه دهم. فکر می کردم با افتتاح یک باشگاه کشتی و پرورش کشتی گیران نسل جدیدی از ژاپن جبران کنم.
آرش که کشتی را از سه سالگی شروع کرده است، عضوی از گروهی است که در باشگاه کوشتی که در سال 1391 تاسیس شد، پیچیدگی های این ورزش را آموخت.
او گفت: من تمرینات قدرتی سنتی ایرانی را دنبال میکنم و ورزشهای فشاری را در برنامهام قرار میدهم. از دوران دبیرستان، پدرم فیلمهایی از مسابقات بینالمللی را به من نشان میداد.
چهارمین فرزند از شش خواهر و برادر، آرش با کسب پنج بار قهرمانی کشوری در مهدکودک و دبستان نامی برای خود دست و پا کرد. اگرچه او در دوران دبیرستان استراحت کرد، اما در دبیرستان به تشک بازگشت و عناوین ملی را هم در کشتی آزاد و هم در کشتی فرنگی به دست آورد. آرش اکنون که در رشته علوم ورزشی در دانشگاه نیهون تحصیل می کند، مصمم است به موفقیت های بزرگتری دست یابد.
بسیاری از موفقیت های او ناشی از سبک متمایز کشتی در چهره شماست که در باشگاه پدرش آموخت. این سبک در طول پیروزی اخیر او مشهود بود، زیرا او از اردک های نفس گیر استفاده کرد و به طور یکپارچه به آچارهای قوی روده تبدیل شد، که در کشتی ژاپنی، به ویژه در دسته های سنگین وزن، نادر است.
در فینال مقابل ساتوشی میورا، آرش از دست های سنگین استفاده کرد تا حریف خود را قبل از اجرای یک داک آندر کلاسیک برای حذف اولیه، بی اعصاب کند. او کنترل خود را با یک ضربه گیر حفظ کرد، و یک آچار حذفی دیگر را به دست آورد تا برتری 8-0 را ایجاد کند. مدت کوتاهی پس از استراحت، او یک شکست دیگر را به دست آورد و در نهایت 10-0 پیروز شد.
آرش سه برد برتری فنی را به نام خود ثبت کرد که با تشویق جمعی از فرزندان و دوستان همراه پدرش همراه شد. وی پس از کسب مدال طلا از هواداران خود تشکر کرد.
او گفت: حمایت کمک زیادی می کند. حتی زمانی که عقب میرفتم، به خاطر حمایت سکوها احساس نمیکردم که در حال باخت هستم.
اگر آرش بتواند واقعاً به بلگراد برود و با کشتی گیران برتر وزن 92 کیلوگرم جهان روبرو شود، به همه حمایت ها نیاز خواهد داشت. و تا جایی که به المپیک مربوط می شود، آرش سعی می کند پس از مسابقات جهانی پیشنهاد خود را ارائه دهد.
وی گفت: اگر شرایط خوب پیش برود، خیلی خوب است که بتوانم وزنم را امسال به 97 کیلوگرم برسانم و در جام امپراطور شرکت کنم و سپس در مسابقات انتخابی آسیا برای حضور در المپیک پاریس شرکت کنم.
چیزی که آرش دنبال می کند در کشتی ژاپن غیرممکن است زیرا آکیرا اوتا تنها کشتی گیر است که در وزن بالای 82 کیلوگرم مدال گرفته است. اوتا در بازی های المپیک 1984 و 1988 در وزن 90 کیلوگرم به مدال نقره پیاپی دست یافت.
پایان پیام /