پنج‌شنبه 10 آبان 1403

گسترش خدمات بهداشتی و درمانی در لرستان؛ 30 پروژه به بهره‌برداری می‌رسد

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
گسترش خدمات بهداشتی و درمانی در لرستان؛ 30 پروژه به بهره‌برداری می‌رسد

فرهادی با بیان اینکه گسترش خدمات بهداشتی و درمانی در لرستان از مهمترین اهداف است، گفت: 30 پروژه تا دهه فجر به بهره‌برداری می‌رسد که برای تکمیل این پروژه‌ها 80 میلیارد تومان هزینه می شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سفیرافلاک، گسترش و توسعه خدمات بهداشتی درمانی یکی از مهمترین مولفه ها و اهدافی است که در دستور کار قرار دارد و هر ساله پروژه های بهداشتی و درمانی با هدف ارائه بهتر این خدمات به مردم در سطح شهرها به بهره برداری می رسد.

افزایش تعداد تخت های بیمارستانی، نوسازی مراکز درمانی و بهداشتی، ایجاد خانه های بهداشتی در روستاها و صدها خدمت دیگر در این زمینه سبب می شود تا افراد در دورترین نقاط هم بتوانند این خدمات را به راحتی دریافت کنند.

در حال حاضر بیش از 630 خانه بهداشت و 933 مرکز بهداشتی و درمانی در استان لرستان وجود دارد که مشغول ارائه خدمت به شهروندان هستند، این در حالیست که هرساله تعدادی پروژه جدید و مورد نیاز نیز تعریف می شود.

در همین راستا گفتگویی با علی فرهادی معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه علوم پزشکی لرستان انجام شده است.

چند پروژه درمانی و بهداشتی در دست اجرا است؟

در حال حاضر 46 پروژه بهداشتی درمانی در سطح استان در دست اجرا قرار دارد که از این تعداد سه پروژه مربوط به بیمارستان های نیایش، رازی کوهدشت و گهر دورود می باشد و مابقی پروژه ها شامل مراکز بهداشتی، پایگاه سلامت، خانه بهداشت و اورژانس می باشد. تاکنون برای این تعداد پروژه بالغ بر 100 میلیارد تومان هزینه شده که هر کدام پیشرفت های مختلفی دارند.

تا پایان سال چه تعداد پروژه درمانی و بهداشتی افتتاح می شود؟

30 پروژه ای که هم اکنون در دست اجرا می باشد بین 70 تا 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارند و برای دهه فجر به بهره برداری می رسند و در راستای ارتقای خدمات بهداشتی و درمانی این پروژه ها افتتاح می گردد.

برای بهره برداری از 30 پروژه مذکور، بیش از 80 میلیون تومان اعتبار نیاز است که بخشی از آن از طریق وزارتخانه و بخشی هم از اعتبارات استانی تامین می شود تا تکمیل شوند.

علاوه بر این پروژه ها، برخی از پروژه های بهداشتی و درمانی وجود دارند که نیمه کاره بوده و یا نیاز استان می باشند که این پروژه ها را با تفاهم نامه ای که با وزارت بهداشت و درمان منعقد شد، مصوب کردیم که با اعتباری بالغ بر 180 میلیارد تومان اجرا و تکمیل شوند که بخشی از طریق وزارتخانه و بخشی هم از طریق استان تامین گردد.

چند پروژه بهداشتی درمانی نیمه کاره در استان وجود دارد؟

در استان با کمبود مرکز بهداشتی درمانی مواجه هستیم، البته تعدادی از خانه های بهداشت هم تخریبی هستند و در این تفاهم نامه جدید، 15 خانه بهداشتی در نظر گرفته شده تا ساخته شود.

همچنین هفت مرکز بهداشتی درمانی جدید هم تعریف شده که برای شهرستان های ازنا، پلدختر، نورآباد و کوهدشت می باشد تا با ایجاد این مراکز، خدمات درمانی و بهداشتی بیشتری به شهروندان ارائه گردد.

تلاش برای تکمیل و به بهره برداری رساندن پروژه های نیمه تمام در دستور کار می باشد و علاوه بر 30 پروژه ای که تا دهه فجر افتتاح می شود، 30 پروژه دیگر نیز در دستور کار قرار می گیرد تا تکمیل شوند که در مجموع 30 پروژه نیمه کاره در استان وجود دارد.

برای سه بیمارستان نیمه کاره چه میزان اعتبار لحاظ شده است؟

برای بیمارستان نیایش که نیمه کاره می باشد اعتبارات خوبی در نظر گرفته شده به طوری که 272 میلیارد تومان اعتبار از طریق ماده 56 لحاظ شده، 60 میلیارد تومان هم از طریق وزارت بهداشت جذب کردیم و 20 میلیارد تومان هم از طریق سازمان برنامه و بودجه در نظر گرفته شده است که در مجموع تاکنون از این میزان اعتبار بیش از 110 میلیارد تومان جذب شده است.

برای بیمارستان رازی کوهدشت 40 میلیارد تومان و برای گهر دورود 20 میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده و تلاش بر این است که روند کار تسریع یابد.

چه تعداد پزشک متخصص جدید در استان مشغول به کار می شود؟

هر ساله در نیمه دوم سال، اعزام پزشکان متخصص به استان ها و شهرهای مختلف کشور انجام می شود که کمبود نیروی متخصص یکی از مهمترین دغدغه ها در حوزه بهداشتی و درمانی است و تلاش می شود تا هر ساله تعدادی از متخصصان وارد استان شوند.

امسال پیش بینی می شود بیش از 70 پزشک متخصص به استان لرستان اعزام شوند که این پزشکان در رشته های مختلف و در شهرها و مراکزی که مورد نیاز است، مشغول به فعالیت می شوند.

انتهای پیام /