گسترش هنرستانها از اولویتهای برنامه هفتم توسعه کشور است

هیرمند - معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نوسازی مدارس، گفت: گسترش هنرستانها بهعنوان یکی از اولویتهای اصلی برنامه هفتم توسعه کشور مطرح است.
هیرمند - معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نوسازی مدارس، گفت: گسترش هنرستانها بهعنوان یکی از اولویتهای اصلی برنامه هفتم توسعه کشور مطرح است.
به گزارشخبرنگار مهر، حمیدرضا خان محمدی ظهر امروز شنبه در جمع اصحاب رسانه، بر ضرورت توسعه هنرستانها بهعنوان یکی از اولویتهای اصلی برنامه هفتم توسعه کشور تأکید و افزود: بر اساس این برنامه، باید 50 درصد از دانشآموزان مقطع متوسطه اول، وارد هنرستانها شوند که برای تحقق این هدف، کشور به احداث حدود هزار هنرستان جدید نیاز دارد.
وی با اشاره به راهکارهای اجرایی برای افزایش ظرفیت هنرستانها در کشور، اظهار کرد: بخشی از طریق باز تخصیص فضاهای آموزشی و ایجاد کارگاههای تخصصی در مدارس موجود برطرف خواهد شد و بخش دیگر نیز با حمایت دولت، خیرین و مردم ساخته میشود، همچنین توسعه هنرستانهای جوار صنایع، یکی از رویکردهای مهم در این مسیر است که تاکنون اجرای حدود 150 هنرستان جوار آغاز شده ودآنها نقش مهمی در تربیت نیروی کار ماهر ایفا خواهند کرد.
معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش در ادامه با اشاره به طرح نهضت توسعه عدالت آموزشی در فضا و تجهیزات که به دستور رئیسجمهور آغاز شده، بیان کرد: در این طرح، حدود هفت هزار و 200 پروژه آموزشی در کشور در اولویت قرار گرفتهاند که شامل مدارس سنگی، پروژههای نیمهتمام و مناطقی با تراکم بالای دانشآموزی و سرانه فضای کمتر از سه مترمربع میشود و اجرای این طرح در سراسر کشور آغاز شده و بسیاری از پروژهها، هم اکنون در مرحله عملیاتی هستند.
وی از اقدامات گسترده برای حذف مدارس کانکسی و بازسازی مدارس فرسوده خبر داد و افزود: مدارس کانکسی تقریباً به مرحله نهایی حذف رسیدهاند و عملیات ایمنسازی مدارس سنگی نیز با اجرای 300 پروژه در 22 استان کشور آغاز شده است.
خانمحمدی با اشاره به رشد 200 درصدی بودجه نوسازی مدارس در سال 1403 گفت: ابلاغ اعتبارات نوسازی مدارس توسط رئیس مجلس شورای اسلامی در واپسین روزهای سال گذشته، نشاندهنده عزم جدی دولت و مجلس برای اولویت دادن به مدرسهسازی است.
وی به افزایش چشمگیر مشارکت خیرین در این حوزه اشاره و افزود: در سه ماه گذشته، تعهدات خیرین مدرسهساز از 11.5 همت به 18 همت افزایش یافته که این رشد چشمگیر نشاندهنده لبیک خیرین به ندای رئیسجمهور و اهمیت مشارکت مردمی در توسعه فضاهای آموزشی است.
رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور با تأکید بر نقش مردم در پیشرفت آموزش گفت: این رویکرد یک مدل مردمپایه است که هرجا مردم دغدغه آموزش فرزندانشان را داشته باشند کانونی برای توسعه و پیشرفت شکل میگیرد این جریان میتواند در بحث کیفیتبخشی آموزشی نیز ادامه پیدا کند و ما را به اهداف تعیینشده در برنامه هفتم توسعه برساند.