گفتوگوی وزیر خارجه یونان و بلینکن درباره نفتکشهای توقیف شده
وزیر خارجه یونان در تماس تلفنی با وزیر خارجه آمریکا در زمینه توقیف دو فروند نفتکش یونان از سوی ایران به گفتوگو پرداخت.
وزیر خارجه یونان در تماس تلفنی با همتای آمریکایی خود در زمینه تحولات منطقه و توقیف دو نفتکش یونانی از سوی ایران به گفتوگو پرداخت.
وزیر خارجه یونان در تماس تلفنی با وزیر خارجه آمریکا در زمینه توقیف دو فروند نفتکش یونان از سوی ایران به گفتوگو پرداخت.
به نوشته روزنامه «پروثوتما» «نیکوس دندیاس» وزیر امور خارجه یونان بعدازظهر دوشنبه به وقت تهران با «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا گفتوگو کرد.
وزیر امور خارجه یونان در این تماس تلفنی تشدید اقدامات تحریک آمیز ترکیه در همه سطوح و توقیف دو کشتی یونانی در ایران را با همتای آمریکایی خود مطرح کرد.
دندیاس در توییتی نوشت: «ما تلفنی درباره آخرین تحولات خلیج فارس صحبت کردیم. من همچنین به همتای خود در مورد تشدید تحریکات ترکیه چه به صورت لفاظی و چه در صحنه و همچنین در مورد بازدیدهای خود از بالکان غربی اطلاع دادم.»
وزیر خارجه یونان همچنین با همتای صهیونیست خود و همچنین «فیصل بن فرحان» همتای سعودی خود در همین زمینه تماس گرفت.
روز چهارشنبه چهارم خرداد ماه سالجاری وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران از احضار کاردار یونان (در غیاب سفیر این کشور) به این وزارتخانه در پی توقیف محموله نفتکش تحت پرچم جمهوری اسلامی ایران در آبهای یونان و اعتراض شدید به وی خبر داد.
روز جمعه نیز کاردار سوئیس (در غیاب سفیر این کشور) به عنوان حافظ منافع آمریکا به وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران احضار شد. از سوی دیگر جمعه شب ششم خرداد ماه نیز اخباری منتشر شد از اینکه ایران اقدام به توقیف دو کشتی یونانی در پاسخ به اقدام دولت یونان کرده است.
پیش از این روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اطلاعیهای در خصوص توقیف نفتکشهای یونانی اعلام کرد: «نیروی دریایی سپاه روز جمعه دو فروند نفتکش یونانی را به دلیل تخلفات انجام گرفته در آبهای خلیج فارس توقیف کرد. این دو کشتی، یکی در نزدیکی عسلویه و دیگری در نزدیکی بندرلنگه در نزدیکی جزیره هندورابی توقیف شدهاند. هر دو کشتی با پرچم یونان حرکت میکردهاند و نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی آنها را توقیف کرد.»
علیرغم آنکه نفتکشهای یونان به دلیل تخلفات انجام داده، توقیف شدهاند، یونان توقیف این دو کشتی را «معادل دزدی دریایی» دانسته و محکوم کرده و به شهروندان خود هشدار داده است که به ایران سفر نکنند.
یونان مدعی است که یکی از نفتکشها در آبهای بینالمللی حرکت میکرده است و نفتکش دوم در هنگام توقیف در نزدیکی ساحل ایران بوده است. وزارت خارجه یونان اعلام کرده است که 9 شهروند یونانی در بین خدمه نفتکشها بوده، اما توضیح بیشتری در خصوص دیگر ملوانهایی که سوار بر نفتکشها بودند، ارائه نکرده است.