گنجشک ها زمان کرونا در دستگاهی متفاوت می خوانند!
تحقیقات جدید دانشگاه تنسی از این حکایت دارد که گنجشک ها در دوران شیوع بیماری کووید 19 از سکوت شهرها استفاده کرده و آواز را به شیوه ای کاملا متفاوت می خوانند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از نیویورک پست، بنابر تحقیقات جدید دانشگاه تنسی، شرایط قرنطینه دوران کرونا باعث شده تا پرندگان گرم و صمیمی تر باشند و آوازی خاص برای جفت های خود بخوانند.
تحقیقات جدید دانشگاه تنسی از این حکایت دارد که گنجشک ها در دوران شیوع بیماری کووید 19 از سکوت شهرها استفاده کرده و آواز را به شیوه ای کاملا متفاوت می خوانند.
دوران قرنطینه ویروس کرونا تاثیری عظیم، ناخواسته اما به طور کلی مثبت بر طبیعت داشته است. از جمله، تحقیقات جدید نشان داده، پرندگان آواز را ملایم تر، شیرین تر و جذاب تر می خوانند.
دکتر «الیزابت دریبری» سرپرست این تحقیقات می گوید: زمانی که سر و صدا و شلوغی و ازدحام شهرها به خاطر قرنطینه ناشی از بحران کرونا افت می کند، آواز پرندگان برای جنس های مخالفشان جذب کننده و اغواگرتر می شود.
طبق پژوهشی که در ژورنال تخصصی «ساینس»(علم) منتشر شده، صدای پرندگان در مقایسه با صدای ضبط شده از 50 سال پیش تا کنون، نسبت به خواندن در دوران کرونا متفاوت شده است.
این تحقیق نشان می دهد که گنجشک ها برای حفظ قلمرو و جذب جفت خود در دوران قرنطینه آواز خود را در گام ها و نت های زیرتر می خوانند و با این وجود که در تونالیته بالا (زیر) می خوانند، آوازشان ملایم تر است. ازینرو آواز گنجشک ها در این دوران که شهرها به خاطر قرنطینه آرام تر و ساکت تر شده اند، زیرتر و دلبرانه تر شده است.
محققان، آهنگ های گنجشک های تاج سفید منطقه خلیج سانفرانسیسکو را تجزیه و تحلیل کردند که از دهه 1970 ضبط شده است، و دریافتند که در زمان اعمال قرنطینه، با سر و صدای زمینه انسانی کمتر، تماس های آنها تغییر می کند تا ساکت تر و کارآمدتر شوند.
در چکیده این تحقیق آمده: وقتی صدای پس زمینه شهری در منطقه ای آرام می شود، پرندگان با تولید آهنگ های با کارایی بالاتر در دامنه های صوتی پایین (در دسیبل صوتی پایین)، به طور موثر فاصله و برجستگی ارتباطی را به حداکثر می رسانند.
حتی قبل از انتشار این تحقیق در این هفته، بسیاری از افراد محلی تفاوت صدای پرندگان را با گوش غیرمسلح (بدون بهره از ابزار حرفه ای گوش دادن) متوجه شده بودند.
دکتر «الیزابت دریبری» می گوید: مادامیکه ما با آلودگی صوتیمان از پس زمینه صوتی شهرها بیرون رفتیم، پرندگان خود را جایگزین ما کردند و این حاوی نکته ایست در این مورد که چقدر این تاثیر و تغییر بر روی رفتار پرندگان و آواز خواندن آن ها و در تغییر ارتباط آن ها شگرف بوده است.
انتهای پیام /