یک‌شنبه 4 آذر 1403

یادداشت | هم‌جبهگی با یزید یا نصرت «ولی»

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
یادداشت | هم‌جبهگی با یزید یا نصرت «ولی»

یک کارشناس مسائل سیاسی نوشت: یکی از مباحث راهبردی در نهضت امام حسین (ع) به فلسفه قیام آن حضرت مربوط می‌شود؛ اینکه چرا امام حسین قیام کرد؟ هدف امام حسین چه بود؟ و چه درسی از قیام امام حسین علیه السلام باید گرفت؟

- اخبار سیاسی -

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم، حجت الاسلام نجف لک‌زایی کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به فرارسیدن ایام سوگواری امام حسین (ع) در یادداشتی نوشت: یکی از مباحث راهبردی در نهضت امام حسین علیه السلام به فلسفه قیام آن حضرت مربوط می‌شود. چرا امام حسین قیام کرد؟ هدف امام حسین چه بود؟ چه درسی از قیام امام حسین علیه السلام باید گرفت؟ و امروز تکلیف و وظیفه ما به لحاظ راهبردی با الهام از قیام عاشورا چیست؟

یادداشت | روشنفکری دینی و عاشورا؛ رابطه‌ای از جنس تحریف و تقابل

در این یادداشت بنا دارم به یک جنبه و مؤلفه ای از مؤلفه‌های قیام امام حسین علیه السلام اشاره کنم و آن موضوع اهمیت حفاظت از اسلام و مراقبت از آموزه‌ها و ارزش‌های اسلامی و تلاش برای اقامه دین و حمایت و هم داستانی با اقامه کنندگان دین خدا است. چرا که آنچه خدای متعال در قرآن کریم از همه انبیاء اولوالعزم از حضرت نوح (ع) تا حضرت ابراهیم (ع) تا حضرت موسی (ع) و حضرت عیسی (ع) و حضرت محمد (ص) انتشار داد «اقامه دین خداست» که در آیه 13 سوره شعرا به آن تصریح و فرموده است: «شَرَعَ لَکُم مِنَ الدِینِ مَا وَصَی بِهِ نُوحًا وَالَذِی أَوحَینَا اِلَیکَ وَمَا وَصَینَا بِهِ اِبرَاهِیمَ وَمُوسَی وَعِیسَی أَن أَقِیمُوا الدِینَ». یعنی از همه پیامبران انتاظر می‌رود دین خدا را برپا و اقامه کنند.

یکی از فرمایشات امام حسین علیه السلام که به ما در تبیین این مؤلفه کمک می‌کند، جمله مشهوری است که می‌فرماید: «وَعَلَی الاِسلامِ السَلامُ اِذ قَد بُلِیَتِ الاُمَهُ بِراع مِثلَ یَزیدَ»، یعنی با به قدرت رسیدن یزید فاتحه اسلام خوانده می‌شود.

انقلاب اسلامی نیز انقلابی است برای حفاظت از اسلام و حاکمیت و اقامه دین خدا و تحکیم ارزش های اسلامی که به رهبری امام خمینی (ره) و در اقتدا به حرکت امام حسین علیه السلام و در امتداد حرکت انقلابی عاشورا شکل گرفت و به پیروزی رسید.

از همان بدو پیروزی، مبارزه با انقلاب اسلامی و نظام سیاسی برآمده از آن یعنی جمهوری اسلامی از سوی نظام سلطه آغاز شد. در ابتدا از طریق توطئه‌های مختلف از جمله کودتا، تحمیل جنگ نظامی و تحریم اقتصادی درصدد مهار و یراندازی سخت انقلاب اسلامی بودند اما با ناکامی از این قبیل اقدامات با ناتوی فرهنگی، شبیخون و قتل عام فرهنگی با تمام قوا براندازی نرم نظام را در دستور کار خود قرار داده‌اند.

به تعبیر زیبای مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی آنچه که ما در 40 سال گام اول انقلاب اسلامی دیدیم امروز و در گام دوم، آن را روشن‌تر واضح‌تر و دقیق‌تر می‌بینیم و آن رویارویی نظام سلطه به رهبری استکبار جهانی و رژیم متجاوز آمریکا با جمهوری اسلامی به عنوان نماینده و معرف اسلام ناب محمدی صلوات الله و سلامه علیه و آله و وارث قیام عاشورا است.

اینکه امام خمینی (ره) فرمود، محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است اکنون تفسیر بهتری پیدا می‌کند.

محرم و ماه صفر امسال را باید یک میدان جدید برای رویارویی با نظام سلطه جهانی دانست، نظامی که یادآور نظام ظالم و حق ستیز یزید است و البته اصحاب و یارانی دارد که باید آنها را شناخت و در قول و فعلشان تامل کرد چرا که در کربلا نیز همین مدعیان اسلام زمینه ساز عاشورا شدند و آن جنایت بزرگ را در تاریخ مرتکب شدند. امروز نیز آنچه مخالفان انقلاب اسلامی، به رهبری نظام سلطه علیه نظام اسلامی انجام می‌دهند، همان خط ابلیس و طاغوت در طول زمان است. همان خط فرعون‌ها و نمرودها و قابیل‌ها و ابوسفیان‌ها و ابوجهل‌ها و یزیدیان است؛ و همان مسیری است که پهلوی‌ها در ایران در جهت حذف و هدم اسلام در پیش گرفته بودند.

امروز و در این محرم نیز همچون همه محرم ها و همه عاشوراها انسان‌های حق‌طلب و حق‌گرا در کنار جریان حق و طرفداران اسلام ناب و در اقتدا به مقام معظم رهبری امام خامنه‌ای بار دیگر مانور ایستادگی و مقاومت در برابر ظلم و جنایت را باید به نمایش بگذارند.

اگر با یک رویکرد درست و واقعی و نگاه عمیق به آرایش قدرت در سطح جهان نگاه کنیم، مشاهده خواهیم کرد که امروز آن مجموعه‌ای که حق را نمایندگی می‌کند، چه در سطح داخلی و چه در سطح بین الملل، جمهوری اسلامی به رهبری امام خامنه‌ای است که در سطح منطقه با امتدادبخشی به خط مقاومت و انسجام بخشی به جریان و جبهه مقاومت در برابر اشغالگران به ویژه رژیم اشغالگر صهیونیستی ایستاده است و در مقیاس جهانی نیز جریان مستضعفین در برابر مستکبرین را نمایندگی می‌کند. بنابر این امروز باید جریان حق را که تداوم جریان انبیا الهی و اوصیاء عظیم‌الشان ایشان و امام حسین (ع) است را در یک طرف و جریان باطل که تداوم مسیر نمرودها و فرعون‌ها و ابوجهل‌ها و یزدیان و پهلوی‌ها هست در برابر آن ببینیم. اگر اینطور نگاه کنیم، خواهیم فهمید چه کسانی در کنار استکبار قرار گرفته اند و سخنان، اقدامات و رفتارشان در جهت حمایت از استکبار و در راستای پیشبرد اهداف آنان است و چه کسانی خواب راحت را بر دشمنان اسلام و یزیدیان زمان تلخ کرده و به استیصال کشانده‌اند. همدلان و همزبانان با جبهه استکبار و نظام سلطه جهانی همان کسانی هستند که با قلم، زبان و رفتار، جریان حق و رهبری حق، جریان مقاومت، و جریان انقلاب اسلامی را خواسته یا ناخواسته، آگاهانه یا ناآگاهانه، دلسوزانه یا غرض ورزانه تضعیف می‌کنند. چرا که نتیجه چنین اقداماتی با هر توجیهی که برای آن داشته باشند به تضعیف جبهه حق و تقویت جبهه باطل می انجامد. پس همگان باید در سه سطح افعال، رفتار و آرا و اندیشه ها عملکرد خویش را مورد ارزیابی قرار دهند تا مشخص شود در جبهه حق هستند یا در جبهه باطل؟ آیا در کنار جبهه حق و مقاومت هستند یا در کنار جبهه اشغالگران و صهیونیست‌ها؟ آیا در جبهه مستضعفین هستند یا در جبهه مستکبرین؟

به تعبیر عمیق مقام معظم رهبری آنچه که امروز در سطح جهان در جریان است از یک سو حرکت نظام سلطه است که درصدد اعمال سلطه خویش بر ملت ها و وادار ساختن آنها به پذیرش سلطه آنان است. از سوی دیگر شاهد جریانی هستیم که نمی‌خواهد زیر بار سلطه سلطه گران برود و از پذیرش سلطه آنان ابا می‌کند. بر این اساس واقعیتی در جهان نمود پیدا کرده است که نشان می دهد در عرصه بین الملل هژمونی مبتنی بر سلطه یعنی تقسیم کشورها به سلطه گر و سلطه پذیر تغییر پیدا کرده است و هر روز که می‌گذرد بیش از پیش میل به سلطه‌گریزی از سوی ملت‌ها فزونی می‌یابد که همین امر یکی از برکات انقلاب اسلامی و از جمله تأثیرات شگرف آن بر نظم جدید جهانی است که جهان را در آستانه هندسه قدرت جدید قرار داده است. همچون برکات و پیامدهای عاشورا که نقطه آغازی بر پایان بنی امیه بود که اگر بخواهیم نقطه‌ای را به عنوان مبدا انقراض و افول و فروپاشی بنی امیه تعیین کنیم قطعا نقطه‌ای است که آنان با تصور پیروزی بر حسین علیه السلام در حقیقت سند افول خود را امضا کردند.

بر این اساس باید دانست همه فشارهایی که علیه جریان مقاومت و جمهوری اسلامی و مردم مقاوم ایران اسلامی اعمال می شود از همین‌رو است تا جمهوری اسلامی که با انقلاب اسلامی خود را از چنگ نظام سلطه خارج ساخت را مجددا به سلطه پذیری وادار سازند. اما شعار آرمانی و در عمل تجربه شده عاشورا یعنی «هیهات منا الذله» راه صحیح حرکت را مسیری که حسین علیه السلام انتخاب کرد یعنی بندگی خدا و دوری گزینی و بیزاری از طاغوت معرفی می‌کند.

خدای متعال در قرآن کریم به همه انبیای خودش فرمود که به مردم این پیام را برسانید که أَنِ اعبُدُوا اللَهَ وَاجتَنِبُوا الطاغوتَ مردم خدا را عبادت کنید و از طاغوت اجتناب کنید و این پیام در عاشورا مجددا در گوش تاریخ طنین انداز شد چرا که عبادت خدا در اطاعت خدا و اطاعت از خدا در گرو معرفت به دستورات خدا و تبعیت و اطاعت از رهبران الهی است که مؤمنان را در مسیر بندگی خدا و دوری گزینی از طواغیت هدایت و راهبری می‌کنند.

ملت ایران این توفیق را داشته است که تحت رهبری رهبران بزرگی همچون امام خمینی و امام خامنه ای به این آموزه قرآنی عمل کرده و خود را از زیر بار سلطه استبداد و استعمار نجات دهد و خود را به عنوان ملتی مستقل که می خواهد و می تواند سرنوشت خودش را خودش به دست بگیرد به دنیا معرفی نماید.

برای پاسداری از این نعمت بزرگ باید در محرم امسال با خدای متعال عهد و پیمان ببندیم که در خط حق بمانیم و نشان دهیم همچنان در کنار امام حسین (ع) هستیم و با افتخار همچون سردار دلها در برابر یزیدی های زمان که قصد به سلطه کشاندمان را دارند فریاد برآوریم" ما ملت امام حسینیم" و در راه حاکمیت بخشی به دین خدا و ارزش های والای مکتب اسلام ناب محمدی (ص) به پیامبر اکرم و ائمه هدی و خصوصا به امام حسین علیهم السلام اقتدا می‌کنیم و همنوا با آنان با فریاد هیهات منا الذله لرزه بر اندام دشمنان یزیدی خواهیم افکند.

ما از عاشورا آموخته ایم فوز عظیم در سایه همراهی و هم رکابی با ولی حق است و امروز نیز اگر بخواهیم چنین سرنوشتی را برای خود و ملتمان رقم بزنیم همچنان باید به پیام عاشورا وفادار بوده و در کنار رهبرمان باشیم و او را در میدان مواجهه با یزیدیان زمان تنها نگذاریم.