یادکردی از پزشکان شهید در دفاع مقدس و مبارزه با کرونا
امسال پزشکان با روحیه مقاومتی که ریشه در تاریخ ایران دارد به رسالتی که بر دوش دارند عمل می کنند. در همین زمینه تا کنون نزدیک به 150 تن از مدافعان سلامت در خط مقدم مبارزه با کرونا به شهادت رسیده اند.
به گزارش ایسنا، شیوع ویروس کرونا در جهان سبب شد تا آحاد مختلف جامعه سبک جدیدی از زندگی و نیازهای آن را تجربه کنند. این ویروس کوچک آنچنان تأثیر بزرگی بر هنجارها و قائده های زیستی گذاشت که حتی مفاهیم ارزشی نیز متناسب با آن هنجارها مفهوم سازی شد. عبارت هایی همچون «ایثار»، «فداکاری»، «از خودگذشتگی» و «شهادت» اگرچه کاربردی جهادی در جبهه یا برخی از مأموریت های خاص به زبان می آمد، اما اینک همین مفاهیم به گونه دیگری از سوی جامعه و به طور ویژه جامعه پزشکی و سلامت به تصویر در آمده است.
در همین زمینه تا کنون نزدیک به 150 تن از مدافعان سلامت در خط مقدم مبارزه با کرونا به شهادت رسیده اند. در سالروز ولادت حکیم فرزانه و والامقام ابوعلی سینا و» روز پزشک» دارد علاوه بر شهدای پزشک دوران دفاع مقدس یادی هم از شهدای مدافع سلامت داشته باشیم.
60 درصد از شهدای مدافع سلامت، پزشک هستند
کرمانپور مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان نظام پزشکی گفته است: جامعه پزشکی اعم از عمومی و متخصص 60 درصد از شهدا را به خود اختصاص دادند که از این تعداد 28 درصد پزشکان عمومی هستند و 32 درصد از تخصص های مختلف بوده اند. بیشترین تخصصی که تا این لحظه بیشترین شهید را داده جدای از پزشکان عمومی که بیشترین شهید را داده اند، پزشکان داخلی که 8.45 درصد شهدای سلامت را به خود اختصاص داده، گروه زنان و زایمان با 5.28 درصد و بعد اطفال با 4.16 بودهاند. گروه بیهوشی با 3.29 درصد شهید و قلب و عروق، جراحی و ماما حدود 2.5 درصد و گروه داروساز و دستیاران که با کمترین حقوق و درآمد جان نثاری میکنند، نیز در رده بعدی جزو شهدا بوده اند.
4000 شهید بهداری رزمی در دفاع مقدس
دشمن علیرغم تمام معاهدههای حقوق بشر، در طول جنگ تحمیلی بیش از 200 پست امدادی و 150 اورژانس را مورد اصابت گلولهها خمپاره قرار داد. آنها حتی به پنج بیمارستان ایران به طور مستقیم حمله کردند. به عنوان نمونه، در «عملیات والفجر8» «بیمارستان حضرت فاطمه (س)» را مورد اصابت بمبهای شیمیایی قرار دادند.
با توجه به جنگ نابرابر و ناجوانمردانهای که علیه جمهوری اسلامی ایران در جریان بود و بیتوجهی نهادها و سازمانهای بینالمللی، مهندسان و متخصصان داخلی تصمیم گرفتند تا بیمارستانها را مقاومسازی کنند. در نتیجه سازه این بیمارستانها با بتون مقاوم سازی شد و بیمارستانهایی همچون «فاطمه زهرا (س)، علیابن ابیطالب (ع)، امام حسین (ع) و امام حسن (ع)» از جمله بیمارستانهایی بودند که سازه آنها کاملا بتونی بودند. این بیمارستانها حدود 100 متر زیربنای بتونی داشتند که در بازه زمانی 9 ماه و در شرایطی کاملا حفاظتی با رفت و آمد محدود ساخته شدند و ظرف مدت یک هفته تجهیز شدند.
با توجه به مجاهدتهای جامعه پزشکی در دوران دفاعمقدس، بیش 4000 نفر از کادر درمانی از قبیل پزشکان، امدادگران، پرستاران و پیراپزشکان به شهادت رسیدند. زندگینامه 3000 تن از این شهدا در مجموعه کتابهایی با عنوان «سپید جامگان پزشکی» به چاپ رسیده است.
انتهای پیام