پنج‌شنبه 24 آبان 1403

یوونتوس، پادشاه بی‌گزند دهه دوم قرن بیست و یکم سری A؛ تیمی برای تمام فصول

وب‌گاه نود مشاهده در مرجع
یوونتوس، پادشاه بی‌گزند دهه دوم قرن بیست و یکم سری A؛ تیمی برای تمام فصول

دهه‌ای که امروز در ایتالیا به پایان می‌رسد، کاملا از آن یوونتوس است

به گزارش سایت نود، با یک نگاه به عقب، دهه 80 فوتبال ایتالیا را در انحصار یووه و ناپولی می‌بینیم؛ اتفاقی که در دهه 90 برای میلان و یونتوس و در اولین دهه هزاره جدید برای اینتر و البته به مدت کوتاهی میلان رخ داد. بدون شک دهه دوم قرن بیست و یکم دربست در اختیار یوونتوس بود.

در حقیقت از زمان تورینوی رویایی دهه 40، هیچ تیمی به اندازه یوونتوس در یک دهه این تعداد قهرمانی را تجربه نکرده است. تحول اصلی زمانی رخ داد که یوونتوس آرام آرام ستارگان جوان را جایگزین بزرگانی که در میانه دهه چهارم زندگی خودشان قرار داشتند، کرد و در کوتاه مدت نصیب لازم را برد. خروج مدیران بی‌مصرفی مانند ژان کلود بلان و آلسیو سکو روند پیشرفت بانوی پیر را تسریع کرد و در نهایت با شروع ریاست آندره‌آ آنیلی دوران درخشان آغاز شد. برای لمس این تحول کافی است بازیکنان فعلی را با ستارگان دوران قبل از تحول مقایسه کنید. امثال لگروتالیه، پولسن و کاسرس با بازیکنان متوسط فعلی هم قابل قیاس نیستند! آمدن ماروتا به تیم ریاست و جایگزینی کونته با دل‌نری، فضای زیادی برای پیشرفت بانوی پیر به وجود آورد.

تحول بی‌نظیر

نتایج مطلوب، رشد مالی تیمی که تازه از دل‌آلپی به المپیک تورین و از آنجا به «یوونتوس آرنا» کوچ کرده یود را افزایش داد؛ از 11.6 میلیون یورو سود در پایان فصل 2011-2010 به 31.6 میلیون یورو در سال بعد. کونته در اولین سال هدایت یووه، تیم را بدون باخت به اسکودتو رساند و یووه به اولین تیم پس از میلان سال 1992 تبدیل شد که بدون باخت قهرمان لیگ می‌شود. هر چند فصل بعد، این تیم در خانه مقابل دشمن دیرینه یعنی اینتر، پس از 49 بازی بدون متوالی شکست خورد اما روند مطلوبش ادامه یافت و 3 فصل متوالی با کونته قهرمان ایتالیا شد. موفقیت‌های با جانشین کونته هم ادامه داشت. آلگری 5 فصل با یووه قهرمان لیگ شد و بانوی پیر از مجموع 30 جام موجود در یک دهه فوتبال ایتالیا بیش از نیمی از جام‌ها (16 جام) از جمله 4 دوگانه متوالی (قهرمانی توامان در لیگ و جام حذفی ایتالیا) را به دست آورد. تیم از کم‌ترین درآمد ممکن در سال 2011 (154 میلیون یورو) به بیش‌ترین سود و درآمد در پایان دهه (621 میلیون یورو در سال 2019) رسید و خرید رونالدو در سال 2018 هم تراز مالی باشگاه را افزایش داد. خرید ستاره پرتغالی علاوه بر افزایش ساعتی فالورهای اینستاگرام، سود مالی زیادی از طریق فروش پیراهن رونالدو نصیب تیم کرد. امسال که شاهد رقابتی‌ترین فصل یک دهه اخیر سری A هستیم، می‌توانیم ادعا کنیم صرفنظر از هر اتفاقی در پایان فصل، یوونتوس پادشاه مطلق دهه دوم قرن بیست و یکم فوتبال ایتالیا بود؛ حتی اگر اینتر هم‌امتیاز با یووه پس از 8 فصل در پایان فصل 2020-2019، قهرمان جدیدی به فوتبال سرزمین چکمه‌ای معرفی کند.

1977