یک بانوی ایرانی در بین پژوهشگران پراستناد دنیا قرار گرفت
نام دانشآموخته دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان به عنوان تنها بانوی ایرانی در بین پژوهشگران پراستناد سال 2022 قرار گرفت.
نام دانشآموخته دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان به عنوان تنها بانوی ایرانی در بین پژوهشگران پراستناد سال 2022 قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم، بر اساس گزارش موسسه «کلاریویت آنالیتیکس»، الهام اسدپور، دانشآموخته دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان و مدیرعامل شرکت دانشبنیان غذا، صنعت پژوه مستقر در مرکز تحقیق و توسعه این دانشگاه، موفق شد در زمینه علوم کشاورزی به عنوان تنها بانوی ایرانی در فهرست پژوهشگران پراستناد سال 2022 جهان قرار گیرد.
«موسسه کلاریویت آنالیتیکس» در سال 2022 نام نزدیک به هفت هزار پژوهشگر را در 21 زمینه علمی در فهرست پژوهشگران پراستناد جای داده است که این پژوهشگران نماینده نزدیک به 70 کشور جهان هستند و پیرامون چهار هزار پژوهشگر در زمینههای علمی ویژه و بیش از سه هزار پژوهشگر در میانرشته دستهبندی شدهاند.
برای شناسایی پژوهشگران پراستناد، مقالههای پراستناد در نشریههای نمایه شده «وب آو ساینس» در نمایههای استنادی علوم و علوم اجتماعی در یک دهه گذشته (از 2011 تا 2021 میلادی) پیمایش شدهاند.
مقالههای پراستناد، مقالاتی هستند که بیشترین استناد را در زمینههای علمی خود میگیرند و در یک درصد نخست جای دارند و در پایگاه «شاخصهای اساسی علم» (ای. اس. آی.) میآیند.
پژوهشگرانی که مقاله پراستناد دارند، پژوهشگران تأثیرگذار بهشمار میروند و آنهایی که نامشان با فراوانی بیشتری میآید، تأثیرگذارتر هستند. از این رو، پژوهشگران بر پایه شمار مقالههای پراستنادشان رتبهبندی و آنهایی که در یک درصد نخست جای گرفتهاند، بهعنوان پژوهشگر پراستناد معرفی میشوند.
برای رعایت انصاف، در روششناسی این فهرست، نام پژوهشگرانی که به شکل افراطی دارای آمار خوداستنادی هستند کنار گذاشته میشوند.
در ویرایش پیشین فهرست پژوهشگران پراستناد، 15 پژوهشگر از مؤسسههای ایرانی بودند، ولی در ویرایش 2022، 12 پژوهشگر با وابستگی سازمانی مؤسسههای ایرانی در این فهرست جای گرفتهاند.
گفتنی است فهرست پژوهشگران پراستناد سال 2022 میلادی 6938 پژوهشگر را در بر دارد که پیشگام تأثیرگذاری در زمینههای علمی خود هستند.