چهارشنبه 18 مهر 1403

یک بهله سارگپه پس از تیمار در طبیعت کهگیلویه و بویراحمد رها شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
یک بهله سارگپه پس از تیمار در طبیعت کهگیلویه و بویراحمد رها شد

یاسوج - ایرنا - مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد گفت: یک بهله پرنده سارگپه پس از سه ماه تیمارداری در دامان طبیعت پارک ملی دنا واقع در این استان رها سازی شد.

سید اسدالله هاشمی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این پرنده پس از سه ماه تیمارداری امروز با تایید سلامتی آن توسط دامپز شک و حلقه گذاری به دامان طبیعت بازگشت.

بر اساس اطلاعات سایت دانش نامه پرندگان ایران، سارگپه ها تعداد 6 گونه دارند و دارای گردن کوتاه، بال‌های بلند و دم نسبتا کوتاه هستند و معمولا در حال بالباز اوج‌گیری و چرخش دیده می شوند.

مانند عقاب های کوچک به نظر می رسند ولی سر و منقارشان به نسبت کوچکتر است، رنگ پرو بال آنها خیلی متغیر است و از لحاظ تشخیص ارزش محدودی دارد (به جز نوارهای دم یا طرح زیر بال) نر و ماده آنها هم شکل است و روی درخت‌ها یا صخره‌ها اشیانه می سازند.

این پرنده که در زمره پرندگان حمایت شده سازمان محیط زیست است همچون سایر پرندگان هم خانواده خود اغلب از موش های صحرایی، خرگوش و پرندگان با جثه کوچک تغذیه می کند و نقش مهمی در تنظیم جمعیت حیوانات صحرایی دارد.

منطقه حفاظت شده دنا یکی از غنی ترین مناطق زیستی از لحاظ تنوع گیاهی و جانوری در ایران و جهان محسوب می شود که در سال 2010 میلادی برابر با 1389هجری شمسی از سوی سازمان یونسکو به عنوان دهمین ذخیره گاه بیوسفری ایران و پانصد و پنجاهمین ذخیره‌گاه دنیا به ثبت رسیده است.

حیات وحش دنا معرف سیمای جانوری زاگرس محسوب می شود و با توجه به حفاظت مستمر محیط بانان این منطقه از اواخر سال 69 تاکنون نیز این زیست بوم حیاتی محل رشد و تکثیر بسیاری از گونه هایی با اهمیت بوده است.

مهمترین پدیده طبیعی در دل این زیستگاه ارزشمند، رشته کوه دناست که از شمال غرب به سمت جنوب غرب به طول 90 کیلومتر امتداد یافته و با دارا بودن 50 قله مرتفع بالای چهار هزار و 500 متر در زمره نواحی ارزشمند کوهستانی کشور و منطقه قرار گرفته است.

کهگیلویه و بویراحمد با 312 هزار و 500 هکتار منطقه حفاظت شده در دل رشته کوه های زاگرس مرکزی گنجینه ای ارزشمند و ظرفیتی بالقوه برای زیست انواع گونه های جانوری است.

هم اینک هفت منطقه حفاظت شده دنا با وسعت 93 هزار و660 هکتار، دنای شرقی با وسعت 28 هزار و 202 هکتار، خاییز سرخ با مساحت 33 هزار و 235 هکتار، خامی با وسعت 25 هزار و 671 هکتار، دیل با 10 هزار و 381 هکتار، سولک با 2 هزار 4287 هکتار و سیوک با 12 هزار 858 هکتار در استان وجود دارد.

استان کهگیلویه و بویراحمد همچنین دارای پنج منطقه شکار ممنوع شامل پادنای سمیرم، خرم ناز، لار و ماغر، حاتم و کوه تلرش است.

*س_برچسب‌ها_س*