سه‌شنبه 17 مهر 1403

یک میلیون و 186 هزار تن محصول زراعی در خراسان شمالی تولید شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
یک میلیون و 186 هزار تن محصول زراعی در خراسان شمالی تولید شد

بجنورد - ایرنا - مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی گفت: امسال یک میلیون و 186 هزار تن انواع محصول زراعی آبی و دیم در کشتزارهای این استان تولید شد که نسبت به سال گذشته تغیر چندانی ندارد.

محمدنقی کاظمیان روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این استان 344 هزار هکتار اراضی زیر کشت باغی و زراعی دارد که از این سطح حدود 300 هزار هکتار اراضی زراعی است که 140 هزار هکتار کشتزار این استان اراضی آبی و 160 هزار هکتار اراضی دیم است.

وی افزود: بیشتر سطوح اراضی آبی به کشت محصولاتی از قبیل غلات شامل گندم و جو، گیاهان صنعتی از جمله پنبه، چغندرقند، آفتابگردان و محصولات علوفه‌ای شامل یونجه و ذرت اختصاص دارد و بیشترین اراضی دیم نیز مربوط به گندم، جو و حبوبات است.

وی اظهار داشت: در استان 33 نوع محصول زراعی و 26 نوع محصول باغی تولید می شود که از حیث تولید محصولات زراعی از نظر سهم از کشور 1.08 درصد و از نظر تولید رتبه 26 را دارد.

کاظمیان گفت: 79 درصد محصولات زراعی استان از اراضی آبی و 21 درصد نیز از اراضی دیم تولید می شود.

وی اظهار داشت: با توجه به شرایط اقلیمی استان انواع محصولات سردسیری شامل غلات، چغندرقند و محصولات نیمه گرمسیری شامل برنج و پنبه در کشتزار های این استان به عمل می آید.

مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه بیشترین سطح اراضی زراعی در استان مربوط به کشت غلات با 200 هزار هکتار است گفت: از نظر سطح کشتزارهای استان حدود 70 درصد متعلق به گندم، 20 درصد جو و 10 درصد به کلزا اختصاص است.

وی افزود: از مجموع این اراضی که برای کشت در نظر گرفته شده، 79 هزار و 500 هکتار مربوط به اراضی آبی و 121 هزار هکتار دیم است.

وی با بیان اینکه امسال در سطح 145 هزار و 500 هکتار از زمین های کشاورزی استان گندم کشت می شود گفت: از این سطح 47 هزار و 500 هکتار آبی و 98 هزار هکتار دیم است.

مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی افزود: همچنین 25 هزار هکتار اراضی آبی و 23 هزار هکتار اراضی دیم نیز به کشت محصول جو اختصاص می یابد و همچنین برنامه ابلاغی برای کشت کلزا هفت هزار هکتار آبی است.

کاظمیان گفت: استان خراسان شمالی در تولید گندم دیم در کشور رتبه 16 و گندم آبی رتبه 18 را دارد در این استان سالانه 250 تا 300 هزار تن گندم و بیش از 100 هزار تن نیز جو تولید می شود.

وی اظهار داشت: این استان با تولید 100 هزار تن چغندرقند در کشور رتبه 10 در کشور را دارد، با تولید 22 هزار تن وش پنبه رتبه پنج، با 123 هزار و 392 تن پیاز رتبه هشت و با تولید 123 هزار و 787 تن گوجه فرنگی رتبه 13 در کشور را دارد.

وی افزود: علاوه بر این محصولات در کشتزار های این استان انواع گیاهان خوراکی، روغنی و علوفه ای، صیفی جات نیز تولید می شود.

وی گفت: هویج، کاهو، گل کلم، کلم، شلغم، سیب زمینی، برنج، عدس، نخود، نخود فرنگی، خیار، خربزه، هندوانه، ذرت، گلرنگ، آفتابگردان، کینوا، کنجد، کاملینا، انواع فلفل، بادمجان، سیر و انواع گیاهان علوفه ای از جمله یونجه، شبدر، ذرت علوفه ای تولید می شود.

کاظمیان افزود: کشاورزی متولی تامین امنیت غذایی است، برای تامین این امنیت نیاز به توسعه پایدار کشاورزی است و برای تحقق توسعه پایدار باید به افزایش بهره‌وری، کشاورزی هوشمند، فنی و مهندسی کردن بخش کشاورزی، تامین سرمایه لازم و در نهایت نگاه راهبردی و تعالی محور و مدیریت علمی توجه شود.

براساس آمارها، میانگین زمین کشاورزان استان از کشوری بیشتر است که در این پیوند، سرانه هر بهره‌بردار از اراضی در چرخه تولید این خطه 5.5 هکتار و کشوری آن 4.15 هکتار است.

سرانه هر فرد در استان 863 هزار نفری خراسان شمالی از اراضی در چرخه تولید 0.52 هکتار است.

حدود 82 هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این استان مشغول به فعالیت هستند.

سرانه هر کشاورز خراسان شمالی از سطح زیر کشت 3.38 هکتار و سرانه هر فرد در این استان از سطح زیر کشت 0.31 هکتار است و سرانه هر ایرانی از سطح زیر کشت کشور 0.2 هکتار و سرانه هر کشاورز از سطح زیر کشت کشور 0.66 هکتار است.

سهم استان 6 دهم درصد از تولید ناخالص داخلی در کلیه بخش های اقتصادی کشور است، سهم بخش کشاورزی استان 1.1 درصد از تولید ناخالص بخش کشاورزی کشور است.

36.4 درصد شاغلان استان در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند که این شاخص در کشور 18.99 درصد است.

حدود 300 هزار هکتار از اراضی استان زراعی است که سالانه با توجه به شرایط آب و هوایی بین یک تا یک میلیون و 500 هزار تن نیز انواع محصول از آن برداشت می شود، رتبه استان در حوزه زراعت در کشور 26 است و سهم تولید آن از زراعت کشور 1.08 درصد است.

*س_برچسب‌ها_س*