پنج‌شنبه 8 آذر 1403

یک واردکننده مواد اولیه کفش: اشتغال بیش از 25 هزار نفر در خطر است

وب‌گاه عصر ایران مشاهده در مرجع
یک واردکننده مواد اولیه کفش: اشتغال بیش از 25 هزار نفر در خطر است

در حال حاضر بخش بزرگی از مواد اولیه تولید کیف و کفش در داخل تولید نمی‌شود و باید از اروپا و آسیا خریده شود که به دلیل وجود تحریم‌ها مجبور به خرید آن‌ها از واسطه‌ها هستیم که با این تفاسیر این مواد 5 تا 15 درصد گران‌تر از قیمت واقعی شان برای واردکنندگان و تولیدکنندگان ایرانی تمام می‌شود.

ایسنا: یک واردکننده و توزیع کننده مواد اولیه کیف و کفش ضمن برشمردن مشکلاتی که بانک مرکزی، گمرک و وزارت صمت برای واردات مواد اولیه این صنف ایجاد کرده، گفت که اگر این مشکلات برطرف نشود امکان دارد اشتغال بیش از 25 هزار نفر از بین رود.

امیر دیانی با اشاره به حضور 25 هزار کارگر در بخش‌های مختلف صنف تولید کیف و کفش و 10 هزار نفر در بخش صنف فروش مواد اولیه تولید کیف و کفش گفت: با توجه به مشکلات فراوانی که از سوی بانک مرکزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) ایجاد شده، احتمال بیکاری این کارگران وجود دارد و هر روز شاهد بیکاری بخشی از کارگران این مجموعه هستیم.

وی افزود: در حال حاضر بخش بزرگی از مواد اولیه تولید کیف و کفش در داخل تولید نمی‌شود و باید از اروپا و آسیا خریده شود که به دلیل وجود تحریم‌ها مجبور به خرید آن‌ها از واسطه‌ها هستیم که با این تفاسیر این مواد 5 تا 15 درصد گران‌تر از قیمت واقعی شان برای واردکنندگان و تولیدکنندگان ایرانی تمام می‌شود.

این توزیع کننده مواد اولیه تولید کیف و کفش با بیان اینکه وزارت صمت هم مشکلاتی برای واردکنندگان مواد اولیه ایجاد کرده است، تصریح کرد: دفتر مقررات واردات و صادرات وزارت صمت در این زمینه می‌تواند همکاری‌هایی کند که برخی از آنها مثل وضعیت حقوق ورودی گمرک، افزایش میزان سقف برای واردکنندگان مواد اولیه، تخصیص ارز نیمایی به واردکنندگان مواد اولیه تولیدی و کاهش زمان تخصیص به کمک بانک مرکزی انجام شود.

دیانی با بیان اینکه بانک مرکزی هم مشکلاتی از دولت قبل تا به حال ایجاد کرده است، افزود: از طرف دیگر واردکنندگان مواد اولیه مجبورند برای استفاده از ارز نیمایی حدود 45 روز منتظر بمانند که با این وضعیت اروپایی‌ها قبول نمی‌کنند به خریداران ایرانی کالا بفروشند. این زمان برای اروپایی‌ها غیر قابل باور و عجیب است و فکر می‌کنند ما دروغ می‌گوییم؛ با این حال واردکنندگان تا زمان تخصیص ارز نیمایی نمی‌توانند از ارز آزاد خودشان هم استفاده کنند. این مشکل مربوط به بانک مرکزی است؛ در صورتی که مواد اولیه و کالا های غیر ضروری برای تخصیص ارز زمان یکسانی دارند و بانک مرکزی می‌تواند در این امور اولویت را به واردکنندگان مواد اولیه بدهد.

دیانی همچنین با اشاره به افزایش نرخ پایه حقوق گمرکی در سال جاری، گفت: با این حال نرخ جدید حقوق پایه هنوز اعلام نشده و از واردکنندگان تعهد گرفته می‌شود که بعد از تغییر نرخ، مابه‌التفاوت آن را پرداخت کنند که این مسئله در قیمت گذاری کالاها مشکل جدی ایجاد کرده است. هرچه اصرار بر قیمت گذاری می‌کنیم واکنشی نمی‌بینیم. ما هم نمی‌توانیم تمام شده کالاهای وارد شده را محاسبه کنیم. در این شرایط برخی از تجار از فروش خودداری می‌کنند و با این سختی‌ها تمایلی به واردات ندارند و کنار کشیده اند و حتی کسانی که پیشکسوت در عرصه واردات هستند دیگر خسته شده‌اند.

وی افزود: در این شرایط مسئولان وزارت صمت و بانک مرکزی نیز پاسخی به دغدغه‌ها و نامه‌نگاری‌های فعالان صنعت کفش نمی‌دهند و با توجه به هشدار بیکاری بخش بزرگی از کارگران و کارکنان این صنف ما درخواست داریم دیداری با رییس محترم بانک مرکزی و وزیر محترم وزارت صمت داشته باشیم.

کانال عصر ایران در تلگرام اپلیکیشن عصر ایران