پنج‌شنبه 8 آذر 1403

‌برنامه‌های مجازی فرهنگسراهای تهران برای اربعین

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
‌برنامه‌های مجازی فرهنگسراهای تهران برای اربعین

تهران - ایرنا - مراکز فرهنگی هنری و فرهنگسراهای پایتخت به مناسبت اربعین حسینی - پنجشنبه - ویژه‌برنامه‌های مختلفی را در فضای مجازی برگزار می‌کنند که نمایشگاه عکس، معرفی کتاب، انتشار نماهنگ و معرفی هنرمندانی که با موضوع عاشورایی آثاری را خلق کرده‌اند از جمله آنهاست.

امروز فایل صوتی «مسیر عشق» با صدای مرحوم «شیخ احمد کافی» و با بیان خاطره‌های وی از پیاده‌روی نجف تا کربلا و پوستر «توشه اربعین» در فضای مجازی منتشر می‌شود.

برپایی نمایشگاه مجازی عکس با همکاری معاونت فرهنگی سازمان فرهنگی هنری و آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) با موضوع تحکیم نظام خانواده در پیاده‌روی اربعین برای اشاعه فرهنگ حسینی و پیوند آن با تحکیم خانواده و انتشار سخنان امام حسین (ع) از دیگر برنامه‌های این فرهنگسرا به مناسبت اربعین حسینی است.

همچنین به همت کتابخانه فرهنگسرای خانواده با توجه به نقش مطالعه کتاب‌های مفید و ارزشمند در پایبندی بر باورها فرهنگ اسلامی در راستای بهبود سبک زندگی اسلامی و ایرانی و حمایت از فعالیت‌های قرآنی، فرهنگ و ایثار و شهادت برنامه «چله عاشقی» برگرفته از اشعار «حسین ملکیان»، «سیدحمیدرضا برقعی» و شعرخوانی «محمدفاضل فروتنی» هنرمند بیرجندی با موضوع و محوریت شهادت، اربعین و معرفی کتاب «همیشه گوارا؛ شناخت آب در قرآن کریم» نوشته «طیبه عابدین» و زیارت اربعین با حضور «معصومه اسکویی» (کارشناس مذهبی) در فضای مجازی انتشار می‌یابد.

شهروندان برای بهره‌مندی از این برنامه‌ها می‌توانند به صفحه‌های مجازی فرهنگسرای خانواده به نشانی Farhangsara_khanevade@ و Ketabkhanekhanevade@ مراجعه کنند.

نمایش رادیویی «قاصدکی در باد»

فرهنگسرای سرو به مناسبت اربعین حسینی (ع) نمایش رادیویی «قاصدکی در باد» را به نویسندگی «خدیجه اسدی»، کارگردانی «مرضیه بخشی» و تهیه‌کنندگی «شهرام صدیق» با مضمون ظلم‌ستیزی و عدالت‌خواهی به صورت پادکست منتشر می‌کند.

این نمایش رادیویی که با داستانی ملهم از حوادث عاشورا تولید شده، روایت یک اتفاق خانواده‌ای طی دوران شیوع کروناست، خانواده‌ای که در حال تلاش برای معیشت با مشکل اخراج پسر خانواده از محل کار مواجه شده اما اتفاق‌های بعدی ماجرای اخراج را گونه دیگری رقم می‌زند؛ گویندگان نقش‌ها در این نمایشنامه «محبوبه محمدی»، «سارا مرادی» و «علی نریمان» هستند و تنظیم نمایش را «مهدی رجبی» برعهده دارد.

این نمایش رادیویی در صفحه مجازی فرهنگسرای سرو به نشانی @farhangsara_sarv قابل دسترسی است.

بازخوانی «حسین وارث آدم» در خانه موزه دکتر شریعتی

خانه موزه دکتر شریعتی سخنرانی معروف «دکتر علی شریعتی» در مسجد نارمک تهران با عنوان «حسین وارث آدم» که در اسفندماه 1350 ایراد و در یک جزوه منتشر شد را به مناسبت اربعین حسینی در برنامه‌ای با عنوان «پس از شهادت» بازخوانی می‌کند.

در «حسین وارث آدم» شریعتی ضمن اشاره به قیام عاشورا، عبارت‌های شناخته شده‌ای که بعدها در ادبیات انقلاب اسلامی پنجاه و هفت به جریان افتاد را برای نخستین بار بیان کرد، عبارت‌هایی مثل «شهید قلب تاریخ است»، «مسئولیت شیعه بودن» و «آنها که رفتند کاری حسینی کردند و آنها که ماندند باید کاری زینبی کنند وگرنه یزیدیند».

خانه موزه شریعتی که در منزل مسکونی دکتر علی شریعتی واقع در خیابان جمالزاده تاسیس شده این سخنرانی را به صورت سه ویدئوکلیپ با هدف بازخوانی آن برای نسل جدید منتشر می‌کند. علاقه‌مندان برای دسترسی به این محصول می‌توانند به صفحه مجازی فرهنگسرای سرو و خانه موزه دکتر شریعتی به نشانی farhangsara_sarv@ و shariatimuseum@ مراجعه کنند.

معرفی دیوان منسوب به امام حسین (ع) در فضای مجازی

خانه فرهنگ گلها به مناسبت اربعین حسینی، دیوان منسوب به سیدالشهدا (ع) که مجموعه‌ای از احادیث نبوی درباره امام حسین (ع) و اشعار منتسب به ایشان است و حدود دو دهه پیش از سوی یک پژوهشگر عرب به نام «محمد عبدالرحیم» منتشر شده در قالب یک ویدئوکلیپ با عنوان «ناب‌ترین عاشقانه تاریخ» در فضای مجازی معرفی می‌کند.

همچنین کلیپ «حسین در بیان حسین» محصول دیگری به مناسبت اربعین است که با موضوع معرفی فرهنگ سخنان امام حسین (ع) از سوی خانه فرهنگ گلها در فضای مجازی منتشر می‌شود.

علاقه‌مندان برای بهره‌مندی از این کلیپ‌ها می‌توانند به صفحه‌های مجازی golha.khanehfarhang و farhangsara_sarv@ مراجعه کنند.

بازخوانی رجزخوانی اصحاب سیدالشهداء در دشت کربلا

فرهنگسرای اخلاق، به مناسبت اربعین حسینی، 10 قطعه رجزخوانی اصحاب و یاران حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در دشت کربلا را با عنوان «حماسه یاران» در بستر فضای مجازی منتشر می‌کند.

مدیر فرهنگی هنری منطقه 14 و رئیس فرهنگسرای اخلاق گفت: رجزهای 10 تن از حماسه‌آفرینان کربلا در روز عاشورا در برابر دشمن براساس کتب مقاتل معتبر از جمله «لهوف» نوشته «سیدبن طاووس» استخراج شده و توسط اساتید و پیشکسوتان کانون کهربای تعزیه فرهنگسرای اخلاق از جمله «میرزا ابوالفضل منبت‌کار»، «سیدمحسن هاشمی»، «ابوالفضل صابری»، «سیدحسن گل‌ختمی»، «حمزه کاظمی»، «مهدی صیادی»، «مجید خسروآبادی»، «مهدی کلانتری»، «مجتبی حسن‌بیگی» اجرا، ضبط و در قالب ویدئوکلیپ تدوین شده است.

«مرضیه خسروی بروجنی» با اشاره به مشارکت بنیاد رودکی و شهرداری منطقه 14 در تولید مجموعه رجزخوانی «حماسه یاران» افزود: از شب اربعین حسینی، تا پایان ماه صفر، هر روز یکی از رجزهای اصحاب امام حسین (ع) از طریق صفحه مجازی فرهنگسرای اخلاق به نشانی akhlagh.farhangsara@، آپارات https://www.aparat.com/farhangsara_akhlagh و شبکه نشر مراکز فرهنگی هنری منطقه 14 منتشر می‌شود.

انتشار هفت هنر عاشورایی در فضای مجازی

نگارخانه کلک خیال فرهنگسرای اخلاق به مناسبت اربعین حسینی هفت هنر عاشورایی را از نگاه هنرمندانی که با موضوع عاشورایی آثار خود را خلق کرده‌اند، در فضای مجازی منتشر می‌کند.

بر اساس این گزارش در هنر نقاشی به معرفی و نمایش آثار «حسن روح‌الامین» با عنوان «به رنگ خون»، در هنر گرافیک نمایشگاه گروهی «سیره حسینی»، در هنر عکس به معرفی «اعظم حشمتی» و نمایش آثارش با عنوان «قاب عاشورا»، در هنر سینما به معرفی سه کارگردان مطرح ایرانی «فریبرز صالحی»، «شهرام اسدی» و «احمدرضا درویش» که به بررسی واقعه عاشورا پرداخته‌اند، با عنوان «از سفیر تا رستاخیز» پرداخته می‌شود.

در هنر حجم نمایشگاه گروهی نمادها و المان‌های عاشورایی و کاربرد آن در فضاسازی شهری با عنوان «تجلی شهادت» و در هنر موسیقی معرفی «امیر توسلی» سازنده موسیقی متن سریال «مختارنامه» با عنوان «نوای کربلا» و هنر نمایش، معرفی «مجید خسروآبادی» و بیان تاریخچه این هنر در ایران زمین با عنوان «راوی کربلا» پرداخته شده است.

تولیدات هفت هنر عاشورایی از طریق صفحه مجازی نگارخانه کلک خیال فرهنگسرای اخلاق به نشانی kelkkhial.gallery قابل رویت است.

انتشار نماهنگ «یا شهیدالشهدا حسین»

نماهنگ «یا شهیدالشهدا حسین» به مناسبت اربعین حسینی با شعری از «سعید پاشازاده»، صدای «محمد ایرانمنش» و با محوریت جاماندگان از پیاده‌روی اربعین، با مشارکت فرهنگسرای ابن سینا تولید و منتشر شد.

علاقهمندان می‌توانند برای دانلود این اثر به نشانی https://drive.google.com/file/d/1bCYC5L_XT7Nbo8QYKahWjIS4lyKoLfLa/view مراجعه کنند.

«نگاهی به تعزیه و انواع آن» در فرهنگسرای ارسباران

ویژه برنامه «نگاهی به تعزیه و انواع آن» به مناسبت ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان امام حسین (ع) و اربعین حسینی با اجرای «بهزاد صدیقی» نویسنده و پژوهشگر تئاتر در فرهنگسرای ارسباران اجرا و در فضای مجازی منتشر می‌شود.

این برنامه در چهار قسمت به بررسی تاریخ تعزیه در ایران و ویژگی‌های انواع تعزیه می‌پردازد.

علاقه‌مندان برای تماشای این برنامه می‌توانند از جمعه 18 مهر به صفحه مجازی فرهنگسرای ارسباران به نشانی farhangsara_arasbaran@ مراجعه کنند.

نمایشگاه عکس «کودکان حسینی»

نگارخانه فرهنگسرای ارسباران در ادامه برگزاری سلسله نمایشگاه‌های مجازی، نمایشگاه عکس «کودکان حسینی» را به مناسبت اربعین حسینی و هفته ملی کودک با مشارکت مصلی امام خمینی (ره) در صفحه مجازی این فرهنگسرا برگزار می‌کند.

با توجه به شرایط ویژه دوران شیوع کرونا تمامی برنامه‌های فرهنگسرای ارسباران در فضای مجازی برگزار می‌شود.

انتشار ویدئوکلیپ «انقلاب حسینی»

فرهنگسرای کار و تعاون به مناسبت اربعین و ایام شهادت سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع)، ویدئوکلیپ «انقلاب حسینی» را با هدف گسترش و تعمیق شناخت شهروندان از الگوهای دینی، شامل بخش‌هایی از فرمایشات حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای درباره نقش حضرت زینب (س) و حضرت سجاد (ع) در انقلاب کربلا را تولید و منتشر کرده است.

علاقه‌مندان برای بهره‌مندی از این برنامه می‌توانند به صفحه مجازی فرهنگسرای کار و تعاون به نشانی farhangsara_kar@ مراجعه کنند.

*س_برچسب‌ها_س*