حفظ قدرت خرید کارگر از عوامل مؤثر در ارتقای بهرهوری تولید
آیت اسدی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، اظهار داشت: به نوبه خود روز جهانی کارگر را به همه کارگران تبریک میگویم، کارگران ما در خیلی جاها دیده نشدهاند اما باید از کارگران قدردانی کنیم.
وی با بیان اینکه سخنان مقام معظم رهبری در جمع کارگران راهگشا بود، گفت: دولت، مجلس و قوه قضائیه باید فرمایشات رهبری در مورد کارگران را سرلوحه خود قرار دهند و به فکر رفع مشکلات کارگران باشند.
نماینده کارگران در شورای عالی کار با بیان اینکه برای تحقق بهرهوری، باید کارگران خوب کار کنند، گفت: کارگر هم زمانی خوب کار میکند که مشوق داشته باشد، مثلا دستمزد مناسب دریافت کند و این گونه نباشد که کارگر 8 ساعت کار کند، اما دستمزد ناچیزی بگیرد و مجبور باشد برای گذران زندگی، کار دوم بگیرد در آن صورت بهرهوری کارگر کاهش مییابد، چون قانون کار گفته است یک کارگر روزی 8 ساعت و یا هفتهای 44 ساعت کار کند و در قبال آن حقوق مکفی دریافت کند که بتواند حداقلهای زندگی کارگری را از نظر مسکن، خودرو و نیازهای دیگر برآورده کند.
اسدی گفت: وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی امسال ادعا کرد دولت میخواهد تورم را مهار کند و شاید این مهمترین دلیلی بود که اجازه نمیداد در شورای عالی کار حداقل دستمزد کارگران به اندازه تورم افزایش پیدا کند؛ الان وارد ماه دوم سال شدهایم، قیمت همه چیز بالا میرود، اما هنوز از سوی دولت خبری از مهار تورم نیست، به نظر من باید ستادی برای شعار سال مبنی بر مهار تورم و رشد تولید تشکیل شود، نه اینکه هر بخشی کار خودش را انجام دهد و مسائل کارگری بدون راهحل باقی بمانند.
نماینده کارگران در شورای عالی کار گفت: رئیسجمهور وعده داده بود که ارزاق عمومی ربطی به دلار نداشته باشند و باید ثابت باشند، اما اکنون از دولت میخواهیم قیمت کالاهای اساسی برای مردم ثابت باشد. در بخش کالابرگ الکترونیک هم عنوان شد دولت میخواهد 11 قلم کالای اساسی را به قیمت شهریور 1400 به مردم بدهد، اما در استان قزوین که به عنوان پایلوت این طرح اجرا شد، ما خبری از اجرای طرح ندیدیم و استقبال مردم از کالابرگ الکترونیک ناچیز بوده است و مردم نمیدانند برای خرید کالاهای ارزان به کدام فروشگاه مراجعه کنند.
وی اظهار داشت: دولت بارها وعده کرده بود زمین رایگان در اختیار تعاونیها قرار دهد تا بتوانند مسکن ارزان برای کارگران تولید کنند در حالی که الان یک کارگر با حقوق کارگری نمیتواند یک واحد مسکونی خریداری کند و رشد قیمت خودرو در 20 سال گذشته به مراتب بیشتر از افزایش دستمزد کارگران بوده است. در گذشته یک کارگر با یکی دو سال صرفهجویی میتوانست خودرو خرید کند اما اکنون خودرو و مسکن برای کارگر دستنیافتنی شده است.
نماینده کارگران در شورای عالی کار همچنین در مورد مهار تورم گفت: باید قوانین بهبود محیط کسب و کار اصلاح شوند و از تورم در کشور جلوگیری شود و قدرت خرید کارگران حفظ شود.
اسدی همچنین گفت: یکی از مشکلات کنونی این است که در اغلب کارخانهها با کمبود نیروی ماهر مواجه هستند چون آموزش فنی و مهارتی به کارگران داده نشده و این موجب افت بهرهوری میشود.
وی در مورد اینکه چگونه بهرهوری در تولید اتفاق میافتد، گفت: بهرهوری انجام نمیشود مگر اینکه کارگر با خیال راحت بتواند کار کند و دستمزد کافی بگیرد و کارگر در سود و زیان بنگاه مشارکت داشته باشد در نتیجه بهرهوری کارگر افزایش مییابد.
نماینده کارگران در شورای عالی کار این را هم گفت: از دولت میخواهیم سخنان رهبری در جمع کارگران را به خوبی گوش دهند و آن را عمل کنند، امنیت شغلی کارگر باید رعایت شود، ماده 7 قانون کار میگوید کارهایی که ماهیت مستمر دارند، نباید قراردادهای موقت در مورد آنها بسته شود.
اسدی تصریح کرد: از نمایندگان مجلس گلایه دارم برخی از آنها وقتی پیش کارگران میآیند ادعا میکنند نوکر کارگر هستند، اما در عمل قدمی برای امنیت شغلی کارگران و بهبود معیشت آنان برنمیدارند.
وی با بیان اینکه دستمزد کارگران اثر چندانی در تورم ندارد، گفت: سال قبل که حداقل دستمزد 57 درصد رشد کرد یک و نیم میلیون تومان به حقوق کارگران اضافه شد اما تورمی در مورد آن گزارش نشد؛ حقوق کارگران میتواند به رونق کسب و کار کمک کند چون تقاضای مؤثر در جامعه افزایش مییابد و چرخه تولید بنگاهها میتواند بچرخد اگر کارگر قدرت خرید نداشته باشد کالاهای تولیدی بنگاهها مشتری نخواهد داشت اما اگر کارگر بتواند کالا خرید کند، این تقاضای مؤثر به رونق تولید کمک میکند.
به گفته اسدی، سهم دستمزد از هزینه تمامشده تولید در صنایع بزرگ در حد نیم درصد است، اما در مجموع صنایع بزرگ، کوچک و متوسط کمتر از 10 درصد است اما آنچه اتفاقنظر وجود دارد این است که با افزایش دستمزد کارگران تقاضای مؤثر برای کالاها ایجاد میشود.
نماینده کارگران در شورای عالی کار با بیان اینکه لایحه برنامه هفتم توسعه در دولت در حال تدوین است،گفت: تا امروز هیچ کس از دولت و یا مجلس از نمایندگان کارگران و کارفرمایان در مورد مسائل کارگری در برنامه هفتم مشورت نگرفته است در حالی که اگر برنامه هفتم توسعه میخواهد اجرا شود، باید حتماً نظر کارگران و کارفرمایان هم اخذ شود.
اسدی گفت: جامعه کارگری با خانوارشان حدود 50 درصد جمعیت کشور را تشکیل میدهند، پیش از این نمایندگان کارگران در شورای تأمین اجتماعی حضور داشت اما از زمان دولت احمدینژاد حذف شد و همچنین قبلا صورتجلسات شورای عالی کار بدون امضای نماینده کارگر رسمیت پیدا نمیکرد، اما از آن زمان به بعد بر اساس رأی اکثریت تصمیمگیری شد یعنی اگر نمایندگان کارگری هم امضاء نکنند، مصوبه شورای عالی کار رسمیت پیدا میکند.
نماینده کارگران در شورای عالی کار گفت: وزیر تعاون وعده داده است در اولین جلسه شورای عالی کار در سال جدید که در اردیبهشت ماه برگزار میشود، از مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی دعوت میکند که گزارشی به نمایندگان کارگری، کارفرمایی و دولت در شورای عالی کار اعلام کند.
پایان پیام /