جمعه 9 آذر 1403

100 هزار هکتار در استان مرکزی زیر کشت آبی بهاره قرار می گیرد / 30 درصد باغات استان از سرمای بهاره خسارت کامل دیدند

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
100 هزار هکتار در استان مرکزی زیر کشت آبی بهاره قرار می گیرد / 30 درصد باغات استان از سرمای بهاره خسارت کامل دیدند

زاهدی گفت: محصولات بهاره در استان مرکزی عمدتاً سیب‌زمینی، چغندر، ذرت علوفه‌ای، یونجه، کنجد و آفتابگردان است که با توجه به سطح زیر کشت قابل توجه ذرت علوفه‌ای در مجموع حدود 100 هزار هکتار کشت آبی بهاره هم خواهیم داشت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیارآفتاب؛ با توجه به شرایط اقلیمی استان مرکزی کشت بهاره کشت بهاره از اوایل اردیبهشت ماه در این استان آغاز و تا اواسط مردادماه ادامه می‌یابد و سیب زمینی، چغندرقند، حبوبات، ذرت علوفه ای و سبزی و سیفی جات عمده ترین محصولات استراتژیک کشت بهاره در استان مرکزی است.

100 هزار هکتار سطح زیر کشت محصولات بهاره در استان مرکزی / کشت هندوانه در اراضی خارج از سطح شرب منابع آبی ممنوع است معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان مرکزی در رابطه با سطح زیر کشت محصولات بهاره در استان نیز گفت: محصولات بهاره عمدتاً سیب‌زمینی، چغندر، ذرت علوفه‌ای، یونجه و مقداری کنجد و آفتابگردان که با توجه به اینکه سطح زیر کشت ذرت علوفه‌ای قابل‌توجه است درمجموع حدود 100 هزار هکتار کشت آبی بهاره هم خواهیم داشت. وی در رابطه با موضوع ممنوعیت کشت هندوانه نیز افزود: کشت هندوانه در اراضی خارج از سطح شرب منابع آبی ممنوع است یعنی درصورتی‌که انتقال آب به اراضی دیمزار صورت گیرد ولی در سطح اراضی تحت شرب منابع آب فعلاً کشت ممنوع نیست اما خدمات یارانه دار و سهمیه کود به کشت هندوانه داده نخواهد شد، مخصوصاً مناطقی که زیر پلاستیک کشت را انجام می‌دهند. 30 درصد باغات استان از سرمای بهاره خسارت کامل دیدند / برآورد خسارت 600 میلیارد تومانی معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان مرکزی در خصوص خسارات سرمای بهاره به باغات استان نیز گفت: از 70 هزار هکتار سطح زیر کشت باغات در استان مرکزی در اثر سرمای بهاره تقریباً 25 تا 30 درصد خسارت کامل دیدند و تاکنون حدود 600 میلیارد تومان خسارت برآورد می‌شود. گفتنی است امسال نیز همانند سال‌های گذشته باغات استان مرکزی در اکثر مناطق زودتر از موعد به بار نشستند اما در نخستیم روزهای سال جدید با رخنه توده هوای سرد شمالی به کشور دمای کمینه به ویژه در نواحی سردسیر استان مرکزی به زیر صفر درجه کاهش پیدا کرد که متأسفانه منجر به سرمازدگی شکوفه های درختان و وارد آمدن خسارت قابل توجه به باغات شد. انتهای پیام /