دوشنبه 1 بهمن 1403

158 آهنگِ پاپ و فقط 3 آهنگ در بخش موسیقی نواحی!

خبرگزاری اکو نیوز مشاهده در مرجع
به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، براساس اعلامِ روابط عمومی معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دفتر موسیقی در آبان 1401، مجوز 186 تک آهنگ، 25 آلبوم موسیقی و 7 نماهنگ و 5 کتاب صوتی را صادر کرده است. همچنین در بازه زمانی مذکور تائیدیه 378 قطعه شعر صادر شده و برای 7 استودیوی صدابرداری و مرکز تولید و تکثیر آثار صوتی و تصویری، مجوز یا تمدید اعتبار صادر شده و همچنین جشنواره موسیقی نواحی کشور نیز برگزار شده است. روابط عمومیِ معاونت هنری آمارِ این آثار در بخش‌های مختلف را هم اعلام کرده که نگاهی دقیق به این آمار به شدت نگران کننده است.

براساس اعلام روابط عمومی معاونت هنری: «در میان تک‌آهنگ‌های مجوز گرفته، 158 اثر در ژانر موسیقی پاپ، 13 اثر در ژانر موسیقی ردیف دستگاهی، 9 اثر در ژانر موسیقی تلفیقی، 3 اثر در ژانر موسیقی نواحی، 2 اثر در ژانر موسیقی کلاسیک و یک اثر در ژانر موسیقی الکترونیک تولید شده‌اند.»

این اعداد نشان می‌دهد که موسیقی‌های با اصالت و اندیشمند، از نظر میزانِ تولید به شدت در وضعیتِ نگران‌کننده‌ای قرار دارند. این آمار نشان می‌دهد که در کلِ موسیقی ایران در آبان ماه تنها 13 اثر آماده‌ی انتشار شده است! در بخش موسیقی نواحی که به شدت مورد تاکیدِ دولت سیزدهم است، تنها 3 آهنگ آماده‌ی انتشار است!

موسیقی کلاسیک و موسیقی تلفیقی هم اوضاعِ اسف‌باری از نظر میزان تولید دارند. همین وضعیت در ماه‌های گذشته هم به چشم می‌خورد. همچنین در ماه‌های اول سالِ جاری که برگزاری کنسرت‌ها امکان‌پذیر بود، شاهد بودیم که تعداد اجراها در بخش موسیقی نواحی، موسیقی ایرانی و موسیقی کلاسیک به شدت اندک بود.

متاسفانه معاونت هنری و دفتر موسیقیِ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در یک سال گذشته حمایتِ درخوری از موسیقی‌های اصیل نکرده‌اند. آنها به حال خود رها شده‌اند و متاسفانه اوضاع‌شان به شدت نگران کننده است.

آمارِ اعلام شده از سوی معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نشان می‌دهد که این اوضاع در بخش آلبوم‌ها هم صادق است.

براساس اعلام روابط عمومی معاونت هنری: «در بخش آلبوم‌ها نیز، مجوز 14 آلبوم موسیقی ردیف دستگاهی، 4 آلبوم موسیقی پاپ، 3 آلبوم موسیقی کلاسیک، 2 آلبوم موسیقی نواحی و 2 آلبوم موسیقی تلفیقی در آبان ماه صادر شده است.»

البته باید دقت کرد که اگر در این بخش، تعداد آلبوم‌های مجوز گرفته در بخش پاپ اندک است؛ علتش این است که فعالان موسیقی پاپ به هیچ وجه تمرکزشان روی انتشار آلبوم نیست و بیشتر آثارشان را به صورت تک آهنگ منتشر می‌کنند.

آمارِ نماهنگ‌های مجوز گرفته در بخش نماهنگ هم به این شرح است: «دربخش نماهنگ‌ها یک نماهنگ در گونه ردیف دستگاهی، 4 نماهنگ در گونه موسیقی پاپ و گونه موسیقی نواحی و موسیقی تلفیقی هرکدام یک نماهنگ داشته‌اند.»

البته که برای همه‌ی این آثار مجوز صادر شده به معنیِ انتشارشان نیست و زمانِ انتشار همواره در اختیارِ صاحبِ اثر است.

به هر روی این آمار زنگِ خطر بزرگی را از مدت‌ها پیش به صدا درآورده بود که همچنان هم این زنگِ خطر شنیده می‌شود. حال باید دید که معاونت هنری و دفتر موسیقی بالاخره کی می‌خواهند اقدام جدی در راستای حمایتِ واقعی از اهالی موسیقیِ ایرانی، موسیقی نواحی و موسیقی کلاسیک داشته باشند.