یک‌شنبه 4 آذر 1403

16 فناوری مطرح جهانی که به چالش‌های صنعت معدن پاسخ می‌دهند

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
16 فناوری مطرح جهانی که به چالش‌های صنعت معدن پاسخ می‌دهند

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، کشورهای مختلف با استفاده از 16 فناوری کاربردی و با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌ها توانسته‌اند گام‌های فناورانه و راهبردی برای رونق دادن به صنعت معدن بردارند.

معدن و صنایع وابسته به آن، نقشی قابل توجه و مثبت در رشد مولفه‌های اقتصادی و اجتماعی و ایجاد اشتغال و تولید ثروت دارند به همین دلیل اقتصادهای نوظهور و قدرتمند جهانی به دنبال توسعه بخش های معدنی خود هستند و این کا را با کمک استارتاپ‌ها، شرکت‌های دانش‌بنیان و با به کارگیری فناوری و نوآوری انجام می‌دهند.

در همین راستا 16 فناوری مطرح و کاربردی در جهان شناسایی شده و به کار بسته می‌شود تا این صنعت روندی رو به رشد داشته باشد. فناوری‌هایی چون «هوش مصنوعی»، «ماشین‌آلات و ابزارآلات صنعتی»، «رباتیک و اینترنت اشیا»، «پرتونگاری»، «هواپیمای بدون سرنشین»، «واقعیت مجازی و افزوده»، «پردازش ابری»، «لیزر»، «کلان‌داده»، «بلاکچین»، «پردازش تصویر»، «فناوری‌های شیمیایی»، «پلتفرم آنلاین»، «نانو»، «اسکن سه‌بعدی» و «فناوری‌های زیستی» ابزارهایی شده‌اند که در اختیار فناوران قرار گرفته‌اند.

این فناوری‌ها در حوزه اکتشاف معادن، استخراج معادن و ارائه خدمات و پشتیبانی معادن کارایی دارند و توانسته‌اند نقشی اثرگذار در رونق دادن به صنعت معدن در دنیا داشته باشند. این ابزارهای فناورانه به ویژه توسط استارتا‌پ‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. در حال حاضر روند توسعه کسب وکارهای استارتاپی به نحوی است که استارتاپ‌ها جانی دوباره به صنایع مختلف بخشیدند و حل مشکلات صنایع مختلف را برعهده گرفتند. شرکت های نوپا در صنایع مختلف مشکلات را شناسایی و با ارائه راهکارهای نوآورانه سعی در حل مشکلات دارند.

صنایع بالغ مانند معدن از ظهور استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور و شکل‌گیری مفاهیم آن در صنعت خود، دور نبوده و با گذر زمان شرکت‌های نوپا در حال ایفای نقشی پررنگ در این صنایع هستند. شرکت‌هایی که در «بهبود فرآیندهای اکتشاف با کمک فناوری‌ها در راستای کاهش هزینه و ریسک»، «افزایش بازدهی و ارتقای بهره‌وری در فرآیند استخراج»، «کاهش آلایندگی زیست محیطی معادن»، «شبکه‌سازی و توسعه اکوسیستم نوآوری در حوزه معدن»، «تسهیل خرید و فروش مواد معدنی و شفاف‌سازی اطلاعات در زنجیره ارزش» و «بهره‌گیری از روش‌های نوین فرآوری محصولات معدنی با استفاده از فناوری‌های جدید» اثرگذارند.

در ایران نیز چند سالی است که فناوران و نوآوران با صنعت معدن همراهی می‌کنند و زمینه رشد و توسعه این صنعت را ایجاد کرده‌اند. اما برای افزایش و واقعی کردن سهم شرکت‌های دانش‌بنیان، استارتاپ‌ها و فناوری‌ها و نوآوری‌ها در صنعت معدن گام‌های بلندتر و جدی‌تری برداشته شود.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

دانش بنیان

فناوری‌های معدن استارت‌آپ‌های معدن این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
16 فناوری مطرح جهانی که به چالش‌های صنعت معدن پاسخ می‌دهند 2