16500 راس دام در باشت واکسینه شد
گچساران - ایرنا - رئیس اداره دامپزشکی باشت گفت: 16هزار و 500 راس دام سبک مانند بره و بزغاله در مناطق روستایی و عشایر این شهرستان به صورت رایگان بر علیه بیماری بروسلوز واکسینه شد.
صادق ظفری روز چهارشنبه در حاشیه اجرای طرح عید تا عید واکسیناسیون دام های باشت در گفت و گو با خبرنگار ایرنا هدف از اجرای این طرح را جلوگیری از بیماری مشترک انسان و دام و کمک به اقتصاد اهالی روستایی عشایری عنوان کرد.
وی بیان کرد: بروسلوز یک بیماری واگیردار عفونی مشترک بین انسان و دام است که عامل بیماری مشترک بوده و از طریق گاو، گوسفند، بز و حتی شتر آلوده به انسان قابل انتقال است.
ظفری بیان کرد: درد مفاصل، تب، لرز، بی اشتهایی، عرق شبانه، سر درد، درد بدن، کاهش وزن، درد زانو و سستی بدن از نشانه های این بیماری در انسان است.
وی اظهار داشت: سقط جنین، زایمان نوزاد ضعیف و ناتوان، کم شدن شیر دام نشانه های این بیماری در دام است.
رئیس دامپزشکی باشت تاکید کرد: واکسیناسیون به موقع دام ها یکی از مهم ترین راه های کنترل بیماری هاست.
وی عنوان کرد: مایه کوبی به موقع دام ها بر علیه بیماری بروسلوز به عنوان یکی از مهم ترین راه های کنترل بیماری در جمعیت انسانی نیز محسوب می شود.
ظفری از دامداران خواست تا با اکیپ های مایه کوبی دامپزشکی جهت واکسیناسیون دام ها در سن مناسب بر علیه بیماری بروسلوز همکاری بیشتری کنند.
وی افزود:80 هزار راس بز و گوسفند از ابتدای سال جاری تاکنون در این شهرستان بر علیه بیماری آبله واکسینه شده اند.
ظفری عنوان کرد: در سال جاری واکسیناسیون دام بر علیه سایر بیماری ها نیز انجام شده است.
وی در خصوص شیر دام ها نیز گفت: به دلیل اینکه عامل تب مالت از طریق شیرهای پاستوریزه نشده قابل انتقال است نیاز مصرف کنندگان پس از اینکه به دمای جوش رسید به مدت پنج دقیقه آن را بجوشانند.
معاون فرماندار باشت نیز در حاشیه این آئین به خبرنگار ایرنا گفت: همزمان با طرح واکسیناسیون رایگان دام ها به مناسبت عیدقربان و غدیر ویزیت رایگان دام ها، توزیع سم و داروهای ضد انگلی رایگان در بین دامداران عشایری منطقه کوه دهک این شهرستان نیز انجام شده است.
محسن ظفری با اشاره به اینکه یکی از دلایل سفرش به منطقه کوه دهک بررسی مشکلات مردم است افزود: با وجود انجام خدمات گسترده برای توسعه امکانات رفاهی در روستاهای باشت طی سال های اخیر اما برخی نقاط نیازمند تلاش بیشتری برای بهبود وضعیت زیرساخت های رفاهی هستند.
وی منطقه دور دست کوه دهک را از جمله این مناطق دانست و افزود: نبودن زیرساخت های اولیه گاز، برق و راه از مشکلات اهالی این منطقه است.
ظفری کمبود آب آشامیدنی را از دیگر مهمترین مشکلات این منطقه دانست.
وی ابراز داشت: با پیگیری های انجام شده قرار است امور عشایر برای تامین آب آشامیدنی اهالی کوه دهک تلاش بیشتری کند.
ظفری تاکید کرد: درخواست های مردم منطقه کوه دهک به مسئولان متولی انعکاس داده خواهد شد تا در اسرع وقت به آن رسیدگی شود. نیمی از جمعیت شهرستان 22 هزار نفری باشت در جنوب شرقی کهگیلویه و بویراحمد در مناطق روستایی و عشایری سکونت دارد.
*س_برچسبها_س*