پنج‌شنبه 4 بهمن 1403

17 بنای تاریخی اصفهان به سرمایه‌گذاران واگذار شد

خبرگزاری اکو نیوز مشاهده در مرجع
17 بنای تاریخی اصفهان به سرمایه‌گذاران واگذار شد

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران،19 بنای تاریخی و فضای فرهنگی و پذیرایی که مالکیت آنها در اختیار وزارت میراث فرهنگی و اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان است، به مزایده گذاشته و از این تعداد 17 بنا به سرمایه گذار واگذار شد.

این بناها شامل خانه تاریخی شیخ الاسلام، خانه دهدشتی، چایخانه واقع در باغ فین کاشان، قسمتی از طبقه دوم مجموعه میدان امام، کافه حیاط پیش آهنگی، نقش خانه هنرهای سنتی، سردر قیصریه، کافه گالری میراث، کافه داخل چهل ستون، غرفه شماره 1 کاخ موزه چهل ستون درب شرقی، غرفه شماره 2 کاخ موزه چهل ستون درب شرقی، غرفه شماره 3 کاخ موزه چهل ستون درب شرقی، غرفه شماره 4 کاخ موزه چهل ستون درب شرقی، خانه ارسطویی، قسمتی از محوطه کوه آتشگاه، غرفه واقع در مسجد شیخ لطف الله، غرفه واقع در مسجد امام، غرفه واقع در عالی قاپو، پارکینگ واقع در باغ فین کاشان است. از این تعداد دو بنا به دلایل مختلف از واگذاری به سرمایه گذار باز ماندند.

بناهای تاریخی مورد نظر، در قالب مزایده جهت بهره‌برداری در مدت معین به مردم واگذار خواهد شد. شرکت کنندگان در این مزایده فرصت داشته‌اند از 26 شهریور تا سوم مهر ماه امسال اسناد این مزایده را از سامانه ستاد دریافت و پیشنهادهای خود را تا 13 مهر ماه در این سامانه بارگذاری کنند.

شهاب طلایی مدیرعامل صندوق احیا و بهره برداری از بناهای تاریخی و فرهنگی در جلسه مزایده این بناها گفت: 17 سال از تأسیس صندوق توسعه و احیا به‌عنوان زیرمجموعه وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی می‌گذرد. در این دوره 42 مزایده در سراسر کشور برگزار شده و از این طریق بسیاری از آثار تاریخی کشور از ویرانی نجات یافته‌اند.

مدیرعامل صندوق ادامه داد: برخلاف دوره‌های گذشته، برای اولین بار مزایده‌ها در استان‌ها برگزار می‌شود و تلاش می‌کنیم تا مرمتگران و سرمایه‌گذاران جامعه بومی در این زمینه حضور داشته باشند. صندوق توسعه و احیا، کارگزار واگذاری بناهای تاریخی و اماکن فرهنگی به صورت قرارداد بهره‌برداری در مدت معین است و مالکیت این بناها تا ابد متعلق به دولت جمهوری اسلامی ایران و مردم ایران است.

وی با اشاره به قانون منع واگذاری بناهای تاریخی نفیس، تاکید کرد: طبق قانون آمده، فروش بناهای نفیس کاملاً ممنوع است. اما در مورد جذب مشارکت مردمی برای مرمت و بهره‌برداری در مدت معین، قانون این اجازه را به میراث فرهنگی و صندوق توسعه و احیا داده است که با کمک مردم بناهای کشور را پیش از آنکه به تلی از خاک تبدیل شوند، احیا کند.