18 دستگاه همودیالیز برای بیماران کلیوی کهگیلویه وبویراحمد راه اندازی شد
یاسوج - ایرنا - معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه وبویراحمد از خرید، نصب و راه اندازی 18 دستگاه همودیالیز برای بیماران خاص و دارای نارسایی کلیوی در استان و در بیمارستان های لنده، نرگسی گچساران و شهید جلیل یاسوج در دوماه گذشته خبر داد.
غلامعباس سبز روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هم اینک تعداد 220 بیمار خاص دارای نارسایی کلیوی در استان شناسایی شده اند که بیشتر این افراد به دلیل قدیمی و فرسوده شدن دستگاه های دیالیز و یا کمبود آن مجبور به مراجعه به استان های همجوار برای انجام درمان دیالیز با میانگین سه بار در طول هفته بودند.
وی تصریح کرد: با خریداری و راه اندازی این 18 دستگاه تا حدود زیادی مشکل این بیماران در استان حل شده است.
وی تاکید کرد: البته بهترین راهکار درمان بیماران نارسایی کلیه پیوند کلیه است و درمان تخصصی این بیماران دیالیز است که به دو روش دیالیز خونی و دیالیز صفاقی صورت می گیرد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: با توجه به افزایش تعداد بیماران دیالیزی و ارائه خدمات بیشتر به این بیماران، در استان نخستین مرکز دیالیز صفاقی در بیمارستان شهید جلیل یاسوج راه اندازی شده است این در حالی است که پیش از آن درمان تخصصی بیماران نارسایی کلیه در این استان تنها به روش دیالیز خونی (همودیالیز) انجام می گرفت.
سبز تصریح کرد: یادگیری آسان، انجام درمان توسط بیمار در منزل، استقلال شخص و امکان کنترل درمان، برنامه ریزی قابل انعطاف، قابلیت انجام درمان در هر مکان تمیز و عدم نیاز به سرنگ برای انجام دیالیز، کمتر بودن خطر ابتلا به هپاتیت ب و افزایش کیفیت بهتر زندگی از جمله مزایای دیالیز صفاقی است که این روش را نسبت به دیالیز خونی ارجح تر می کند.
وی گفت: در این روش نیازی به مراجعه حضوری بیمار به بخش دیالیز نبوده و از سوی دیگر در صورت نیاز بیمار دیالیز صفاقی می تواند به صورت شبانه روزی با پرستار خود در ارتباط بوده و راهنمایی های لازم را از وی دریافت کند.
راه اندازی زایشگاه بیمارستان امام سجاد ع یاسوج
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج همچنین از راه اندازی بخش زایشگاه بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج با اعتباری افزون بر 40 میلیارد ریال به عنوان یکی از دغدغه ها، معضلات و چالش های اساسی فراروی این مرکز درمانی خبر داد.
سبز تصریح کرد: زیربنای ساختمان فیزیکی این زایشگاه بیش از یک هزار و 400 متر مربع است.
وی یادآور شد: این زایشگاه دارای 14 اتاقLDR (اتاق زایمان) است که از این تعداد سه تخت مربوط به LDR پره اکلامپسی (مادران مبتلا به پرفشاری)، یک اتاق زایمان در آب و یک اتاق نیز برای اعمال اورژانسی زنان است.
ظرفیت پذیرش سالانه این زایشگاه را افزون بر پنج هزار زایمان دانست و تصریح کرد: به طور میانگین در هر ماه حدود 420 مورد زایمان در بیمارستان امام سجاد (ع) انجام می شود.
همچنین به کاهش محسوس زایمان های با عمل سزارین در سطح استان اشاره کرد و افزود: میزان سزارین در این بیمارستان امام سجاد (ع) از 46 درصد قبل از طرح تحول سلامت به حدود 26 درصد رسیده است.
وی با بیان اینکه هم اینک هشت پزشک متخصص و فوق تخصص در بخش زنان و زایمان و درمان نازایی در سطح استان فعالیت دارند، گفت: با وجود افتتاح و افزایش میزان تخت های بیمارستانی یکی از نیازهای اساسی در شرایط کنونی تامین امکانات و تجهیزات پزشکی و درمانی در بیمارستان ها و مراکز بهره برداری شده است.
وی بیان کرد: همچنین این زایشگاه دارای یک اتاق تحت نظر چهار تخته، اتاقهای LDR تک نفره، سیستم احضار پرستار، سالن انتظار، 6 ldr فتال مانیتورینگ، 6 مانیتورینگ علایم حیاتی، 8 سونوکید، 6 صندلی تخت شو، 3 ساکشن پرتابل، 2 الکتروشوک، 2 الکتروکاردیوگرافی، یک الکتروکوتر، یک تخت جراح، یک ماشین بیهوشی و یک سونوگرافی داپلر با پروب شکمی و واژینال است.
وی همچنین تاکید کرد که ظرف 9 ماه گذشته امسال نیز 44 پزشک متخصص به ویژه در بخش اطفال و داخلی به تعداد پزشکان متخصص استان اضافه شده اند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه بازدید از مراکز درمانی و بهداشتی 14.9 درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است، گفت: از این میزان بازرسی 22 مورد به دادستانی معرفی، 37 مورد تعزیرات حکومتی، 82 مورد تذکر و 16 احکام پلمب و 3 پرونده نیز به بهنظام پزشکی ارجاع داده شده است.
*س_برچسبها_س*