192 اثر متقاضی حضور در جشنواره فیلم «زمین»
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی جشنواره، فرهاد توحیدی دبیر جشنواره بین المللی فیلم «زمین» اعلام کرد: از میان 192 فیلم رسیده به دبیرخانه جشنواره، هیات انتخاب تعداد 55 فیلم را از نظر کیفیت سینمایی و تناسب با موضوع جشنواره برای داوری و نمایش در بخش مسابقه انتخاب کرده اند. توحیدی ادامه داد: بخش رقابتی جشنواره بینالمللی فیلم «زمین» شامل مسابقه فیلم داستانی بلند...
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی جشنواره، فرهاد توحیدی دبیر جشنواره بین المللی فیلم «زمین» اعلام کرد: از میان 192 فیلم رسیده به دبیرخانه جشنواره، هیات انتخاب تعداد 55 فیلم را از نظر کیفیت سینمایی و تناسب با موضوع جشنواره برای داوری و نمایش در بخش مسابقه انتخاب کرده اند.
توحیدی ادامه داد: بخش رقابتی جشنواره بینالمللی فیلم «زمین» شامل مسابقه فیلم داستانی بلند (بیش از 40 دقیقه)، فیلم داستانی کوتاه (کمتر از 40 دقیقه)، فیلم مستند بلند (بیش از 40 دقیقه)، فیلم مستند کوتاه (تا 40 دقیقه)، فیلم تجربی (زمان آزاد) و فیلم پویانمایی (زمان آزاد) خواهد بود.
وی درباره ارتباط «توسعه پایدار» با سینما نیز توضیح داد: «توسعه پایدار» توسعهای است که نیازهای امروز را فراهم کند بیآنکه رفع نیازهای نسلهای آینده را با خطر مواجه کند. توسعه فرهنگی - اجتماعی، توسعه اقتصادی و حفاظت محیط زیست ستون های اصلی «توسعه پایدار» هستند که از موضوعات مورد علاقه سینما هم به شمار میرود. پایداری و تابآوری در راه بهبود رفاه مردم از طریق حفظ و ارتقای سرمایه انسانی و اجتماعی، بهبود فضای کسبوکار و بالا بردن استانداردهای زندگی با توجه عمیق و دقیق برای حفاظت از سرمایههای طبیعی همچون آب، هوا، زمین و مواد معدنی تکلیف «توسعه پایدار» است. بهاینترتیب «توسعه پایدار» عملا مدیریت روابط سیستمهای انسانی و اکوسیستمهاست برای تأمین رفاه حال و آینده انسانها و اکوسیستمها.
وی ادامه داد: سینماگران گاه حتی بیآنکه خود بدانند یا بخواهند در سینمای داستانی به همین مفاهیم پرداختهاند. گویی این ناخودآگاه سینماگران است که آنها را به این سمت هدایت میکند. در سینمای مستند اما، خودآگاه سینماگران است که آنها را به سمت موضوعات مختلف ذیل بحث «توسعه پایدار» هدایت میکند.
دبیر جشنواره فیلم «زمین» عنوان کرد: امروز بیش از هر زمان دیگر، جهان به هیأت «دهکده جهانی» مارشال مکلوهان درآمده است. در جهان به همپیوسته هرچند مسائل محلی و منطقهای همچنان از اهمیت و اعتبار برخوردارند اما در ارتباطی گسستناپذیر با مسائل جهانی قرار دارند. تغییرات اقلیمی سرنوشت همه جهان را تحت تأثیر قرار میدهد. فقر، جنگ، ناامنی، توسعه نامتوازن و امواج مهاجرت ناشی از آنها همه کشورها را درگیر میکند. کمبود سرمایهگذاری لازم در حوزه آموزش یا سلامت به نوبه خود به فقر، بیخانمانی، حاشیهنشینی، جرم و جنایت و خشونت منجر میشود و سرشت جوامع انسانی را مورد تهدید قرار میدهد.
وی در پایان صحبت هایش متذکر شد: بهرهگیری کوتهاندیشانه از منابع کره زمین به یک اندازه نسلهای آینده را دچار مخاطره می کند. سینما به نوبه خود به بیشتر این مسائل پرداخته است. با برگزاری جشنواره «زمین» امید است با نمایش فیلمهای برگزیده و برپایی کارگاههای موضوعی، بحث «توسعه پایدار» از حوزه متخصصان و نخبگان فراتر رفته و به سپهر عمومی کشیده شود.
جشنواره فیلم زمین از 25 تا 31 اردیبهشتماه سال جاری و با توجه به شرایط همهگیری به صورت مجازی و در سطح ملی برگزار میشود.