2 اقدام مهم دولت برای توسعه اقتصاد دانشبنیان و حل مسائل بزرگ کشور با کمک نخبگان
مشاور وزیر کشور گفت: تشکیل ستادهای اقتصاد دانشبنیان استانی و توسعه زنجیرههای ارزش راهبردی استانها از جمله اقدامات مهم دولت و وزارت کشور برای توسعه اقتصاد دانشبنیان و حل مسائل بزرگ کشور با کمک نخبگان است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، جواد وزیری؛ مشاور وزیر کشور امروز در نشست خبری نخستین همایش ملی گفتگوی نخبگان اظهار کرد: دولت سیزدهم و وزارت کشور شعار مهمی تحت عنوان حکمرانی استانی دارند یعنی ما باید مسائل استانها را به استانها واگذار کنیم و از نیروهای درونزای استانی برای حل مسئلهها استفاده کنیم. تلاشهای زیادی در این راستا شده است که سفرهای استانی دولت نشانگر این موضوع است.
وی تصریح کرد: از جمله اقدامات مهمی که وزارت کشور درصدد است تا برای پیشرفت کشور انجام دهد ایجاد زیرساختهای همکاری و تشکلیابی جامعه است. از گذشته در وزارت کشور ابزارهای مهمی وجود داشته است که در این دوره رویکرد وزارت کشور این است که نخبگان به عنوان یک نیروی تحولی گردهم جمع شوند.
وی ادامه داد: مسائل بزرگ کشور فقط معطل کمبودهای دانشی نیست و با فقر دانشی روبهرو نیستیم اما با خلایی در حکمرانی روبهرو هستیم که به تعبیر رهبری همان حلقههای میانی است یعنی میانه مردم و حاکمیت به حل مسائل کمک میکند.
تصویب 2 آییننامه برای جذب نخبگان از اقدامات دولت برای حمایت از نخبگان استمشاور وزیر کشور تصریح کرد: ایران کشور بزرگی است و با مسائل بسیار بزرگی نیز روبهرو است که از جمله آنها مسائل خشکسالی، جوانی جمعیت، سوانح جادهای، آلودگی هوا، مسئله تولید ملی و صادرات است. ما برای حل این مسائل به نیروی نخبگان نیاز داریم و اگر نیروی نخبگان در میدان نباشد یکپارچگیهایی سیاستی ایجاد نخواهد شد.
وزیری گفت: وزارت کشور علاوه بر مسئله هیئتهای اندیشهورزی که استانداران ما استقبال خوبی آز آنها خواهند داشت دو موضوع دیگر را نیز پیگیری میکند: نخست ستادهای اقتصاد دانشبنیان که سال گذشته وزارت کشور از همه استانها مطالبه کرده است و همه استانها با همکاری استانداران ستاد اقتصاد دانشبنیان را تشکیل دادند.
وی تصریح کرد: طرح دیگری را وزیر کشور از استانداران کشور مطالبه کردند که توسعه زنجیرههای ارزش راهبردی استانها است. یعنی در همه استانها در شورای مدیریت و برنامهریزی استان، کارگروهی به این منظور تشکیل شده است تا زنجیرههای ارزش مهم خود را مشخص کنند و با کمک شرکتهای دانشبنیان و نخبگان، حلقههای مفقوده زنجیره را مشخص کنند. انشاءالله در کنار این دو جریان، جریان هیئتهای اندیشهورزی نیز با قدرت به جلو خواهد رفت.