جمعه 9 آذر 1403

2 سناریو پایان کار کرونا در ایران / عقب ماندگی تولید با کارهای رایج جبران نمی شود

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
2 سناریو پایان کار کرونا در ایران / عقب ماندگی تولید با کارهای رایج جبران نمی شود

به گزارش خبرگزاری فارس، عادل آذر رئیس دیوان محاسبات در گفتگو با رادیو اقتصاد اظهارداشت: بطورکلی از 10 سال پیش مقام معظم رهبری یک معماری جدیدی از اقتصاد ایران، هندسه اقتصاد ایران و منظومه اقتصاد ایران را تحت عنوان اقتصاد مقاومتی باز تعریف کرده اند.

وی اظهارداشت: خوشبختانه در این پازل اقتصاد مقاومتی هر سال یک قطعه ای را معظم له گاهی تحت عنوان اصلاح الگوی مصرف، رونق تولید، خود اقتصاد مقاومتی، صرفه جویی، جهش تولید و غیره تعریف می کنند که بتوانند این جورچین و تصویر اقتصاد مقاومتی را پیاده کنند.

رئیس دیوان محاسبات کشور گفت: هریک از این نام های که برای سال ها از سوی مقام معظم رهبری انتخاب می شود به خصوص در 10 ساله اخیر در یک هندسه و منظومه ای تحت عنوان اقتصاد مقاومتی است.

وی افزود: مولفه های اقتصاد مقاومتی شامل عدالت محور بودن، مردمی بودن، درون گرا و برونگر بودن و دانش بینان بودن است. این پنج مولفه اصلی همیشه در شعارهای سال متبلور است. وی ادامه داد: تاکید حضرت آقا مبنی بر نامگذاری سال بنام جهش تولید اینکه باید به درون برگشت و بر ظرفیت ها و منابع داخلی تکیه کرد. رئیس دیوان محاسبات کشور گفت: شعار رونق تولید و جهش تولید تاکید بر مردمی بودن اقتصاد و اینکه ریشه های اقتصاد کشور باید در این مرز و بوم و آب و خاک باشد. وی افزود: یکی از دلائل اصلی انتخاب سال 99 به نام جهش تولید از سوی مقام معظم رهبری شاید همین بحث کروناست. آذر اظهارداشت: یکی دو ماه آخر سال 1398 و همینطور بهار سال 99 کشور به شدت با افت تولید مواجه شده است.

وی تصریح کرد: برای جبران این عقب ماندگی بویژه در نیمه نخست سال 99 دیگر نباید به این حرکت های رایج و متعارف تولید اکتفا کرد بلکه باید روح تازه ای بر کالبد اقتصاد و تولید کشور دمید. رئیس دیوان محاسبات گفت: کشور در خوش بینانه ترین حالت تا پایان اردیبهشت و در بدبینانه ترین حالت تا آخر خرداد از این شرایط سخت کرونای خارج خواهد شد. وی افزود: دغدغه اکثر کارگزاران نظام به خصوص هیئت وزیران و شخص رئیس جمهور اینکه نگذارند اقشاری که زندگیشان متکی به درآمدهای روزانه بود مثل جامعه کارگری، بخش حمل و نقل، رانندگان تاکسی و به خصوص بازاریان اعم از عمده فروش و خرده فروش دچار آسیب شود. آذر اظهارداشت: اوج خرید و فروش، تجارت و کسب و کار بازاریان بهمن و اسفند هر سال است که متاسفانه امسال به سبب شیوع ویروس کرونا این اتفاق نیفتاد. وی ادامه داد: ضرورت ایجاب می کند با توجه به شرایط سخت کرونای یک بسته حمایتی تهیه تا از این اقشار به معنای واقعی حمایت شود. رئیس دیوان محاسبات کشور گفت: بسیاری از ممالک دنیا از جمله جمهوری اسلامی ایران بسته های حمایتی و یارانه های قابل توجهی برای آسیب دیدگان ناشی از ویروس کرونا در نظر گرفته اند. وی افزود: خوشبختانه رقم خوبی در این زمینه هم در بودجه سال 99 و هم در هیئت دولت به مبلغ 100 هزار میلیارد تومان پیش بینی شده است. آذر در ادامه یادآورشد: حاکمیت اوضاع را تحت مدیریت و کنترل خود دارد تا نگذارد چنین اقشاری دچار آسیب شوند.

انتهای پیام /

دیوان محاسبات اقتصاد ایران تولید اقتصاد مقاومتی