شنبه 3 آذر 1403

2 هزار میلیارد ریال برای حل مشکل زباله مازندران هزینه شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
2 هزار میلیارد ریال برای حل مشکل زباله مازندران هزینه شد

ساری - ایرنا - معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مازندران گفت که طی 2 سال گذشته بیش از 2 هزار میلیارد ریال از سوی سازمان همیاری شهرداری‌ها برای حل مشکل مزمن زباله استان تامین اعتبار شد.

به گزارش ایرنا، مهدی رازجویان روز پنجشنبه در مراسم افتتاح نخستین خاکچال بهداشتی مازندران در قائمشهر، افزود که این مبلغ برای تکمیل طرح های نیمه تمام پسماند مازندران هزینه شده است.

وی با با اعلام که به سرانجام رساندن معضل پسماند مازندران یکی از اولویت های اصلی استانداری است، گفت: کمک ها و تلاشی که طی 2 سال گذشته برای حل معضل زباله مازندران صورت گرفته به اندازه 10برابر تلاش های گذشته بوده است.

رازجویان تشکیل سازمان پسماند در استان را نتیجه همین تلاش ها و تمرکز بر حل معضل زباله دانست و افزود: وجود مراکز دفن زباله غیربهداشتی نه زیبنده مازندران سرسبز است و نه با محیط زیست شکننده آن همخوانی دارد در حالی که قدمت مراکز دفن زباله استان بیش از 50 سال می رسد.

معاون استانداری مازندران وجود مراکز دفن زباله غیربهداشتی را به خاطر جاری شدن شیرابه تهدیدی برای سلامت شهروندان و گردشگران برشمرد و گفت: شیرابه های زباله تاثیرات مخربی بر مناطق پایین دست، جنگل ها و رودخانه ها دارد و به همین دلیل هم یکی از برنامه های مهم برای حل معضل زباله استان، ساماندهی مراکز غیربهداشتی دفن زباله است.

رازجویان حل ریشه ای معضل زباله را نیازمند فرهنگ سازی دانست و افزود: باید همزمان با فراهم آوردن زیرساخت های لازم و به کارگیری فناوری های جدید، در زمینه کاهش تولید زباله و تفکیک آن از مبدا هم فرهنگ سازی شود و برای این منظور، متولیان فرهنگی باید احساس مسئولیت کنند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مازندران یکی از دلایل انباشت معضلات زباله در مازندران را عدم انجام کار کارشناسی برای ارائه و اجرای طرح های مورد نیاز دانست و گفت: به عنوان مثال تعریف و بستن قرارداد ساخت کارخانه کمپوست در قائمشهر که سال ها قبل صورت گرفت، اشتباه بود چرا که سرمایه گذار طرح با مشکل مواجه شده بود، اگر چه خوشبختانه با همت سازمان شهرداری ها و شهرداری قائمشهر این مساله تعیین و تکلیف شد و امروز شاهد افتتاح پروژه لندفیل هستیم.

اولین سلول از خاکچال یا لندفیل زباله قائمشهر روز پنجشنبه با حضور معاون امور دهیاری های سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور بهره برداری و امکان دفن بهداشتی زباله این شهرستان فراهم شد.

لندفیل یا خاک چال به گودال یا محلی گفته می شود که انواع زباله و پسماند به آنجا منتقل و دفن می شود. یکی از ویژگی های خاک‌چال‌ها داشتن سامانه زهکشی شیرابه و لایه های نفوذ ناپذیر در کف و دیواره است تا آبهای زیر زمینی با شیرابه خروجی از زباله ها آلوده نشوند.

یکی از مشکلات زباله و پسماند در شهرستان قائمشهر دپوی آن در مکان مشخص برای سال ها و جاری شدن شیرابه و ایجاد آلودگی بود که انتقاد شهروندان و دوستداران محیط زیست را در پی داشت.

*س_برچسب‌ها_س*