چهارشنبه 7 آذر 1403

21 آبان سالروز وقوع زلزله 7.3 ریشتری ازگله / تنها 10 درصد ادارات سرپل ذهاب بازسازی شدند

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
21 آبان سالروز وقوع زلزله 7.3 ریشتری ازگله / تنها 10 درصد ادارات سرپل ذهاب بازسازی شدند

بیست و یکم آبان سالروز وقوع زلزله 7.3 ریشتری ازگله به عنوان روزی تلخ در تاریخ استان کرمانشاه است؛ روزی که 10 هزار نفر کشته و زخمی برجای گذاشت و هرگز از اذهان مردم پاک نخواهد شد

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرصادنیوز، اگرچه روزهای خدا رنگ ندارند و باید برای همه این روزها سپاسگزار خداوند باشیم اما خواسته یا ناخواسته برخی از روزهای عمر هرگز فراموش نخواهند شد؛ روزهایی که سنگینی درد آن با گذشت سالها تسکین نمی یابد و هیچ مرحمی برایش نخواهی یافت؛ بیست و یکم آبان 96 هم یکی از همین روزها برای مردم دیار پهلوانان است.

انگار همین دیروز بود حوالی ساعت 22 زمین لرزید و دار و ندار برخی از مردم مظلوم را در خود فروکشید؛ لرزشی که هنوز وحشت آن را احساس می کنم یک کوچه که نه یک شهر که نه یک استان لرزید آن هم چه استانی! کرمانشاه! دیار فرهاد و شیرین دیار پهلوانان! سینه ستبر ایران! لحظه ای سخت که زبان از وصفش قاصر است.

هرگز نمی توانم روز وقوع زلزله سال 96 را فراموش کنیم حتی هنوز هم باور نمی کنم صحنه های بیرون کشیدن جنازه های مردم بی گناه از زیر آوار، ناله های آرام عده ای از زیر خروارها خاک چه دردناک و استخوان سوز است صدای شیون مادری که فرزندش را از دست داد؛ صدایی که یک لحظه زمان را نگهداشت آسمان لرزید ایران داغدار شد و کرمانشاه من در خون کشیده شد.

مردم این دیار خاطرات تلخ و شیرین فراوانی دارند شیرین که چه بگویم خاطرات تلخ تر؛ خاطراتی از جنگ تحمیلی، صدای هلی کوپترها، آژیر قرمز، تانک و... مردم کرمانشاه مردمی آب دیده و مقاوم اند مردمی رنج دیده اما درد زلزله درد دیگری است بدون هیچ آمادگی قبلی، یک آن همه دار و ندارت از دست می رود و تو می مانی و یک دنیا ویرانی و جای خالی عزیزانی که تا لحظاتی پیش کنارت بودند، کاش می شد چنین خاطراتی برای همیشه از اذهان پاک می شد و در این میان چه دردناک است آثار زلزله که با وجود گذشت پنج سال از وقوع آن همچنان باقی است به راستی چرا مسئولان امر چنین درد و رنجی را تسکین نمی دهند درد بازسازی های باقی مانده درد محرومیت های مردم این دیار درد بیکاری درد فقر درد تورم و دردهای دیگری که تنها یک کرمانشاهی آن را می فهمد نه مدیرانی غیر بومی و پروازی که از این مردم چیزی نمی دانند.

پرونده بازسازی زلزله از دو سه سال قبل بسته شد

فرهاد فقیهی در گفتگو با خبرنگار مرصاد، اظهار داشت: در بخش زلزله بیش از سه سال است که کار بازسازی مناطق زلزله زده به اتمام رسیده است و اگر تعدادی از واحدها نیز باقی مانده آنها خودشان اقدام نکرده اند.

معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن استان کرمانشاه تصریح کرد: در مناطق زلزله زده شامل 9 شهرستان و دو بخش در شهر کرمانشاه 41 هزار واحد احداثی اعم از 12 هزار و 900 واحد شهری و 28 هزار و 100 واحد روستایی بود.

فقیهی تصریح کرد: در سومین سالگرد زلزله، کار بازسازی واحدهای زلزله زده در مناطق روستایی و شهری به اتمام رسید و در نخستین سال وقوع نیز 67 هزار و 500 واحد روستایی و شهری تعمیر شدند.

وی افزود: مجموعا 108 هزار واحد مسکونی در مناطق زلزله زده داشتیم که یا مجدد احداث یا مرمت و تعمیر شدند و به طور کلی پرونده بازسازی زلزله از دو سه سال قبل بسته شد.

بازسازی 10 درصد ساختمان های اداری و مراکز فرهنگی در سرپلذهاب

صدراله بابلی در گفتگو با خبرنگار مرصاد، اظهار داشت: عمده مشکلات شهرستان سرپلذهاب به دنبال وقوع زلزله سال 96، در ساختمان های اداری آسیب دیده ملاحظه می شود در حالی که در شان و منزلت مردم فهمیم و ولایتمدار این شهرستان نیست که خدمات مورد نیاز آنها در پارکینگ، کانکس و زیرزمین ارائه شود.

وی با بیان اینکه در گذشته کارهای بزرگی انجام شده اما امور فراوان دیگری بر زمین مانده، افزود: ساختمان های اداری، مراکز فرهنگی و کتابخانه هایی که در زلزله سال 96 تخریب شدند با 250 میلیارد تومان ساخته می شدند اما با به تعویق افتادن این کار طبق برآورد اولیه اکنون بیشتر از 500 میلیارد تومان اعتبار برای احیاء و تکمیل این ساختمان ها نیاز است.

فرماندار شهرستان سرپلذهاب تصریح کرد: تاکنون فقط 10 درصد از ساختمان‌های اداری این شهرستان بعد از زلزله بازسازی شده و 90 درصد آنها نیازمند بازسازی است.

صدرالله بابلی افزود: امروز با گذشت پنج سال از وقوع زلزله سال 96 همچنان تکمیل و بازسازی ادارات در اولویت قرار دارد و در این راستا با استاندار کرمانشاه و وزیرمحترم کشور مکاتبات لازم انجام شده است.

به گزارش مرصادنیوز، پنج سال از وقوع زلزله سال 96 می گذرد اما نه تنها آثار زلزله باقی است بلکه درد و رنج و محرومیت های مردم هم بیشتر شده و همچنان عزمی برای رفع این مشکلات نیست و در خواب غفلت مدیران پروازی استان کرمانشاه و انتصابات سفارشی مدیران، اعتباراتی که می شد برای رونق استان هزینه شود جذب نشد، بیکاری حل نشد، محرومیت ها برطرف نشد و حتی هنوز ادارات مناطق زلزله زده هم بازسازی نشدند و در یک کلام، زلزله کرمانشاه را ویران تر کرد.

وارد شدن خسارات مالی و جانی به 200 هنرمند سرپل ذهابی در زلزله 96

خسرو تمری در گفتگو با خبرنگار مرصاد، اظهار داشت: در جریان وقوع زلزله سال 96 خسارات متعددی در سطح شهرستان سرپلذهاب از جمله تخریب مجتمع فرهنگی - هنری فجر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ایجاد شد.

رییس فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان سرپلذهاب درباره بازسازی های زلزله، تصریح کرد: مجتمع فرهنگی - هنری این اداره مصوبه سفر رهبری را دارد که با برخورداری از امکانات روز 85 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

تمری از تخریب کامل دو باب کتابخانه به صورت کامل خبر داد و خاطرنشان کرد: با وقوع زلزله مذکور 70 درصد کانون های مساجد دچار تخریب و آسیب شدند.

وی همچنین با اشاره به تخریب یک باب آموزشگاه آزاد و آموزشگاه موسیقی در جریان زلزله سال 96 به تخریب یکی از چایخانه های شهرستان سرپلذهاب اشاره کرد که منجر به ورشکستگی شد.

رییس فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان سرپلذهاب گفت: مجموعا بیش از 200 نفر از هنرمندان شهرستان سرپلذهاب در حادثه زلزله سال 97 دچار خسارت مالی و جانی شدند.

وی افزود: در حادثه زلزله سال 96 هفت بیمارستان آسیب دیدند که در این میان دو بیمارستان در سرپلذهاب و اسلام آبادغرب نیازمند بودند که در سرپلذهاب یکسال پس از سالگرد زلزله و در اسلام آبادغرب در چهارمین سالگرد زلزله توانستیم به مردم خدمت رسانی کنیم.

کریمی تصریح کرد: همچنین در جریان زلزله سال 96 شاهد تخریب 52 خانه بهداشت و تعمیر 177 خانه بهداشت بودیم که عملیات بازسازی و تعمیر انجام گرفت.

معاون توسعه مدیریت و‌منابع دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: 50 مرکز جامع سلامت روستایی و شهری در زلزله سال 96 به صورت کامل تخریب شدند و 20 مرکز هم آسیب دیدند که اکنون تنها سه پروژه باقی مانده است.

کریمی با بیان اینکه در زلزله سال 96، چهار مرکز فوریت های پزشکی آسیب دید، تصریح کرد: در مجموع 73 خانه بهداشت، بیمارستان، پایگاه فوریت های پزشکی و... در جریان زلزله نیازمند احداث بود.

معاون توسعه مدیریت و‌منابع دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: در زلزله آبان سال 96، 278 پروژه بهداشتی و درمانی به چرخه خدمات رسانی بازگشتند.

به گفته کریمی در حوزه بهداشت و درمان عملکرد دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با همکاری سازمان برنامه و بودجه و استانداری مطلوب بوده به گونه ای که منجر به ارائه خدمات بهتر در مراکز مربوطه هستیم.

وی با تاکید بر اینکه در جریان وقوع زلزله سال 96، تهدید زلزله به فرصت تبدیل شد، افزود: عمر برخی از ساختمان های بهداشتی و درمانی در مناطق زلزله زده بسیار بالا بود و به تخریب نیاز داشتند.

انتهای پیام /

21 آبان سالروز وقوع زلزله 7.3 ریشتری ازگله / تنها 10 درصد ادارات سرپل ذهاب بازسازی شدند 2
21 آبان سالروز وقوع زلزله 7.3 ریشتری ازگله / تنها 10 درصد ادارات سرپل ذهاب بازسازی شدند 3
21 آبان سالروز وقوع زلزله 7.3 ریشتری ازگله / تنها 10 درصد ادارات سرپل ذهاب بازسازی شدند 4
21 آبان سالروز وقوع زلزله 7.3 ریشتری ازگله / تنها 10 درصد ادارات سرپل ذهاب بازسازی شدند 5
21 آبان سالروز وقوع زلزله 7.3 ریشتری ازگله / تنها 10 درصد ادارات سرپل ذهاب بازسازی شدند 6
21 آبان سالروز وقوع زلزله 7.3 ریشتری ازگله / تنها 10 درصد ادارات سرپل ذهاب بازسازی شدند 7