4 قلم کالای لبنی یارانهای فعلا گران نمیشود
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، مخاطبان این خبرگزاری با ثبت پویشی با عنوان «تأثیر گرانی لبنیات بر سفره مردم»، درخواست کردهاند که دولت سروسامانی به وضعیت گرانی این محصول در بازار بدهد؛ چراکه مستقیم بر سلامت مردم تأثیر دارد.
آنها در این پویش نوشتهاند: «دولت مبلغ زیادی بابت یارانه بنزین پرداخت میکند، اما رفتار مشابهی با لبنیات و شیر ندارد. در روزهای اخیر باز هم شیر گران شده و خانوادههای کمبرخوردار توان خرید و مصرف ندارند. مسئولان باید راه حلی برای این مشکل پیدا کنند تا سلامت مردم به خطر نیفتد».
به گزارش فارس، پس از اجرای هدفمندی یارانهها در اردیبهشت سال 1401، دولت 4 محصول لبنی پرمصرف را همچنان مشمول یارانه کرد و تاکنون قیمت آنها افزایش نیافته و بر اساس گفته مسئولان فعلا افزایش قیمتی هم انجام نخواهد شد. 4 محصول لبنی شامل شیر نایلونی کم چرب، شیر بطری کم چرب، پنیر یو اف و ماست دبهای کمچرب است که همچنان به قیمت مصوبه اردیبهشت سال 1401 به فروش میرود.
حسین دماوندی نژاد، معاون سابق امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی، در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی فارس، گفت: «قیمت این 4 قلم محصول لبنی حداقل تا پایان شهریور ماه امسال، به قیمت اردیبهشت 1401 عرضه خواهد شد و فعلا برنامهای برای افزایش قیمت وجود ندارد».
در این میان، تعدادی از مسئولان در باره طرح توزیع شیر یارانهای در مدارس کشور و تأثیر آن بر افزایش سرانه محصولات لبنی در داخل کشور میگویند.
محمدرضا بنی طبا، سخنگوی انجمن صنایع لبنی در گفتوگو با خبرنگار فارس، گفت: توزیع شیر مدارس باید در کشور اجرا شود.
وی از طرح کارخانههای لبنی برای توزیع شیر مدارس کشور پرده برداشت و گفت: در این طرح کارخانههای لبنی حدود 13 درصد از حاشیه سود خود را به شرط حمایت دولت کم میکنند تا شیر در سطح مدارس ابتدایی کل کشور توزیع شود.
سخنگوی انجمن صنایع لبنی افزود: دولت هم میتواند به ازای این کار، 9 درصد ارزش افزوده را از کارخانه لبنی نگیرد و با حمایت این دو بخش، شیر در همه مدارس ابتدایی توزیع خواهد شد.
به گزارش فارس، سرانه مصرف شیر در کشور نصف میانگین جهانی است. بر اساس آخرین آمارها مصرف شیر در کشور در محدوده 70 کیلوگرم است، درحالیکه میانگین مصرف جهانی شیر 160 کیلوگرم برآورد شده است. در برخی از کشورهای اروپایی سرانه مصرف به 350 کیلوگرم هم میرسد.
پایان پیام /