411 پروژه بدون مجوز محیط زیستی ساماندهی میشوند
به گزارش گروه جامعه خبرگزاری فارس، علی سلاجقه رئیس سازمان حفاظت محیطزیست در دیدار با نمایندگان تشکلهای مردم نهاد محیطزیستی که به مناسبت روز ملی تشکلها برگزار شد، تشکلهای مردم نهاد محیط زیستی را سرمایه ارزنده کشور و تشکیل آنها را برگرفته از آیه شریفه «و امرهم شورا بینهم»، عنوان کرد و افزود: تشکلهای مردم نهاد نسبت به مسائل محیطزیست کشور بسیار دغدغهمند هستند و میبایست از ظرفیتهای مشاورهای آنان به نحو احسن بهرهبرداری شود.
وی تصریح کرد: این تشکلها صرف نظر از دغدغهمند بودن، تخصصی هم هستند و معاونان و مدیران کل سازمان مکلفند از ظرفیتهای آنان استفاده کنند.
سلاجقه با بیان اینکه مطالبات محیطزیستی باید توام با بصیرت باشد، گفت: اگر مطالبهای طرح گردد بدون آنکه جوانب مختلف آن سنجیده شود، این مطالبه مشکلساز خواهد شد.
رئیس سازمان حفاظت محیطزیست با ذکر یک مثال، خاطرنشان کرد: قانون هوای پاک یکی از مترقیترین قوانین محیطزیستی کشور است اما بر اساس واقعیات کشور ما نوشته نشده است. از این رو، امکان اجرای کامل آن وجود ندارد.
سلاجقه با اشاره به آخرین وضعیت دریاچه ارومیه، گفت: خوشبختانه کارهای سختافزاری مربوط به احیای دریاچه ارومیه در دولت مردمی و انقلابی به پایان رسیده است.
وی افزود: ما از وزارت نیرو درخواست کرده ایم که حقآبه این دریاچه باید سر تالاب تحویل داده شود و از وزارت جهاد کشاورزی هم خواسته ایم که طرح الگوی کشت به صورت کاملا علمی و عملیاتی در حوزه آبخیز این دریاچه اجرا شود.
سلاجقه متذکر شد: ما از همه ظرفیتها در طرح جامع تالابها برای ساماندهی وضعیت تالابهای کشور استفاده میکنیم.
رئیس سازمان حفاظت محیطزیست با اشاره به پیگیری های انجام شده برای اشتغال فارغ التحصیلان محیطزیست، تصریح کرد: اقدامات لازم برای تشکیل سازمان نظام مهندسی محیطزیست در دست انجام است.
وی از پیشرفت 40 تا 60 درصدی طرح جامع ساماندهی محل دفن زباله سراوان خبر داد و گفت: سازمان حفاظت محیطزیست به عنوان دستگاه ناظر در بحث مدیریت پسماند به وظایف خود عمل میکند.
سلاجقه با بیان اینکه در این دولت کلنگ هیچ طرح صنعتی و عمرانی بدون مجوز زیست محیطی بر زمین نخورده است، خاطرنشان کرد: ما مشغول ساماندهی 411 پروژه فاقد مجوز زیست محیطی هستیم.
رئیس سازمان حفاظت محیطزیست، تشکیل خانههای محیطزیست را یک ظرفیت بزرگ محیطزیستی برای کشور دانست و از تشکیل 2150 خانه محیط زیست در سراسر کشور خبر داد.
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای حفاظت از تنوع زیستی کشور و حفظ گونههای در خطر انقراض، تصریح کرد: ما به دنبال استفاده از فناوری های نوین در بحث حفظ و حراست از محیط زیست و تنوع زیستی کشور هستیم.
سلاجقه با تأکید بر اهمیت تدوین دانش بومی مدیریت محیطزیست در هر استان، گفت: خوشبختانه الگوی این طرح در استان چهارمحال و بختیاری در حال انجام است.
به گفته رئیس سازمان حفاظت محیطزیست، تغییر اقلیم واقعیتی است که اتفاق افتاده و همه جنبههای زندگی انسانها و دیگر موجودات روی کره زمین را تحت تأثیر قرار داده است و میبایست به دنبال سازگاری با این تغییرات باشیم.
وی همچنین از تهیه طرح جامع حوزه آبخیز تالاب انزلی و انجام اقدامات نجات بخشی این تالاب خبر داد.
گفتنی است در این دیدار که با حضور معاون آموزش و مشارکت های مردمی و سرپرست دفتر مشارکت های مردمی و مسوولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیطزیست برگزار شد، نمایندگان تشکل های مردم نهاد محیط زیستی از 31 استان به طرح دیدگاهها و پیشنهادات خود در مورد چالشها و فرصت های محیطزیست و تنوع زیستی کشور پرداختند.
پایان پیام /