پنج‌شنبه 8 آذر 1403

60میلیون متر مکعب از آب سد کوثر گچساران رها شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
60میلیون متر مکعب از آب سد کوثر گچساران رها شد

گچساران - ایرنا - مدیر اداره بهره برداری و نگهداری سد کوثر گچساران گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون 60 میلیون متر مکعب از آب این سد رها شده است.

اکبر خدری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: امسال 2 مرحله رهاسازی از سد کوثر در فروردین و مرداد انجام شده است.

وی بیان کرد: فروردین ماه امسال 40 میلیون متر مکعب آب از سد کوثر با هدف مدیریت آب این سد و پیشگیری از سرریز و سیلاب انجام شد.

مدیر اداره بهره برداری و نگهداری سد کوثر گچساران تصریح کرد: مرحله دوم رهاسازی آب این سد به میزان 20 میلیون متر مکعب امروز هشتم مرداد به پایان رسید.

مدیر اداره بهره برداری و نگهداری سد کوثر گچساران گفت: این رهاسازی با هدف بهبود کیفیت آب رودخانه شهرستان هندیجان رهاسازی شده است.

خدری با اشاره به اینکه آب رودخانه هندیجان پس از سپری شدن مدتی از فصل گرما شور می شود و با توجه به اینکه بخشی از آب آشامیدنی شهروندان هندیجانی از طریق ذخیره سازی آب در سد آسک تامین می شود افزود: این رهاسازی نقش مهمی در ارتقای کیفیت آب در این منطقه داشته است.

وی عنوان کرد: براساس برنامه ریزی صورت گرفته قرار است20 میلیون متر مکعب آب از سد کوثر در شهریور ماه امسال رهاسازی شود.

مدیر اداره بهره‌برداری و نگهداری سد کوثر گچساران گفت: بارندگی های سال آبی جاری (اول مهر تاکنون) 404 میلیون متر مکعب آب وارد سد کوثر شده است.

اکبر خدری افزود: میزان بارندگی ثبت شده از ابتدای سال زراعی تاکنون در ایستگاه هواشناسی سد کوثر را 372میلیمتر بوده است.

خدری اظهار داشت: اکنون حجم آب موجود در مخزن سد کوثر 514 میلیون متر مکعب است.

وی تاکید کرد: 155میلیون متر مکعب آب از سد کوثر برای مصرف آشامیدنی استان‌های جنوبی کشور از ابتدای مهر امسال تاکنون رهاسازی شده است.

مدیر اداره بهره‌برداری و نگهداری سد کوثر گچساران گفت: این میزان آب از سد کوثر برای مصرف مردم پنج استان جنوبی کشور اختصاص یافته است.

سد کوثر آب آشامیدنی 20 شهر و 2 هزار روستا با 2 میلیون و 500 هزار نفر جمعیت را در استان‌های جنوبی کشور شامل کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، خوزستان، هرمزگان و فارس تأمین می‌کند.

وی تصریح کرد: امسال همچنین 36میلیون متر مکعب آب کشاورزی، سه میلیون متر مکعب آب صنعت و86 میلیون متر مکعب برای سایر مصرف (زیست محیطی) در این سد راهسازی شده است.

آب سد کوثر از رودخانه خیرآباد تأمین می‌شود و این رودخانه از رودهای شاه بهرام و دهدشت به وجود می‌آید.

قرار است آب آشامیدنی شهرهای دهدشت، سوق، لنده و چرام در استان کهگیلویه و بویراحمد هم از سد کوثر تأمین شود.

در قالب طرح آبیاری و زهکشی لیشتر و خیرآباد از سد کوثر و با صرف هزینه‌ای بیش از 800 میلیارد ریال 72 کیلومتر خط اصلی انتقال، یک هزار و 200 کیلومتر لوله گذاری، چهار ایستگاه پمپاژ آب،32 کیلومتر کانال روباز در دشت بزرگ لیشتر و اراضی دهستان خیرآباد در شهرستان گچساران اجرا شده است.

نوع آبیاری در این اراضی تلفیقی از آبیاری‌های بارانی، قطره‌ای و غرقابی مدرن است. با بهره برداری از این طرح افزون بر 6 هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی منطقه خیرآباد و دشت لیشتر زیر پوشش آبیاری مکانیزه قرار می‌گیرد.

سد ملی کوثر در 55 کیلومتری شمال غرب دوگنبدان مرکز شهرستان گچساران قرار دارد.

سد کوثر تنها سد بتنی مورد استفاده در کهگیلویه و بویراحمد است. دو سد چم شیر و تنگ سرخ در این استان مراحل ساخت خود را طی می‌کنند.

*س_برچسب‌ها_س*