یک‌شنبه 4 آذر 1403

60 ماه حماسه "شهید برغمدی" در میدان نبرد / ماجرای نذر مادر و اسمی که بر پسرش گذاشت

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
60 ماه حماسه "شهید برغمدی" در میدان نبرد / ماجرای نذر مادر و اسمی که بر پسرش گذاشت

شهید برغمدی در 60 ماه حضور خود در جبهه‌های غرب و جنوب غرب کشور در عملیات‌های مهمی مثل کربلای 5، کربلای 8، بیت المقدس، والفجر، بدر و خیبر حضور داشت.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، شهید علی اصغر برغمدی از جمله شهدایی است که در عملیات بیت‌المقدس 2 به درجه رفیع شهادت نائل آمد. او مسئول تدارکات گردان مالک اشتر لشگر 27 حضرت رسول الله (ص) بود و در سال 1366 در ماووت عراق شهید شد، در حالی که 26 سال سن داشت. دوم بهمن سالروز جاودانه شدن نام او و حماسه‌هایی است که این فرزند رشید انقلاب خلق کرده است.

60 ماه حماسه شهید برغمدی؛ از والفجر مقدماتی تا بیت المقدس2

شهید برغمدی، در اول فروردین ماه سال 1340 در روستای برغمد از توابع شهرستان سبزوار به دنیا آمد. رقیه برغمدی مادرش است. او درباره فرزند خود تعریف می‌کند: «در چهارمین ماه از بارداری فرزندم، نذر کردم که اگر پسر باشد نامش را علی‌اصغر بگذارم.»

علی اصغر بعد از گذراندن دوران کودکی به مدرسه رفت و همزمان با درس خواندن به مادر در کار خانه و پدر در کار کشاورزی کمک می‌کرد. او تحصیلاتش را تا مقطع سوم راهنمایی ادامه داد. سپس به خاطر فقر خانواده ترک تحصیل کرد و به کار مشغول شد. علی اصغر مهربان، مؤدب، صبور و مهمان‌نواز بود و از هیچ کمکی فروگذار نبود. او به علت فقر خانواده، 8 سال در تهران کارگری کرد. شغلش نقاشی بود. با پیشنهاد خودش در 16 سالگی با دختر همسایه‌شان ازدواج کرد که حاصل زندگی مشترکشان 6 فرزند یعنی دو دختر و چهار پسر است.

نصب مجدد تابلو مزین به نام شهید برغمدی در تقاطع غیر همسطح بزرگراه شهید زین‌الدین + تصاویر

موسی برغمدی، برادر شهید درباره او بیان می‌کند: «علی اصغر به همراه پدر در مشهد کار می‌کرد که یک روز فقیری از او درخواست کمک می‌کند و او تمام پول‌هایش را به فقیر می‌دهد و در برابر پاسخ پدرم که می‌گوید: «تمام پول را به او دادی، حال خودمان چه کنیم؟» می‌گوید: "خدا بزرگ است. به روستا می‌رویم و دوباره کار می‌کنیم.»

شهید برغمدی به امام علاقه زیادی داشت. برهمین اساس، عضو سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شد و 8 سال در آنجا خدمت کرد. با شروع جنگ تحمیلی از طریق سپاه به جبهه اعزام شد. می‌گفت: «وقتی دشمن به ما حمله می‌کند، ما باید دفاع کنیم. زیرا اسلام امروز به خون ما احتیاج دارد.»

علی‌اصغر در جبهه مسئول تدارکات گردان بود و سرانجام زمانی که با ماشین به همراه همرزمانش در حال عبور از گردنه بود، در محاصره دشمن قرار گرفت و پس از درگیری در محل ماووت عراق بر اثر اصابت ترکش به سرش در تاریخ دوم بهمن ماه سال 1366 به درجه رفیع شهادت نائل شد. پیکر پاکش را در روستای برغمد شهرستان سبزوار به خاک سپردند. شهید علی اصغر برغمدی در فرازی از وصیتنامه‌اش نوشته است: «برای من مراسم نگیرید و خرج آن را به مردم مستمند و مظلوم لبنان بدهید.»

او هم‌چنین می‌گفت: «اگر می‌گویید مسلمانید باید در عمل مسلمانی کنید نه در حرف، ما باید شیعه واقعی علی (ع) باشیم و اگر کسی به شما بدی کرد شما به او نیکی کنید تا انسان شود.»

شهید برغمدی در 60 ماه حضور خود در جبهه‌های غرب و جنوب غرب کشور در عملیات‌های کربلای پنج، کربلای هشت، بیت المقدس و والفجرهای مقدماتی، یک، چهار، هشت و همچنین عملیات بدر و خیبر حضور داشت. او در زمان شهادت مسئول تدارکات گردان مالک اشتر لشگر 27 حضرت رسول الله (ص) بود.

مادرش می‌گوید: «بعد از شهادتش، خواب دیدم که علی اصغر در باغی است، باغ باصفا و زیبایی بود. احوال پدرش را پرسید، گفتم: رفته بیابان سر کار، زندگی خوبی داشت.»

60 ماه حماسه "شهید برغمدی" در میدان نبرد / ماجرای نذر مادر و اسمی که بر پسرش گذاشت 2
60 ماه حماسه "شهید برغمدی" در میدان نبرد / ماجرای نذر مادر و اسمی که بر پسرش گذاشت 3
60 ماه حماسه "شهید برغمدی" در میدان نبرد / ماجرای نذر مادر و اسمی که بر پسرش گذاشت 4
60 ماه حماسه "شهید برغمدی" در میدان نبرد / ماجرای نذر مادر و اسمی که بر پسرش گذاشت 5