700 میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل جاده پاتاوه به دهدشت ابلاغ شد
یاسوج - ایرنا - رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: 700 میلیارد ریال اعتبار از سوی دفتر مقام معظم رهبری برای ادامه ساخت و تکمیل جاده پاتاوه به دهدشت اختصاص یافته و به استان ابلاغ شده است.
به گزارش ایرنا، علی سلحشوری روز یکشنبه در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه کهگیلویه و بویراحمد در یاسوج اظهار داشت: همچنین قول مساعد دیگری از سوی دفتر رهبر معظم انقلاب اسلامی برای پرداخت 300 میلیارد ریال اعتبار به جاده پاتاوه به دهدشت در بهمن ماه امسال داده شده است.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: جاده ملی پاتاوه به دهدشت از جمله طرح های مصوب سفر مقام معظم رهبری در سال 73 به استان بوده است که پس از 26سال هنوز به بهره برداری کامل نرسیده است.
سلحشوری بیان کرد: عزم دولت و مجری ساخت جاده ملی پاتاوه به دهدشت جدی بوده و پیش بینی می شود این جاده تا پایان امسال به بهرهبرداری برسد.
به گفته استاندار کهگیلویه و بویراحمد جاده ملی پاتاوه - دهدشت به عنوان یک محور شریانی نقش تعیین کننده و راهبردی در خروج بسیاری از مناطق و روستاهای استان از جمله در حوزه چهار شهرستان کهگیلویه بزرگ از بن بست خواهد داشت.
جاده ملی پاتاوه - دهدشت یکی از مسیرهای اصلی و طرحهای ملی راهسازی برای اتصال جنوب به مرکز و شمال کشور است.
مسیر اصلی پاتاوه - دهدشت به طول 137 کیلومتر در ادامه محور اصلی شهرضا - یاسوج، بخشی از کریدور اتصال مرکز کشور به جنوب و در واقع اتصال بخشی از مرکز کشور از استان اصفهان به بنادر جنوبی در زمان کمتری است.
با بهره برداری از این جاده با در نظر گرفتن میانگین 60 کیلومتر در ساعت برای عبور وسایط نقلیه، بیش از چهار ساعت کاهش زمانی در مسیر جدید پاتاوه - دهدشت بوجود خواهد آمد که نقش چشمگیری در کاهش سوخت و استهلاک وسایط نقلیه و اتلاف وقت بدنبال خواهد داشت.
ساخت محور پاتاوه - دهدشت تحولات شگرف ملی و محلی در پی خواهد داشت بطوری که با اتمام ساخت این مسیر، فاصله بندر امام خمینی (ره) تا اصفهان 270 کیلومتر و زمان عبور از مسیر نیز چهار ساعت کاهش خواهد یافت.
این مسیر علاوه بر کارکرد ملی آن، شش بخش مهم و پرجمعیت استان کهگیلویه و بویراحمد شامل بخش کبگیان در شهرستان دنا، بخش های مارگون و لوداب در شهرستان بویراحمد و بخش های چاروسا و دیشموک درکهگیلویه و بخشی از شهرستان لنده را از بن بست جاده ای و محرومیت خارج می کند.
جاده ملی پاتاوه به دهدشت با توجه به عبور از دامنه های کوهستانی زاگرس میانی فاقد هرگونه معارض اجتماعی است و کمترین خسارت را به بخش کشاورزی نیز وارد می کند. این جاده علاوه بر خارج نمودن شهرستان کهگیلویه به صورت کلی از بن بست، ارتباط 2 بخش دیشموک، چاروسا و شهرستان لنده را به صورت مستقیم با یاسوج مرکز استان متصل می کند.
به گونه ای که فاصله کنونی 300 کیلومتری بخش دیشموک و فاصله 280 کیلومتری بخش چاروسا و فاصله 240 کیلومتری شهرستان لنده با شهر یاسوج مرکز استان را به ترتیب به 190، 170 و 140 کیلومتر کاهش می دهد.
از سوی دیگر جاده پاتاوه - دهدشت با عبور از چشم انداز های زیبای طبیعی در شهرستان های دنا و بویراحمد و سپس کهگیلویه به بهبهان در استان خوزستان وصل می شود که از مزیت های مهم آن در حمل و نقل کالا، مسافر و گردشگری است. عبور این مسیر از مجاورت رودخانه مارون و سرچشمه های آن به طول 75 کیلومتر یکی دیگر از چشم اندازهای زیبا و مهم این مسیر محسوب می شود که در آینده از قطب های گردشگری استان به شمار خواهد رفت.
این مسیر طوری طراحی شده است که در عبور از استان تعداد زیادی از روستاهای شهرستان های بویراحمد و کهگیلویه را پوشش می دهد و از محرومیت خارج می کند.
با تکمیل شدن جاده پاتاوه - دهدشت،400 روستا با 100 هزار نفر جمعیت از جاده دسترسی مناسب برخوردار شده و خدمت رسانی دولت به ساکنان آنها ب سهولت صورت می گیرد.
عملیات اجرایی این جاده ملی در سال 74 شروع شد و برای سهولت کار به چهار قطعه تقسیم شد که طول قطعه های اول و سوم آن به ترتیب 26 و 20 کیلومتر و قطعه های دوم و چهارم نیز به ترتیب 28 و 63 کیلومتر است.
13 تونل به طول هشت هزار و 200 متر و تعداد 18 دستگاه پل بزرگ بالای دهانه 16 متری در این جاده طراحی شده است.
قطعه نخست این جاده از روستای گندی خوری تا منطقه سر چنار در سال 87 نیز به بهره برداری اولیه رسید.
قطعه دوم جاده از سرچنار تا لوداب، قطعه سوم از لوداب تا دهدشت مرکز شهرستان کهگیلویه و قطعه چهارم نیز از کمربندی شهر دهدشت تا دهدشت غربی است.
قطعه سوم جاده ملی پاتاوه - دهدشت 63 کیلومتر طول دارد و دارای 11 دهنه پل به طول سه هزار و 160 متر است.
قطعه دوم این جاده به طول 28 کیلومتر اردیبهشت سال 97 به بهره برداری رسید.
*س_برچسبها_س*