سه‌شنبه 16 بهمن 1403

90 صندوق جدید سرمایه‌گذاری مجوز فعالیت گرفتند

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
90 صندوق جدید سرمایه‌گذاری مجوز فعالیت گرفتند

عشقی گفت: توسعه سرمایه‌گذاری غیرمستقیم از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری یکی از اهداف سازمان بورس بوده و تاکنون 90 مجوز فعالیت صندوق جدید صادر شده است.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در گردهمایی کانون کارگزاران بورس گفت: توسعه سرمایه‌گذاری غیرمستقیم از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری یکی از اهداف سازمان بورس بوده و تاکنون 90 مجوز فعالیت صندوق جدید صادر شده که شامل صندوق‌های درآمد ثابت، سهامی، اهرمی، بخشی و تضمین اصل سرمایه است.

او افزود: صندوق سرمایه‌گذاری تضمین اصل سرمایه دغدغه ریسک سرمایه‌گذاری افراد ناآشنا به بازار سرمایه را پوشش می‌دهد؛ این نوع صندوق‌ها در قبال کارمزد جزئی، ضمن حفظ اصل سرمایه افراد، سود به آن‌ها اختصاص می‌دهد که در سال گذشته عملکرد خوبی هم داشته‌اند.

حجم صندوق‌های سهامی برای اولین بار به 100 همت رسید

مجید عشقی گفت: در سال گذشته یکی از مهم‌ترین استراتژی‌های ما توسعه سرمایه‌گذاری غیرمستقیم و تجهیز منابع ماندگار در بازار سرمایه بود.

او ادامه داد: حجم صندوق‌های سهامی ما برای اولین بار به 100 همت رسید. با این حال بخش عمده‌تری از بازار باید به سرمایه‌گذاری غیرمستقیم برود.

عشقی تاکید کرد: نقش کارگزاری‌ها در این میان بسیار مهم است. تاکنون نیز کارگزاری‌ها کمک شایانی کردند که باید از آن‌ها تشکر کنم. با این حال هنوز با وضعیت مطلوب فاصله داریم.

بیش از 2 میلیون معامله در روز انجام می‌شود

رئیس سازمان بورس گفت: اقدامات خوبی در تجهیز زیرساخت‌ها انجام شده، در گذشته صنعت کارگزاری امکان پاسخگویی به تمام مردم را نداشت و صف‌های طولانی مقابل شرکت‌های کارگزاری شکل می‌گرفت.

او ادامه داد: مشکلات روزانه سامانه تا حدودی برطرف شده است. در حال‌حاضر نزدیک به 2 میلیون معامله و بیش از 400 الی 500 صندوق داد‌وستد انجام می‌شود؛ با وجود این حجم از معاملات خوشبختانه مشکل خاصی به وجود نمی‌آید که این موضوع حاکی از سرمایه‌گذاری خوب در این حوزه است.

عشقی گفت: سرمایه‌گذاری کارگزاران در OMS بسیار کمک کننده بوده و این در حالی بوده که فشار نقدینگی باعث کند شدن رشد صنعت شده است.

تسویه کارگزاری‌ها نیاز به تغییرات ساختاری دارد

رئیس سازمان بورس گفت: با توجه به اتفاقات اقتصادی اخیر و تغییر جو بازار باید تغییرات توسعه‌ای سرعت بیشتری بگیرد و زیرساخت‌ها بیش از پیش افزایش پیدا کند. سازمان بورس به تمامی کارگزاری‌ها با هر میزان سرمایه، نگاه و خدمات یکسانی داشته است.

عشقی با اشاره به تغییرات ساختاری لازم در این صنعت، بیان کرد: در گذشته دو نوع OMS وجود داشت، اما اکنون تنوع ایجاد شده است. در نوع تسویه کارگزاری‌ها نیازمند تغییرات ساختاری هستیم.

صندوق‌های بازنشستگی تکمیلی به‌زودی وارد بازار سرمایه می‌شوند 

عشقی در پاسخ به سوال یک مدیر کارگزاری درباره توسعه سرمایه‌گذاری غیرمستقیم بلند مدت، گفت: این مسئله در نگاه اول چالش برانگیز است؛ اما بازار ما به شدت پتانسیل بزرگ شدن را دارد. ارزش معاملات می‌تواند آنقدر افزایش پیدا کند که این مسئله رفع شود.

او ادامه داد: ما باید به سوی سرمایه‌گذاری غیرمستقیم برویم؛ به‌عنوان مثال در یک ماه آینده صندوق‌های بازنشستگی تکمیلی را داریم که برای 20 - 30 سال آینده است.

عشقی با تاکید بر ضرورت رونق گرفتن بازارگردان‌ها اظهار کرد: صندوق‌های تثبیت و توسعه دقیقا نقش بازارگردان بازار را بازی می‌کنند و بازدهی منطقی و معقولی هم داشته‌اند.

او ادامه داد: اگر صندوق‌های بازارگردانی افزایش پیدا کنند، ارزش معاملات بیشتر و نقدشونگی تقویت می‌شود. ارزش بازار ما می‌تواند 10 تا 15 برابر شود و طبق تجربه سایر کشور این عدد و رقم غیرمنطقی نیست.

رئیس سازمان بورس در واکنش به گلایه یک کارگزار درخصوص زمان‌بر بودن تمدید مجوز فعالیت کارگزاری‌ها و سبدگردان‌ها، گفت: این ایراد وارد است، اما سعی در افزایش سرعت این فرآیند داشته‌ایم. علاوه بر این موضوع، طول مدت اعتبار مجوز‌ها را افزایش می‌دهیم تا نیازمند تمدید مکرر نباشد.

او افزود: همچنین تایید صلاحیت‌ها نیز یکی از مواردی بوده که فعالان صنعت کارگزاری را با چالش‌هایی مواجه کرده است، از این‌رو سعی در تسهیل این موضوع داریم.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس