آئین عزاداری شهادت امام جعفر صادق (ع) در کرمانشاه برگزار شد
کرمانشاه - ایرنا - آئین عزاداری ششمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت حضرت امام جعفر صادق (ع) روز جمعه و پس از اقامه خطبه های نماز جمعه در شهر کرمانشاه برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایرنا؛ این آئین معنوی پیش از ظهر امروز جمعه با حضور اقشار مختلف مردم مومن و ولایت مدار شهر کرمانشاه از مقابل مسجد آیت الله بروجردی تا مقابل مسجد جامع این شهر برگزار شد.
شرکت کنندگان در این آئین که رخت سیاه عزا بر تن کرده بودند در شهادت ششمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت اشک ماتم ریختند.
مداحان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) نیز به مدیحه سرایی و ذکر مصیبت در وصف حضرت امام جعفر صادق (ع) پرداختند.
هیات های مذهبی شهر کرمانشاه نیز پرچم های سیاه بزرگ را به مناسبت سالروز شهادت سلاله پاک رسول خدا (ص) را به اهتزاز در آوردند.
پایان بخش این آئین معنوی در مقابل مسجد جامع کرمانشاه سینه زنی و اشک ماتم ریختن برای حضرت امام جعفر صادق (ع) بود و عزاداران برای اقامه نماز جمعه به امامت آیت الله علما نماینده ولی فقیه و امام جمعه کرمانشاه راهی مسجد شدند.
شهادت امام بزرگوار در سال 1401 روز جمعه ششم خرداد برابر با 25 شوال 1443 و 27 می 2022 است.
زندگی نامه امام جعفر صادق (ع)
امام صادق (ع) (جعفر بن محمد بن علی بن حسین بن علی بن ابی طالب) در 17 ربیع الاول سال 83 هجری قمری در شهر مدینه به دنیا آمد. برخی منبع تولد ایشان را در سال 80 هجری قمری ذکر کرده اند.
پدر بزرگ ایشان امام سجاد (ع)، پدر بزرگوارشان امام محمد باقر (ع) و مادرشان معروف به ام فروه، دختر قاسم بن محمد بن ابی بکر است. امام جعفر صادق (جعفر به معنای نهر جاری پرفایده) به مدت 34 سال امامت شیعیان را برعهده داشت و با تلاشهای فراوان توانست احیاگر مذهب شیعه در بین مسلمانان باشد. مدت زمان امامت ایشان با خلافت پنج خلیفه آخر اموی یعنی از هشام بن عبدالملک به بعد و دو خلیفه نخست عباسی سفاح و منصور دوانیقی همزمان بود. از مشهور ترین کنیههای ایشان میتوان به ابو عبدالله، ابو اسماعیل و ابو موسی اشاره کرد.
همسر و فرزندان امام صادق (ع)
در بیشتر منابع آمده است که ایشان صاحب هفت پسر و سه دختر بودند. امام موسی کاظم (ع)، امام هفتم شیعیان یکی از فرزندان این امام بزرگوار است که نام مادرش حمیده دختر صاعد یا صالح است.
خصوصیات امام صادق (ع)
یکی از خصوصیات بارز امام صادق (ع) علم فراوان ایشان است. امام صادق (ع) به جهت ضعف حکومت اموی، فعالیت علمی بسیار بیشتری نسبت به دیگر امامان شیعه داشت. امام صادق بسیار اهل زهد، عبادت، روزه داری و تلاوت قرآن بودند. ایشان به فقرا کمک بسیار میکرد و در بیشتر شبها به صورت ناشناس برای فقرا غذا میبرد، به طوری که بخشندگی وی در بین مردم زبانزد بود.
احادیث امام جعفر صادق (ع)
بیشترین احادیث از امام صادق (ع) نقل شده است، اولین علت این امر مربوط به شرایط خاص زمان امامت ایشان و دومین دلیل این است که ایشان از دیگر امامان بیشتر عمر کردند و به همین علت ایشان را شیخ الائمه نیز مینامند.
همچنین فقه شیعه امامیه که به فقه جعفری مشهور است منسوب به امام جعفر صادق (ع) است، زیرا بخش عمده احکام فقه اسلامی بر طبق مذهب شیعه امامیه از ایشان است و آن اندازه که از آن حضرت نقل شده است از هیچیک از ائمه نقل نگردیده است.
شهادت و آرامگاه امام صادق (ع)
امام جعفر صادق (ع) در روز بیست و پنج شوال سال 148 هجری قمری و در سن 65 سالگی بر اثر مسمومیت به شهادت رسید. مرقد مطهر ایشان در قبرستان بقیع واقع در مدینه منوره در کنار قبر پدر، پدر بزرگ و امام حسن مجتبی (علیه السلام) قرار دارد. در ایران سالروز شهادت امام صادق (ع) تعطیل رسمی است.
طبق گفته بیشتر افراد از جمله شیخ صدوق، ابن شهر آشوب و محمد بن جریر طبری سوم، امام صادق (ع) به دستور منصور دوانیقی و بر اثر مسمومیت به شهادت رسیده است.