آب بندان های غیر فعال را باید احیا نموده تا از نزولات جوی بیشترین بهره مندی حاصل شود
رئیس کل دادگستری گیلان از مسئولان متولی خواست تا میزان آب بندان هایی که قرار است لایروبی شود مشخص نموده و آب بندان های غیر فعال را نیز به سازمان جهاد کشاورزی واگذار نمایند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از 8دی، نشستی در خصوص آب بندان های استان به ریاست حجت الاسلام و المسلمین حمزه خلیلی رئیس کل دادگستری گیلان امروز برگزار شد.
حجت الاسلام و المسلمین حمزه خلیلی رئیس کل دادگستری استان گیلان با اشاره به اینکه آب بندان ها از گذشته نقش مهمی در ذخیره و تامین آب اراضی کشاورزی ایفا می نمود اظهار داشت: نیاکان ما در طراحی آب بندان ها بسیار دقیق عمل نموده و آن را به تناسب نزولات جوی و شیب آب، در شهرستان ها احداث می نمودند. وی در ادامه افزود: آب بندان ها به صورت چند منظوره اداره می شد و علاوه بر تامین آب اراضی برای پرورش آبزیان نیز از آن بهره می گرفتند که امروزه این کاربری آب بندان ها مغفول مانده است. رئیس شورای قضایی استان با بیان اینکه آب بندان ها به دلیل عدم لایروبی به جنگل یا تالاب تبدیل شده تصریح کرد: برخی متصرفان نیز با تغییر کاربری در آب بندان ها به ساخت و ساز در آن پرداخته اند. خلیلی از مسئولان متولی خواست تا میزان آب بندان هایی که قرار است لایروبی شود مشخص نموده و آب بندان های غیر فعال را نیز به سازمان جهاد کشاورزی واگذار نمایند. رئیس کل دادگستری گیلان با اشاره به اینکه در گذشته حجم نزولات جوی با میزان آب بندان ها تناسب داشته است ابراز داشت: امروزه میزان نزولات جوی کاهش یافته و با خشکسالی مواجه هستیم لذا باید آب بندان های غیر فعال را نیز احیا نموده تا از نزولات جوی بیشترین بهره مندی حاصل شود. وی در پایان دستور داد کارگروهی در استان و متناظر آن در شهرستان ها با حضور دادستان ها و مسئولان متولی در خصوص ساماندهی آب بندان ها و لایروبی و استحکام بخشی و تامین اعتبار برای آب بندان های غیر فعال تشکیل شود. سید مهدی فلاح میری دادستان عمومی و انقلاب رشت نیز در این نشست با بیان اینکه در نیم قرن گذشته، وسعت آب بندانهای گیلان از 18 هزار هکتار به حدود 9 هزار هکتار یعنی به نصف کاهش پیدا کرده افزود: هرگونه اغماض در خصوص حفاظت و احیای آب بندانها میتواند به آیندهی کشاورزی لطمات جدی وارد کند. وی بر لزوم شکل گیری کارگروهی سه گانه با عضویت شرکت آب منطقه ایی، سازمان جهاد کشاورزی و ادارهی کل منابع طبیعی گیلان تاکید کرد و افزود: مجموعه مستندات و تعرضات آب بندانها باید در این کارگروه بررسی و نهایی شود تا بتوان حمایتهای قضایی برای حفظ و احیای این منابع سنتی تامین آب کشاورزی را برای سالهای آینده مهیا کرد. وحید خرمی مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گیلان نیز در گزارشی به تشریح اقدامات در دست اجرا برای لایروبی و احیای آب بندانهای تحت تکلف این شرکت پرداخت و با بیان اینکه طبق آخرین برآوردها، لایروبی هر 20 هکتار آب بندان 3 میلیارد تومان هزینه دارد، اضافه کرد: با بررسیهای به عمل امده، در حال حاضر 2 هزار هکتار از آب بندانهای استان، ظرفیت تهاتر لایروبی با خاک رسوب شده در داخل آن را دارد و با این شیوهی تهاتر میتوان زمینهی احیای این 2 هزار هکتار را در طی 5 ساله فراهم کرد. احمد آقایی معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری گیلان نیز بر لزوم تداوم پیگیریها برای خلع ید و احیای کامل آب بندانهای موجود در استان تاکید کرد و افزود: هرگونه اغماض در این خصوص موجبات تشدید تنشهای آبی برای سالهای آتی را فراهم خواهد کرد. انتهای پیام /