آثار برجسته جشنواره مهر سلامت حمایت های مالی دریافت میکنند
تهران - ایرنا - رییس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: آثار ارسالی برجسته و اثرگذار به دومین جشنواره فیلم کوتاه مهر سلامت از حمایتهای مالی این وزارتخانه بهرهمند میشوند.
به گزارش گروه دانشگاه و آموزش ایرنا، نشست خبری دومین جشنواره فیلم کوتاه مهر سلامت امروز - سه شنبه - با حضور دبیران و اعضای شورای سیاست گذاری این جشنواره برگزار شد.
کیانوش جهانپور رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این نشست گفت: اگرچه مهلت ارسال آثار پایان مرداد ماه به اتمام می رسد و در این مدت باقی مانده، تولیدکننده ها از پیش برآوردهای مالی خود را به حساب آورده اند، با وجود این وزارت بهداشت قصد دارند در آینده از آثار و طرح هایی که در راستای سیاست های این وزارتخانه باشد، حمایت های مالی و امکاناتی داشته باشد. برگزاری جشنواره مهر سلامت در آبان ماه
وی همچنین گفت: جشنواره ملی فیلم کوتاه مهر سلامت نخستین بار در اصفهان در مهرماه سال 1397 به منظور ارتقای انگیزه نیکوکاری و نشان دادن نقش نیکوکاری در حوزه سلامت و خیرین برگزار شد و بعد از آن مقرر شد این جشنواره دو سال یک بار در کشور برگزار شود.
رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت ادامه داد: باوجود این که پیشتر زمان برگزاری دومین جشنواره فیلم کوتاه مهر سلامت مهر 99 اعلام شد اما به دلیل تقارن با ماه صفر این جشنواره در روزهای 13 تا 15 آبان ماه در اصفهان برگزار می شود.
جهانپور به برگزاری موفقیت آمیز دور نخست این جشنواره اشاره کرد و اظهار داشت: تبیین نذر جان، مال و زمان در حوزه سلامت و تقدیر از خیرین سلامت از جمله مواردی است که در این جشنواره مورد توجه قرار میگیرد.
وی یادآور شد: جشنواره دوم فیلم کوتاه مهر سلامت با محوریت موضوع احسان، مهرورزی، نیکوکاری، نیک اندیشی سلامت برگزار شده و بر اساس فراخوان اعلامی، تا پایان این ماه مهلت آثار ارسال است.
رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، شعار محوری این دوره از جشنواره را «هر ایرانی، یه مهرورز سلامت» ذکر کرد و گفت: در همین راستا شعار «هر خانه یک پایگاه سلامت» نیز ازسوی وزارت بهداشت دنبال می شود.
جهانپور تصریح کرد: مقارن شدن این جشنواره با پاندمی کرونا در کشور باعث شده جشنواره به نوعی فلسفه وجودی خودش را نهادینه کند و برگزاری آن در وضعیت کنونی میتواند کمکهای مؤثری به حوزه سلامت کشور کند.
وی درخصوص مهلت ارسال آثار برای جشنواره ملی فیلم کوتاه مهر سلامت گفت: با تمهیداتی که اندیشیده شده مقرر شد که پایان مرداد ماه آخرین زمان دریافت و ارسال آثار سینمایی محورهای اعلام شده باشد.
رییس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت یادآور شد: هر ایرانی یک مهورز سلامت است. اصحاب رسانه نیزبه عنوان بخشی از این جامعه می تواند با در نظرگرفتن مفاهیمی چون نذر قلم، نذر ایده یا نذر اعضا در حوزه سلامت مشارکت کنند.
جهانپور ادامه داد: این جشنواره به دنبال ترویج فرهنگ نیکوکاری سلامت در تمامی ابعاد است.
توضحیات جهانپور در باره سفر به عراق
در ادامه این نشست رییس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت در پاسخ به پرسشی در باره سفر اخیر خود به کشور عراق گفت: بنده یک سفر کاری در عین حال زیارتی به عراق داشتم که مشکلی هم ایجاد نکرد، اگرچه آن عکس و سفر موضوعی به جشنواره امروز ندارد.
وی افزود: درباره فاصله گذاری و لزوم رعایت آن نیز باید دولت عراق با مردم صحبت کنند، ما نمی توانیم توصیه سلامت برای سایر کشورها داشته باشیم.
رییس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت در باره تصویر منتشر شده وی در یکی ازصحن های امام سوم شیعیان در عراق گفت: همه مردمانی که در عکس مشاهده می کنید عراقی هستند که رسانه فارسی نمی خوانند. کشور عراق خود وزارت بهداشت و ناظر دارد که دستور و پروتکل های بهداشتی را اعلام و نظارت می کند. ما باید داخل مرزهای خود صحبت کنیم.
جهانپور تصریح کرد: در نظرداشته باشیم که هیچ سفری در ایران لغو نشده است، تمامی اماکن متبرکه پس از تعطیلی کوتاهی دایر هستند و افراد عادی و زائران در این اماکن در حال تردد هستند. سایر مکان های مذهبی و غیرمذهبی نیز همینگونه هستند. ضمن اینکه از جاده های شمال نیز استقبال خوبی صورت گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: کمتر از 10 درصد مردم عراق از ماسک استفاده می کنند و در بسیاری از شهرها فاصله گذاری اجتماعی رعایت نمی شود.
نقش پررنگ اصحاب رسانه و هنر در فرهنگ سازی
سیدمحمد طباطبایی معاون مشارکت های مردمی و رسانه ای مجمع خیرین سلامت کشور نیز در پاسخ به این پرسش عنوان کرد: در صورتی که فیلم های کوتاه ساخته شده برای جشنواره دارای بیشترین بیننده و اثرگذاری باشد به طور حتم مورد حمایت های مالی قرار خواهد گرفت.
وی افزود: چنانچه اثری در باره کرونا حرکت های اجتماعی خوبی را ایجاد کند، از این فیلم ها حمایت مالی و استقبال صورت می گیرد.
عضو شورای سیاست گذاری این جشنواره با تاکید بر فرهنگ سازی در عرصه خیر توسط هنر، اظهار داشت: هر کجا مردم در صحنه حاضر شدند آن کار پیشرفت کرده است. در مبارزه با ویروس کرونا نخستین گام را مردم آغاز کردند. برای نمونه استان قم را که کرونا ازآنجا آغاز شد مشاهد کردیم. پویش های مردمی و کمک های مردمی به نظام سلامت در این مدت نیز نقش مردم را به خوبی اثبات کرده است.
طباطبایی افزود: 270 میلیارد تومان در حوزه سخت افزاری سلامت در اوضاع شیوع کرونا از سوی مردم کمک شد که این مبالغ غیر از پویشهایی است که مردم ایجاد میکنند و در این مدت مردم و مجمع خیرین همکاری تنگاتنگی با وزارت بهداشت داشتند.
وی گفت: این جشنواره نیز میتواند کمک بزرگی به حوزه سلامت کشور و جمعآوری کمکها و خیرین در حوزه سلامت باشد.
معاون مشارکت های مردمی و رسانه ای مجمع خیرین سلامت کشور تصریح کرد: این فراخوان جشنواره برای تمامی اصحاب رسانه، فرهنگ و هنر است تا همگی با همکاری هم کمک کنند تا در کنار وزارت بهداشت ومجمع خیرین سلامت فرهنگ سازی برای رعایت دستور العمل ها صورت گیرد.
پیوند هنر و خیر
محمد پسران رزاق دبیر اجرایی دومین جشنواره ملی فیلم کوتاه مهر سلامت هم در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا درمورد برگزاری این جشنواره عنوان کرد: در ارایه چشم انداز وسیع تری از جوایز اهدایی به برگزیدگان جشنواره، افزون بر اهدای جوایز و تندیس، از آثاری که در باره موضوع کرونا باشند و متناسب با شرایط جامعه ساخته شده باشند، در بخش اهدای جوایز مورد حمایت های ویژه قرار خواهند گرفت.
وی گفت هدف از برگزاری جشنواره فیلم کوتاه مهر سلامت پیوند میان دو امر متعالی هنر سینما و عمل خیر است.
دبیر اجرایی دومین جشنواره ملی فیلم کوتاه مهر سلامت افزود: شعار جشنواره امسال هر ایرانی یک مهرورز سلامت است به این معنا که با یاری یکدیگر، امر خیر در زمینه سلامت تنها مختص متولان و افرادی که تمکن مالی دارند نباشد بلکه هر ایرانی به فراخور شرایط خود گام کوچکی در راه سلامت همنوع خود بردارد. برای نمونه هر ایرانی با زدن ماسک می تواند سلامتی را به همنوع خود هدیه دهد.
پسران رزاق ادامه داد: هنر سینما اثرگذارترین رسانه است به گونه ای که هم سریعتر هم با کیفیت مطلوب است. فیلم سازان و هنرمندان ما ازطریق ساخت فیلم، خیران را به سمت و سویی سوق می دهند که تا پیش از آن مورد غفلت واقع شده بود. این اتفاق در دور نخست جشنواره افتاد و بسیاری از فیلم های مستند نکات و موضوعاتی را مطرح ساخت که اکثر خیران ما بی اطلاع بودند.
وی تاکید کرد: یکی از محورهای جشنواره سوق دادن خیران به سوی مباحث سلامت اجتماعی و سلامت روان است چرا که در حال حاضر یکی از دغدغه های اصلی ما به شمار می رود.
وی گفت: ادامه دار بودن یک جشنواره به عوامل مختلف بستگی دارد که این حمایتها باید از سوی مسئولین و هنرمندان باشد که در این راستا هنرمندان با ارسال آثار حمایت خوبی از جشنواره ملی فیلم کوتاه مهر سلامت داشتند.
ریشه مشکلات کشور در فرهنگ
سیدمهدی سیدین نیا رییس حوزه هنری استان قم و دبیر جشنواره فیلم کوتاه مهر سلامت در ادامه این نشست عنوان کرد: امروز درگیر موضوعی به نام کرونا در جهان هستیم که اثرات روحی و روانی و مشکلاتی از این قبیل را به همراه داشته است. منابع اقتصادی بسیاری برای مقابله با کرونا هزینه می شود. با وجود این وزارت بهداشت این جشنواره را فراموش نکرده است.
وی ضمن ابراز امیدواری از این که این جشنواره اثربخشی خود را داشته باشد، تصریح کرد: به جرات می توان گفت مشکلات کنونی امروز دارای ریشه های روانی و فرهنگی است. بحران تورم اقتصاد هم حتی دارای ریشه های فرهنگی است. در موضوع روز بهداشت و درمان و کرونا نیز روشن این است که این فرهنگ می تواند بسیار کمک کننده باشد. مانند فرهنگ زدن ماسک. رعایت مسائل فرهنگی مانند رعایت فاصله های اجتماعی در پیشگیری از ابتلا به کرونا بسیار اثربخش است. گاهی تولید یک واژه مانند فاصله اجتماعی» یا «فرزند کمتر زندگی بهتر» می تواند جامعه ای را وارد امنیت یا بحران ملی کند.
*س_برچسبها_س*