آخرین تلاشهای بایدن و ترامپ برای جمع آوری رای بیشتر
تهران - ایرنا - در حالی که تنها دو روز به برگزاری انتخابات ریاستجمهوری آمریکا باقی مانده، دو نامزد دموکرات و جمهوریخواه تمام تلاش خود را برای جمعآوری آرای بیشتر به کار بستهاند.
به گزارش ایرنا، در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا، «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری مستقر و نامزد جمهوریخواهان به همراه «جو بایدن» نامزد دموکراتها آخرین تلاشهای خود را بر روی بسیج حامیان خود در پای صندوقهای رای معطوف کردهاند.
نشریه هاندلزبلات آلمان روز یکشنبه در این باره نوشت: در واپسین روزهای مبارزات انتخاباتی ایالات متحده، دونالد ترامپ و جو بایدن سرگرم آخرین فعالیتهای انتخاباتی و حملات متقابل به یکدیگر هستند.
بر این اساس قبل از رای گیری در روز سه شنبه، بایدن سعی کرد با استفاده از عامل «بارک اوباما» امتیاز بیشتری را برای اردوگاه دموکراتها کسب کند. روز شنبه او دو بار با رئیس جمهوری پیشین در ایالت میشیگان که به شدت بین دو حزب بزرگ مورد اختلاف است، ظاهر شد. ترامپ نیز به دیدار پناهندگان در پنسیلوانیا، یکی دیگر از ایالتهای مهم دیگر رفت و با آنها سخن گفت. در حالی که بایدن امروز را به دیدار با پناهندگان اختصاص داده، ترامپ به جمع هوادارانش در آیووا، کارولینای شمالی و میشیگان رفت.
هر چند رئیس جمهوری جمهوریخواه در نظرسنجیها در سطح ملی و در چندین ایالت بالقوه مهم از بایدن عقب است، اما انتخاب مجدد وی به هیچ وجه منتفی نیست، خصوصا که سیستم انتخاباتی در آمریکا به این معنی است که نامزدی با بیشترین آرا نیز میتواند پیروزی را از دست بدهد.
هر دو طرف انتخابات امسال را به عنوان یک اتفاق سرنوشت ساز اعلام کرده و نسبت به پیروزی رقیب خود هشدار دادهاند. در همین حال دهها میلیون آمریکایی پیش از داغ شدن تنور رای گیری، از طریق پست یا حضور در محل اخذ رأی، رأی خود را به صندوق انداختهاند.
بایدن روز شنبه در فلینت واقع در ایالت میشیگان تلاش کرد تا از نارضایتی بسیاری از هموطنانش در چهار سال گذشته از سیاستهای و اقدامات ترامپ استفاده کند. وی گفت: 'ما در حال عبور از هرج و مرج، توییتها، خشم، نفرت، شکست، امتناع از پذیرش هرگونه مسئولیت هستیم.»
بایدن در حضور دیگر خود در دیترویت گفت که با روی در روی هم قرار دادن آمریکاییها به دلیل جنسیت، قومیت یا منشاء آنها مخالف است. «همه میدانند که دونالد ترامپ کیست، بیایید نشان دهیم که ما کیستیم.» او وعده خود را در صورت انتخاب به همه آمریکایی ها تکرار کرد و افزود: «به خاطر خدا، لطفا رأی دهید! وقت آن است که برخیزیم تا دموکراسی خود را پس بگیریم.»
در همین راستا «باراک اوباما» رئیس جمهوری پیشین که بایدن تا 2017 معاون اولش بود، گفت سه شنبه تصمیم گیری درباره همه چیز است. 'شما می توانید تغییر را انتخاب کنید.' اوباما قول داد سیاست آینده آمریکا با وجود بایدن و نامزد معاون اولی اش «کامالا هریس» مانند دوره ترامپ استرس آور نیست. او بایدن را به دلیل احساس مسئولیتش تحسین کرد و گفت که نامزد دموکراتها واقعا به آمریکایی ها اهمیت می دهد.
در این میان ایالت میشیگان یکی از مناطق استراتژیک است که وضعیت آن از قبل مشخص نیست. پنسیلوانیا نیز همانند میشیگان همچنان 'ایالت میدان جنگ' است. ترامپ در سال 2016 به سختی در آنجا پیروز شد، امسال نظرسنجیها نشان دهنده برتری بایدن در این ایالت است.
ترامپ به حامیان خود گوشزد کرد که ممکن است مجبور شوند چندین هفته منتظر نتیجه انتخابات باشند. وی همچنین عصبانیت خود را از اینکه جمهوری خواهان نمی توانند به طور قانونی از تمدید مهلت آرای پستی در پنسیلوانیا جلوگیری کنند، نشان داد. بنابر قانون انتخابات، اسناد رای گیری پستی در صورت داشتن مهر و ارسال به موقع باید شمرده شوند، حتی اگر سه روز پس از تاریخ انتخابات به مقصد برسند.
در مورد نتایج انتخابات، ترامپ هنگام حضور در شهر نیوتن گفت: '3 نوامبر (13آبان) فرا می رسد و می رود و در کشور ما هرج و مرج خواهیم داشت. 'وی هشدار داد که در هنگام شمارش آرا،' اتفاقات بسیار بد 'و' خطرناک 'ممکن است رخ دهد. ترامپ توضیحات و شواهد بیشتری را در مورد ادعای خود ارائه نداد.
ماه هاست که رئیس جمهوری آمریکا علیه رای گیری پستی مبارزه می کند. شیوه ای که تجربه نشان میدهد رای دهندگان دموکرات بیشتر از هواداران جمهوریخواه برای رای دادن از آن استفاده میکنند. ترامپ ادعا می کند که پتانسیل گسترده ای برای تقلب در رای گیری پستی وجود دارد. وی هیچ مدرکی در این باره ارائه نکرده است اما اصرار دارد که باید در شب انتخابات مشخص شود چه کسی پیروز شده است.
در بیشتر انتخابات اخیر، برنده در واقع همان شب انتخابات مشخص بود. اما امسال تأخیرهای احتمالی پیش بینی می شود زیرا به دلیل همه گیری کرونا شمار قابل توجهی از افراد به شکل پستی رای می دهند. ترامپ همچنین به متحدان و رقبای مختلف خود حمله کرد. او هنگام حضور در مبارزات انتخاباتی در ایالت پنسیلوانیا به طرفدارانش گفت: «چین می خواهد از شر من خلاص شود. ایران می خواهد از شر من خلاص شود. آلمان می خواهد از شر من خلاص شود.»
در چهار سال گذشته، ترامپ سیاست خارجی خود بر مبنای تحت شعار 'اول آمریکا' قرار داده و اغلب به عمد متحدان سنتی خود را در اروپا آزرده است. به ویژه، روابط آلمان و آمریکا به طور قابل توجهی در دوره تصدی او دچار مشکل شده است. تا کنون بیش از 90 میلیون آمریکایی پیش از موعد رسمی انتخابات در 3 نوامبر از فرصت استفاده کرده و با نامه یا حضور در مراکز رای گیری، رای داده اند. این میزان حدود دو سوم کل رای دهندگان در سال 2016 است.
نباید فراموش کرد که رئیس جمهوری ایالات متحده مستقیما توسط شهروندان انتخاب نمی شود، بلکه توسط مجمع برگزیدگان (الکترال) انتخاب می شود. رأی آنها کاملا به برنده ایالتی می رسد که این رأی دهندگان را اعزام می کند. مهم نیست که نتیجه نزدیک باشد. برای ورود به کاخ سفید 270 رأی انتخاباتی لازم است. در سال 2016، ترامپ در سراسر کشور کمتر از هیلاری کلینتون رای آورد، اما رای الکترال بیشتری را به دست آورد.
همانطور که تیم انتخاباتی بایدن روز شنبه اعلام کرد، بایدن میخواهد شب انتخابات، از خانه خود در ویلمینگتون ایالت دلاور برای مردم سخنرانی کند. ترامپ به گفته خودش، شب انتخابات را در واشنگتن 'بین کاخ سفید و هتل (ترامپ)' سپری خواهد کرد زیرا دولت پایتخت 'محدودیت هایی را برای استفاده از هتلش در آنجا تعیین کرده است. در حال حاضر تنها برگزاری تجمعاتی با حداکثر 50 نفر در واشنگتن مجاز هستند.
*س_برچسبها_س*