جمعه 18 آبان 1403

آخرین سناریوهای پیش بینی وضعیت کرونا تشریح شد / 124 مبتلای جدید و بیش از 600 فوتی در اصفهان

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
آخرین سناریوهای پیش بینی وضعیت کرونا تشریح شد / 124 مبتلای جدید و بیش از 600 فوتی در اصفهان

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان دو سناریوی پیش بینی وضعیت کرونا را تشریح کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا و به نقل از صاحب نیوز؛ آرش نجیمی عصر امروز در گفتگوی زنده اینترنتی با خبرنگاران درباره وضعیت کرونا در استان اصفهان بیان کرد: نمی توان گفت چه روز و چه ساعتی کرونا وارد استان اصفهان شد؛ قبل از این که استان قم درگیر شد ما هم آمادگی داشتم و از همان زمانی که ویروس در چین مشاهده شد می دانستیم که نمی توان ویروس را پشت مرزها نگه داشت.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان اصفهان ادامه داد: کرونا تمامی سیستم های بهداشتی درمانی جهان را شوکه کرد و وقتی هم که وارد ایران شد فهمیدیم که خیلی شدیدتر از آن چیزی است که از قبل در مقالات بیان شد.

وی افزود: سیستم بهداشتی درمانی آماده بحران بود اما برای بحران ساخته نشده بود؛ فکر می کنم کرونا در اصفهان به بهترین نحو مدیریت شده است.

نجیمی خاطر نشان کرد: در ابتدا برای پذیرش بیماران مبتلا به کرونا کار را با دو بیمارستان خورشید و عیسی بن مریم شروع کردیم و سپس بیمارستان های غرضی و امین هم به این مجموعه اضافه شدند.

وی تصریح کرد: قبل از عید احتمال می دادیم خیلی از بیمارستان های سطح شهر به کرونا اختصاص پیدا کند و خواست خدا و کمک مردم این طور شد که بیمارستان های مرجع را اضافه نکردیم؛ بیمارستان ها الآن در شرایط ثبات هستند و فرآیندهای کاری آن ها مشخص است.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: هم اکنون در این چهار بیمارستان بالای 300 تخت خالی وجود دارد و این نشان دهنده فرآیندهای خوب بستری و ترخیص است.

نجیمی بیان کرد: از صبح روز گذشته تا صبح امروز 124 بیمار مبتلا به کرونا برای بستری داشتیم؛ یعنی افرادی که وضعیت بالینی به صورتی بود که نیاز به بستری داشتند.

وی با اعلام ترخیص 106 بیمار بهبود یافته در این مدت گفت: کل بیماران بستری شده 766 نفر است که به علت کرونا در بیمارستان ها بستری هستند و متأسفانه 174 نفر در بخش مراقبت های ویژه هستند.

نجیمی با اشاره به این که در هفته گذشته آمار بستری روزانه بین 99 تا 150 نفر بود و متأسفانه آمار پایین نیامد، خاطر نشان کرد: فوتی ها به کمتر از 10 نفر در روز و در مجموع به بیش از 600 نفر رسید.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان درباره نحوه اعلام آمار اظهار کرد: یک نوع آمار وجود دارد که شامل افرادی است که به بیمارستان مراجعه می کنند؛ برخی هم هستند که به کرونا مبتلا می شوند و مراجعه ای به بیمارستان ندارند و از سمتی هم پزشک ها به افرادی که علائم خاصی ندارند می گویند در منزل بمانید؛ پس افرادی که تست آن ها مثبت است ولی در خانه هستند هم جزو آمار محسوب می شوند.

وی با بیان این که حدود 60 درصد تست ها درست است، گفت: ما آماری را اعلام می کنیم که رسمی و مورد تأیید هستند اما قبول داریم که برخی افراد هم هستند که موفق به تست گرفتن از آن ها نشدیم.

نجیمی در خصوص آمار تفکیکی شهرستان ها تصریح کرد: یکی از دلایلی که آمار شهرستان ها حذف شده به علت اطلاع نیافتن مردم نبود؛ در برخی شهرستان ها اگر اعلام می شد آمار کم یا صفر است مردم آن شهرستان حساسیت کمتری پیدا می کردند و یا برخی به آن شهرستان سفر می کردند و البته این خواست استان نبود و به صورت هماهنگ از سوی کشور اعلام شد.

وی اعلام کرد: اگر در یک شهرستان هم آمار صفر است به معنی نبودن کرونا در آن شهرستان نیست.

نجیمی درباره بازگشایی اصناف هم گفت: تصمیمات از سوی ستاد کرونا در تهران اتخاذ می شود و درباره محدودیت ها تصمیم گرفته شد که برخی محدودیت ها کم شود و نهایتا به اصناف برسیم که در استان اصناف با مراحلی بازگشایی شود؛ برخی کرونا را برخی فقط از بعد سلامت می بینند اما این وضعیت ابعاد اقتصادی و معیشتی هم دارد.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان اصفهان ادامه داد: برخی محدودیت هایی که ضرورت هایی برای مردم و مشاغل داشت برداشته شد و فقط به خاطر رعایت مسائل همه جانبه نه فقط سلامت بود و البته مردم نباید بی محابا به خیابان ها بیایند؛ رفتارهای اجتماعی مردم خیلی مناسب نبوده و این رفتار بیشتر از برداشته شدن قرنطینه برای استان مخاطره داشت.

وی درباره حذف طرح ترافیک هم گفت: نیاز به جابجایی شاغلان و افرادی که مجبور به تردد در شهر بودند عاملی شد طرح ترافیک حذف شود؛ چرا که بهتر بود این ترددها با وسایل حمل و نقل عمومی با علت احتمال شیوع بیشتر انجام نشود.

نجیمی با اعلام برخورد با اصنافی که بدون مجوز لازم بازگشایی کردند، بیان کرد: اصنافی که خطر دارند باید پروتکل های لازم را رعایت کنند و اگر در این رابطه تعهد کنند می توانند صنف خود را بازگشایی کنند، اما همه این تصمیم ها در ستاد ملی کرونا گرفته می شود.

وی ادامه داد: گروه بهداشت محیط مرکز بهداشت استان مسئول بازرسی بهداشتی از اصناف است اما ظرفیت ما برای نظارت محدود است، مردم می توانند موارد را به ما با شماره 190 اطلاع دهند و قطعا موارد اطلاع داده شده بازرسی خواهند شد.

نجیمی در بخش دیگری از گفتگوی خود تصریح کرد: اگر روال بیرون آمدن ها و ترددها افزایش پیدا کند شاید موضوع تا اوایل سال آینده ادامه دارد باشد.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان درباره پیش بینی وضعیت آینده خاطر نشان کرد: در این باره دو سناریو مطرح است؛ نخست این که اپیدمی ها همیشه حالت سهمی و حالت صاف دارند. ما در حال حاضر روی نمودار صاف و ثابت اپیدمی هستیم. سناریوی اول می گوید این روند خوب است و به مرور با کاهش موارد روبرو خواهیم بود و نمودار حالت نزولی پیدا می کند و مثلا در تیر ماه به 1 تا 8 نفر مبتلا می رسیم ولی در پاییز درگیر خواهیم بود.

وی ادامه داد: سناریوی دوم می گوید با همین تعداد ثابت با یک افزایش شدید مواجه شویم، به صورتی که مجبور باشیم تعداد بیمارستان ها را افزایش دهیم؛ البته در ابتدای کرونا بیمارستان هایی را داشتیم که آماده کار بودند و الآن با مراکز و پرسنل هایی مواجه هستیم که دو ماه درگیر بودند و این موضوع کار را سخت می کند.

نجیمی درباره آخرین اخبار واکسن کرونا هم گفت: واکسن کرونا در چند کشور تست شده و واکسن را روی موارد انسانی آزمایش می کنند، اما خوشبینانه ترین حالت که می تواند نتیجه را مشخص کند می تواند بین 8 تا 10 ماه آینده باشد و زودتر از آن بعید است که واکسن در دسترس قرار بگیرد؛ اگر هم ساخته شود به هیچ وجه این طور نیست که در اختیار همه قرار بگیرد چون کل دنیا درگیر این بیماری است و شاید چند صد هزار عد به هر کشور تحویل شود.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بیان داشت: در حال حاضر در استان شرایط خوبی نداریم، چون که 15 روز گذشته و کاهشی در آمار نداشتیم و این خبر خوبی نیست.

وی اظهار کرد: احتمال ابتلای مجدد افراد وجود دارد و چند مورد در همین رابطه گزارش شده که فرد بعد از بهبودی و گذراندن دوران نقاهت مجددا مبتلا شده است.

نجیمی در پایان گفت: یکی از پر خطر ترین مشاغل در بیمارستان قسمت مدارک پزشکی است که مدارک را از بخش های مختلف گردآوری می کنند؛ البته بخش های مختلف دیگر هم در بیمارستان ها هستند که خدمات آن ها به صورت ظاهری دیده نمی شود. تمام این تلاش ها به زودی به ثمر می رسد و امیدواریم با کمترین تعداد فوتی ها کرونا را شکست دهیم و مردم نگران نباشند؛ به زودی جشن شکست کرونا را با هم می گیریم.

انتهای پیام /