آرای باطله نشانه اعتراض به وضع موجود است / رضایت مردم باید جلب شود
دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی گفت: دولت سیزدهم اگر بنا دارد در پایان دولت خودش شاخص مشارکت را بالا ببرد، باید رضایتمندی را در مردم ایجاد کند.
دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی گفت: دولت سیزدهم اگر بنا دارد در پایان دولت خودش شاخص مشارکت را بالا ببرد، باید رضایتمندی را در مردم ایجاد کند.
مالک شریعتی دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره آمار آرای باطله انتخابات 1400، گفت: روشن است کسی که پای صندوق می آید، شماره ملی اعلام می کند و برگه رای را تحویل می گیرد، به این سازو کار و ساختار انتخابات اعتقاد دارد، اما اینکه به هیچکدام از نامزدها رای نمیدهد از چند جهت قابل تحلیل است.
وی افزود: اولین نکته که باید از آرای باطله مورد توجه قرار بگیرد، اعلام نارضایتی از وضع موجود است، یعنی فرد اعلام می کند که از نظام، آرمان های نظام، اصل شرکت در سازوکار انتخابات و اصل مشارکت در تعیین سرنوشت کشور جدا نشده و قهر نکردهاست اما میخواهد به نوعی از وضع موجود به خصوص حوزه اقتصاد و معیشت اعلام نارضایتی کند.
دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی اظهار کرد: دومین وجهی که یک رای باطله با خود به همراه دارد این است که فرد بر اساس شاخص هایی که مد نظر داشته میان نامزدهای انتخابایت فردی را اصلح و شایسته پیدا نکرده است.
شریعتی تصریح کرد: شورای نگهبان افرادی را تعیین می کند که حداقل شرایط را داشته باشند، اما کسی که می خواهد رای بدهد به دنبال گزینه اصلح می گردد. بنابراین فردی که از میان گزینه ها انتخابی نمی کند می خواهد اعلام کند که گزینه ای در عرصه انتخابات نداشته است.
وی خاطرنشان کرد: البته فردی که پای صندوق می آید و رای باطله به صندوق می اندازد با کسی که امکان حضور پای صندوق آرا را داشته و عامدانه شرکت نکرده است خیلی متفاوت است. باید این نکته را در نظر داشته باشیم که عدم شرکت در انتخابات علاوه بر اینکه ممکن است به علت تصمیم فردی باشد می تواند به دلیل مشکلات برگزار کنندگان انتخابات باشد.
دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی تاکید کرد: برای مثال صندوق رای برخی از بیمارستان ها و بیماران برای اینکه رای بدهند نرفته است، این گروه از عدم مشارکت ها مدنظر ما نیست.
شریعتی نتیجه مشارکت در انتخابات را از دستاوردهای دولت مستقر دانست و گفت: میزان مشارکت در انتخابات بعد از پایان حاکمیت یک جریان سیاسی، نه وسط جریان که دوره دوم رئیس جمهور باشد، بلکه وقتی دولت واگذار خواهد شد، یکی از دستاوردها و شاخصهای عملکرد جریان حاکم به حساب می آید.
وی تصریح کرد: همانطور که نرخ تورم یا بیکاری را به عنوان یک شاخص در نظر می گیریم و آمار آن را در آغاز دولت با پایان مقایسه میکنیم، مشارکت در انتخابات هم جزئی از شاخص های عملکرد دولت و جریان حاکم است که تغییرات آن باید سنجیده شود.
دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی ادامه داد: مثال این موضوع تقریبا شبیه اتفاقی است که در شورای شهر تهران افتاد و شورای شهر اول بسیار بد عمل کرد، دچار درگیری و دعوا و انحلال شد و در پی این اتفاقات مردم در انتخابات شورای شهر دوم شرکت نکردند.
شریعتی تصریح کرد: عدم حضور مردم در انتخابات شورای شهر دوم نمره دادن به شورای دوم نیست، چون آنها که هنوز روی کار نیامده بودند بلکه نمره دادن به نهاد و افرادی است که صندلی هایی را اشغال کرده و عملکرد ضعیف داشته اند، بنابراین مردم هم کل مجموعه را مورد اعتراض قرار می دهند.
وی با بیان اینکه یکی از دلایل مشارکت پایین در انتخابات 1400 اعلام نارضایتی نسبت به عملکرد دولت مستقر است، عنوان کرد: دولت سیزدهم اگر بنا دارد در پایان دولت خودش شاخص مشارکت را بالا ببرد، باید رضایتمندی را در مردم ایجاد کند.
شریعتی خاطرنشان کرد: رضایتمندی در مردم هم بر اساس موضوعات روزمره، معیشت و اقتصاد آنها تعریف می شود و به رویکردهای کلان اقتصادی و پیشرفتهای عمومی کشور در حوزههای مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و غیره بستگی دارد.
وی تاکید کرد: این رضایت عمومی، اثر مستقیم بر انگیزه بخشیدن به افراد و حضور بیشتر آنها در پای صندوق های رای خواهد داشت.