یک‌شنبه 27 آبان 1403

«آزادی فلسطین» موضوع درسی تمام مقاطع تحصیلی ایران

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
«آزادی فلسطین» موضوع درسی تمام مقاطع تحصیلی ایران

به گزارش گروه آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی با تأکید بر فرمایشات مقام معظم رهبری نسبت به اهمیت مسأله فلسطین، در تمام مقاطع به شیوه‌ای متناسب با سن و سطح درک دانش‌آموزان، به این موضوع پرداخته شده است.

محتوای مرتبط با مسأله فلسطین اشغالی، صهیونیست و استکبار جهانی، روز قدس، جبهه مقاومت از جمله مواردی است که در کتب درسی مختلف از پایه ابتدایی تا متوسطه دوم، به شیوه‌های مختلف به نگارش درآمده است.

«ما به مسجد می رویم»، درس سوم کتاب هدیه‌های آسمان پایه چهارم روایت قصه دانش‌آموزی به نام مصطفی است که با دانش‌آموزی به نام خالد از کشور فلسطین اشغالی دوست است. مصطفی و خالد از طریق نامه با هم در ارتباط هستند و با کشورهای یکدیگر آشنا می‌شوند.

همچنین درس دوازدهم همین کتاب با عنوان «روزی برای تمام بچه‌ها» داستان معلمی را روایت می‌کند که تلاش می‌کند، در کلاسش شرایط کودکان فلسطینی را برای دانش‌آموزان توصیف و آنها را با ظهور امام زمان (عج) آشنا کند.

در کتاب‌های ضمیمه هدیه‌های آسمان، ویژه دانش‌آموزان اهل سنت، نیز با شیوه بیان داستان، تمثیل و یا طرح پرسش به موضوع فلسطین پرداخته شده است.

از «قطره در دریا» تا «پرنده آزادی»

«قطره در دریا» داستانی در مورد راهپیمایی روز قدس است که در کتاب پیام‌های آسمانی پایه هفتم نگارش شده است. «پرنده آزادی»، اثر شاعر فلسطینی محمود درویش، که برای یک نوجوان فلسطینی به نام محمد الدوره این شعر را سروده است. محمد همان پسری است که سال 2000 میلادی با هجوم نیروهای اشغالگر اسرائیل، در آغوش پدرش به شهادت رسید.

دانش آموزان پایه هشتم در درس شانزدهم کتاب فارسی خود، با این قصه آشنا می‌شوند. همچنین در ادامه آن شعر «کودکان سنگ» اثری از نزار قبانی، با ترجمه عبدالرضا رضایی‌نیا آورده شده است.

موضوع فلسطین در پایه هشتم فقط در کتاب فارسی منحصر نشده، در کتاب مطالعات اجتماعی آنها، درس‌های فلسطین، مهم‌ترین مسأله جهان اسلام و صهیونیسم فراتر از اسرائیل، این مسأله تشریح شده است.

«بسیج مدرسه عشق»

دانش آموزان پایه نهم، در درس چهارم کتاب آمادگی دفاعی خود، با عنوان «بسیج مدرسه عشق»، با نیروهای مقاومت مردمی آشنا می‌شوند.

در مورد به رسمیت نشناختن رژیم اشغالگر قدس و بیداری اسلامی در کشورهای مختلف از جمله فلسطین در درس‌های یازدهم و هفدهم کتاب تاریخ معاصر ایران صحبت شده است. موضوع فلسطین با عنوان «جنگ جهانی دوم و جهان پس از آن» در درس هشتم کتاب تاریخ 3 ایران و جهان معاصر، آورده شده است.

همچنین کتاب تاریخ 3 ایران در دوره اسلامی بخش فلسطین توضیحاتی درباره این کشور داده است. بیداری اسلامی به افق فلسطین در کتاب جامعه شناسی 2 پایه یازدهم در درسی با نام افق بیداری اسلامی بیان شده است. این محتوا که در درس پانزدهم آمده به تشریح مسأله فلسطین و اسرائیل پرداخته است.

لازم به ذکر است، بررسی جغرافیایی و پراکندگی جمعیت فلسطین از کتاب‌های درسی جانمانده و در کتاب جغرافیا به این موضوع پرداخته شده است. در سایر کتاب‌ها چون آموزش قرآن، هدیه‌های آسمان، اخلاق اسلامی و... نیز، ضمن بیانات امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری در مورد آزادی مردم فلسطین، به تشریح آیات قرآن و تمثیل و یا پرسش، شباهت آن به مظلومیت مردم فلسطین و ظلم‌های رژیم غاصب اسرائیل، پرداخته شده است.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید کتاب‌های درسی فلسطین دانش آموزان سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است