جمعه 9 آذر 1403

آزاد سازی 5 هزار کانتینر و برگشت آنها به چرخه حمل و نقل

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
آزاد سازی 5 هزار کانتینر و برگشت آنها به چرخه حمل و نقل

به گزارش گروه قضائی خبرگزاری فارس به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه، مجتبی قهرمانی رئیس کل دادگستری هرمزگان اظهار کرد: با توجه به سیاست های ابلاغی در دوران نوین تحول قوه قضائیه؛ رصد فرآیندهای جاری بنادر، گمرکات و سازمان اموال تملیکی به موازات ساماندهی امور مرتبط با آنها از اولویت های دستگاه قضایی و از جمله مسائل اصلی و ریشه‌ای استان هرمزگان در این دوران است.

وی افزود: به همین منظور و با توجه به دستورات رئیس قوه قضائیه مبنی بر ضرورت تلاش و کمک رسانی به دولت در راستای محورهای برنامه هفتم توسعه به ویژه موضوع پیشرفت اقتصادی همراه با عدالت، افزایش تعامل و هم افزایی میان دستگاه قضایی و دولت نیز از اهم اولویت‌های دادگستری هرمزگان است.

وی اذعان کرد: در راستای تحقق این امر، اقدامات مؤثری جهت تسهیل تجارت در حوزه بنادر و گمرکات صورت گرفته که از جمله مهم‌ترین آنها می‌توان به موضوع رفع توقف، فعال سازی، استرداد و آزادسازی حدود پنج هزار کانتینر و برگشت آنها به چرخه حمل و نقل کشور اشاره کرد.

قهرمانی در خصوص جزئیات این اقدام دستگاه قضایی نیز بیان کرد: پیرو تأکیدات رئیس قوه قضائیه و مصوبات سفر تخصصی وی به استان هرمزگان و همچنین در نتیجه پیگیری‌ها و اقدامات موثر قضایی و 15 بازدید اینجانب از مجموعه بنادر، گمرکات و سازمان اموال تملیکی در یک سال اخیر، پالایش دقیق کالا و کانتینرهای موجود در بندر شهید رجایی بندرعباس و انجام پروژه انبارگردانی که یکی از اقدامات بی سابقه در حوزه بنادر و گمرکات کشور می‌باشد در دستور کار دستگاه قضایی استان هرمزگان قرار گرفت.

وی تصریح کرد: در نتیجه این اقدامات، بیش از پنج هزار دستگاه کانتینر در سال 1401 پس از رفع توقیف، استرداد و آزادسازی به چرخه حمل و نقل کشور وارد شده است.

رئیس شورای قضایی استان هرمزگان با اشاره به اینکه از مجموع این کانتینرهای آزاد شده تعداد 4 هزار 947 دستگاه در نتیجه عملیات ساماندهی سازمان اموال تملیکی به چرخه بازگشته‌اند، گفت: 4 هزار و 27 کانتینر مربوط به اعاده کالاهای متروکه به مالکان و واحدهای تولیدی و تعداد، 338 کانتینر پس از معدوم کردن کالاهای مضر سلامت، 500 کانتینر پس از فروش کالاهای مربوط به حوزه متروکه و 82 کانتینر پس از فروش کالاهای توقیفی مربوط به حوزه قاچاق، آزادسازی و مسترد شده‌اند.

قهرمانی گفت: در نتیجه اقدامات انجام شده برای تعیین تکلیف کانتینرهای بلاصاحب نیز پس از اجرای پروژه بزرگ انبارگردانی در بندر شهید رجایی بندرعباس، 23 دستگاه کانتینر با شناسایی صاحب کالا مسترد شده است و حدود 1100 دستگاه دیگر نیز در مراحل نهایی تعیین تکلیف و برگشت به چرخه است.

قهرمانی خاطرنشان کرد: عواید سالیانه حاصل از اجاره این کانتینرها، به طور میانگین مبلغی حدود 750 میلیارد تومان است و به این ترتیب با ورود دستگاه قضایی ضمن جلوگیری از خسارت های بیشتر ناشی از عدم النفع این موضوع، منافع و درآمد قابل توجهی نیز عاید دولت، بخش خصوصی و خطوط کشتیرانی می‌شود.

وی با اشاره به کمبود کانتینر به‌عنوان ظرف حمل کالا در سطح کشور، این موضوع را یکی از مشکلات اساسی خطوط کشتیرانی و بخش خصوصی برای توسعه تجارت و حمل و نقل کالا برشمرد و گفت: کمبود کانتینر علاوه بر ایجاد تأخیر در صادرات و واردات کالا و تحمیل هزینه‌های دموراژ و انبارداری، سبب بالا رفتن قیمت نهایی کالا نیز می شود که با توجه به این موضوع در نتیجه اقدامات دستگاه قضایی استان هرمزگان بخشی از مشکلات مبتلابه در این حوزه نیز رفع شده است.

رئیس کل دادگستری استان هرمزگان در پایان ضمن تشکر از همکاری خوب دستگاه‌های متولی برای شناسایی، استرداد و آزادسازی این 5هزار کانتینر و بازگشت آنها به چرخه حمل و نقل کشور، تأکید کرد: دستگاه قضایی در راستای مأموریت‌های محوله برای کمک به دولت و همچنین با توجه به وظایف ذاتی خود به منظور نظارت بر حسن اجرای قوانین و صیانت از حقوق عامه، از هیچ کوششی فروگذار نخواهد کرد.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید کشتیرانی قوه قضائیه مجتبی قهرمانی این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است