جمعه 18 آبان 1403

آسیب هزار میلیارد تومانی کرونا به فرهنگ و هنر کشور

خبرگزاری میزان مشاهده در مرجع
آسیب هزار میلیارد تومانی کرونا به فرهنگ و هنر کشور

عرصه هنرهای نمایشی بالاخره و بعد از نزدیک به چهار ماه تعطیلات اجباری به دلیل شیوع بیماری کرونا با دیگر از اول تیرماه سال جاری با حفظ اصول بهداشتی و رعایت پروتکل‌های اعلام شده از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا آغاز به کار خواهد کرد.

خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، عرصه هنرهای نمایشی بالاخره و بعد از نزدیک به چهار ماه تعطیلات اجباری به دلیل شیوع بیماری کرونا با دیگر از اول تیرماه سال جاری با حفظ اصول بهداشتی و رعایت پروتکل‌های اعلام شده از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا آغاز به کار خواهد کرد.

تئاتر طی ماه‌های گذشته مشکلات فراوانی را پشت سر گذاشته است، این هنر و مخصوصا هنرمندان آن همواره با مشکلات شدید معیشتی روبرو بوده اند و حال با بروز چهار ماه تعطیلی بسیاری از آنها در امرار معاش خود به مشکل برخورد کرده اند.

  • بیشتر بخوانید:
  • برای مشاهده آخرین اخبار تئاتر طی هفته جاری اینجا کلیک کنید

کرونا به فرهنگ و هنر کشور هزارمیلیارد تومان آسیب زد

همایون امیرزاده، در مصاحبه با برنامه «رویداد» رادیو گفتگو، که به صورت زنده از آنتن این رادیو پخش می‌شد، با اشاره به اطلاعیه روزگذشته وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ارتباط با آغاز فعالیت مراکز فرهنگی، هنری و سالن‌های سینما و تئاتر بعد از سه ماه تعطیلی به خاطر شیوع ویروس کرونا، گفت: به دنبال درخواست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای بازگشایی سالن‌های سینما و تئاتر و در نظر گرفتن تدابیری در این زمینه، ستاد ملی کرونا در جلسه خود اخیر با بازگشایی این مراکز با اتخاذ شروطی موافقت کرد.

وی با بیان اینکه بر این اساس این مراکز باید حداکثر با ظرفیت 50 درصد خود فعالیت کنند، تاکید کرد: خط قرمز ما در این زمینه حفظ سلامت مراجعین و مردم است و در همین راستا باید پروتکل‌های بهداشتی مشخص شده در این حوزه به صورت دقیق رعایت و اجرا شود.

سرپرست روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در همین راستا افزود: در همین چارچوب از حدود یک ماه پیش پروتکل‌های بهداشتی در این زمینه تدوین و شیوه نامه اجرای آن تهیه شد.

امیرزاده با بیان اینکه بر این اساس از بیست و چهارم خرداد ماه آموزشگاه‌های آزاد فرهنگی و هنری می‌توانند، فعالیت خود را آغاز کنند و از اول تیرماه سالن‌های سینما آغاز به کار خواهند کرد، در بخش دیگری از صحبت‌های خود تصریح کرد: این سه ماه تعطیلی به خاطر شیوع ویروس کرونا وضعیت سختی را برای اهالی فرهنگ و هنر به وجود آورده بود.

وی با بیان اینکه بیش از یک هزار میلیارد تومان در طول این سه ماه به حوزه فرهنگ و هنر و رسانه آسیب وارد شده است، گفت: امیدواریم بازگشایی فضا‌های فرهنگی و هنری به ایجاد نشاط در جامعه کمک کند.

معرفی برگزیدگان جشنواره نمایش‌های کوتاه رادیویی لرستان

در پایان برگزاری نخستین جشنواره استانی نمایشهای کوتاه رادیویی، هیات داوران نخستین جشنواره نمایش های کوتاه رادیویی استان لرستان - شهرستان الیگودرز متشکل از آقایان علیرضا بیگلری، محسن اکبری و مرتضی آذرفر،خرداد1399 بیانیه و آراء خودرا پس از شنیدن آثار به شرح زیر اعلام کردند:

هنر نمایش انسان ساز است و جلا دهنده روح آدمی و جایگاهش در میان دیگر هنرها بسیار ویژه و خاص است.

در نمایش زندگی را بازی می کنند و مخاطب آن، با برقراری ارتباط، خودرا باز می یابد و روح متلاطم خویش را آرام می سازد. بنابر این بی تردید زیبایی نمایش در به پرواز در آوردن خیال است و شفا بخشیدن روح آدمی.

هنرمندان نمایش در هنگامه طنین فریاد همدلی در مبارزه با ویروس کرونا با سایر اقشار جامعه پای در میدان نهاده وبا خلق آثاری زیبا و دلنشین در بخش های مختلف نخستین جشنواره رادیویی نمایش روحمان را جلا دادند و نوای دیگری ساز کردن که باید زندگی کرد چون دلخوشی ها کم نیست.

به پاس این حضور هنرمندانه، هیات داوران نخستین جشنواره نمایش های کوتاه رادیویی استان لرستان از حضور پر شور تمامی هنرمندان به جهت شرکت و ارسال آثار هنری خود در بخش های نیایش وحکمت و نیز نمایش کوتاه رادیویی قدردانی کرده وبرای تمامی آنان، سعادت و بهروزی رااز درگاه خداوند سبحان آرزو مند است.

هیات داوران قبل از اعلام نتایج نهایی و اسامی نفرات برتر نکاتی را به شرح زیر ضروری می داند:

تداوم برگزاری این جشنواره در سالهای آتی با برنامه ریزی بهتر به شکل منطقه ای یا کشوری با بررسی مشکلات و رفع موانع به جهت بهبود نمایش های رادیویی. برگزاری کارگاه های آموزشی در جهت شناخت بیشتر هنرمندان از نمایش های رادیویی با حضور اساتید ومدرسان اهل فن.

حمایت همه جانبه ازهنرمندان نمایش بخصوص جوانان علاقمند و شناسایی هنرمندان مستعد به مراکز رادیویی و سازمان های مربوطه. رایزنی ومعرفی هنرمندان مستعد وارائه آثار برتر این دوره به مراکز رادیویی بمنظور استفاده و همکاری نسل جوان و پر شور در تهیه و ساخت آثار فاخر رادیویی ومعرفی در کانال های رسمی خبری شهرستان و استان به جهت تشویق وشناسایی به عموم مردم در راستای تشویق هنرمندان.

با توجه به اینکه جشنواره می بایست در سطح استان لرستان برگزار گردد، حضور هنرمندانه گروه های نمایشی از برخی نقاط کشور نشان از آن دارد که می توان در آینده این جشنواره را بصورت منطقه ای و یا ملی در سطح کشور برگزار نمود. لذا درپایان هیات داوران ضمن قدر دانی از حضور صمیمانه گروه های نمایشی خارج از استان مراتب تقدیر وتشکر خودرا از گروه نمایش (مشبه به) از استان البرز بصورت ویژه ابراز داشته و از اجرای زیبا و هنرمندانه این گروه نمایشی قدردانی می کند.

آثارشرکت کننده در جشنواره نمایش کوتاه ازنا مشخص‌شدند

آثار راه یافته به اولین جشنواره استانی نمایش های کوتاه (تک نفره مجازی) لرستان ازنا معرفی شدند.

جشنواره استانی نمایش کوتاه شهرستان ازنا به همت اداره کل فرهنگ وارشاداسلامی لرستان، انجمن هنر‌های نمایشی لرستان، اداره فرهنگ وارشاداسلامی ازنا و انجمن هنر‌های نمایشی ازنا به دبیری احمدحسین فتایی مدیر کل فرهنگ و ارشاداسلامی لرستان به میزبانی شهرستان ازنا برگزار خواهدشد.

به گزارش دبیرخانه جشنواره از 38 اثر نمایشی که به دبیرخانه رسید، پس از مرحله بازبینی 22 اثر به بخش مسابقه راه یافتند.

با اینکه جشنواره درگستره استانی برگزارشده است، اما بااستقبال هنرمندان سایراستان‌ها و ارسال آثار از استان‌های تهران، فارس، اصفهان و مرکزی، دبیرخانه جشنواره تصمیم گرفت جشنواره را در دوبخش اصلی و مهمان برگزار نماید.

زندگی مسیح دانشوری در رادیو نمایش

علاقه مندان به داستان زندگی دکتر مسیح دانشوری می توانند تا پایان هفته شنونده نمایش «مسیحا نفس» از رادیو نمایش باشند.

«مسیحا نفس» به نویسندگی یاسمن شکرگزار، روایت داستان زندگی دکتر مسیح دانشوری از کودکی تا بزرگسالی است و به نقش برجسته‌ی ایشان در تاسیس بیمارستان‌های مخصوص بیماران ریه در ایران می‌پردازد.

این مجموعه رادیویی به کارگردانی سعیده فرضی و با هنرمندی مونا صفی، رویا فلاحی، امیر فرحان نیا، پریسا مقتدی، عبدالعلی کمالی، احمد گنجی، شهین نجف زاده، قربان نجفی، امیر منوچهری، مسعود زنوزی راد، شهریار حمزیان و تعداد دیگری از بازیگران اداره کل هنر‌های نمایشی رادیو به تازگی تهیه و تولید شده است.

«مسیحا نفس» به تهیه کنندگی اشرف السادات اشرف نژاد، صدابرداری جعفر جودتی و افکتوری نازنین حسن پور تا پایان هفته هر روز ساعت 5:15 از رادیو نمایش پخش می‌شود و تکرارآن ساعت 19:30 است.

اعطای وام قرض‌الحسنه ضروری به کارکنان تماشاخانه‌ها

با پیگیری ستاد جبران خسارات کرونا در انجمن صنفی تماشاخانه‌های ایران و از سوی کمپین «کنارهمیم» وام قرض‌الحسنه ضروری به کارکنان تعدادی از تماشاخانه‌های خصوصی که درآمدشان به دلیل شیوع کرونا قطع شده، تعلق گرفت.

در قالب اجرای پروژه «کنارهمیم» و پلتفرم نیکوکاری مهربانانه، و همچنین با پیگیری ستاد جبران خسارات کرونا در انجمن صنفی تماشاخانه‌های ایران، وام قرض‌الحسنه ضروری به کارکنان تعدادی از تماشاخانه‌های خصوصی که درآمدشان به دلیل شیوع کرونا قطع شده، تعلق گرفت.

این پروژه با هدف اعطای وام قرض‌الحسنه ضروری به کارگران روزمزدی است که درآمد آن‌ها به دلیل شیوع ویروس کرونا، به شدت کاهش یافته و نیاز فوری مالی دارند، تعریف شده و مبالغ اهدایی پس از بازپرداخت وام‌ها به حساب خیرین بازگردانده می‌شود.

مبلغ این وام برای هر نفر دو میلیون تومان با بازپرداخت شش ماهه است که با ضمانت مدیران تماشاخانه‌ها به کارکنان معرفی شده از سوی آن‌ها تعلق گرفته است.

منابع مالی این وام‌ها از طریق ایجاد کمپین تامین مالی جمعی برای جمع‌آوری کمک‌های مردمی، حمایت مالی کمپین از طرف پلتفرم‌ها از منابع خود یا وام‌های دریافتی برای این منظور و دعوت از بانک‌ها و دارندگان منابع مالی برای اعطای وام کم‌بهره کوتاه‌مدت به پلتفرم‌ها، جهت هزینه‌کرد در این کمپین تامین شده است.

هیات امنای پروژه به عنوان افراد معتمد و مقبول، نسبت به نحوه اجرای پروژه، تخصیص صحیح آن به افراد نیازمند و بازگشت مبالغ به خیرین نظارت می‌کنند.

اعضای هیات امنا عبارتند از محمدباقر اثنی‌عشری (رییس سازمان نظام صنفی کشور)، امیر ناظمی (معاون وزیر ارتباطات و رییس سازمان فناوری اطلاعات)، سروش قاضی‌نوری (استاد دانشگاه علامه طباطبایی)، محمد فاضلی (عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی)، ژوبین علاقبند (به نمایندگی از شرکت ایده گزین ارتباطات روماک)، جعفر محمدی (به نمایندگی از هیات مدیره موسسه خیریه مهربانه) و نماینده حامیان با کمک‌های بیش از 300 میلیون تومان و همچنین اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها، هنرمندان و کنشگران اجتماعی به پیشنهاد دو نفر و تایید سایر اعضای هیات امنا.

سومین مجموعه «مدافعان سلامت» از رادیو نمایش پخش می‌شود

تا پایان هفته سومین مجموعه «مدافعان سلامت» به کارگردانی میرطاهر مظلومی از رادیو نمایش پخش می شود. سری سوم مجموعه مدافعان سلامت که به زندگی پرستاران و پزشکان فداکار مبارز با بیماری کرونا می‌پردازند توسط نویسندگانی، چون حمیدرضا پورعلی محمد، هاجر کوشکی، زینب آرمند و زهرا کولیوند به نگارش در آمده است.

این مجموعه درباره زندگی و فداکاری دکتر محمود ایروانی، دکتر مهدی وریجی، سعید حقیقی، هاجر کوشکی، جواد جلالی نیا ودکتر مهرداد نوروزی است.

مجموعه «مدافعان سلامت» به کارگردانی میرطاهر مظلومی، تهیه کنندگی اشرف السادات اشرف نژاد، صدابرداری مجید آینه، افکتوری محمدرضا قبادی فر و با هنرمندی مهدی طهماسبی، عباس توفیقی، سعید سلطانی، ماندانا محسنی، حمید یزدانی، فریبا طاهری، سیروس سپهری، نگین خواجه نصیر، حمید یزدانی ابیانه و تعداد دیگری از هنرمندان اداره کل هنر‌های نمایشی رادیو، تا پایان هفته هر روز ساعت 17:00 از رادیو نمایش پخش می‌شود.

آسیب هزار میلیارد تومانی کرونا به فرهنگ و هنر کشور 2
آسیب هزار میلیارد تومانی کرونا به فرهنگ و هنر کشور 3
آسیب هزار میلیارد تومانی کرونا به فرهنگ و هنر کشور 4
آسیب هزار میلیارد تومانی کرونا به فرهنگ و هنر کشور 5
آسیب هزار میلیارد تومانی کرونا به فرهنگ و هنر کشور 6