آغاز بهاری دلگرم برای معابر فرسوده بجنورد / مطالبه ای که لکه گیری و آسفالت می شوند
سرانجام با پیگیری های شهردار و شورای شهر بجنورد، در زمینه دریافت قیر رایگان دولتی، بهار امسال در بجنورد با اجرای برنامه لکه گیری و آسفالت معابر این شهر آغاز و چراغ سبز ساماندهی به مطالبه ای قدیمی در مرکز استان روشن شد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصراترک، سال ها است که برخورداری از آسفالتی مناسب و با عمر مفید بالا از مطالبات اصلی ساکنان مرکز خراسان شمالی از شهرداری بجنورد بوده است.
مطالبه ای که تحقق آن هر ساله از زبان مردم در رسانه ها، در تریبون نماز جمعه توسط ائمه جمعه، در دیدارهای مردمی با مدیران شهری مرکز استان همچنین از زبان اعضای شورای شهر بجنورد پای میکروفون ها در جلسات مختلف مطرح شده است.
اما پاسخ به این مطالبه عمومی به تامین اعتبار توسط شهرداری بجنورد و اختصاص قیر به این نهاد بستگی داشته است که طی سال های گذشته آنطور که باید نه اعتبار لازم وجود داشته و نه قیر رایگان به اندازه رفع نیاز اولویت بنده شده از سوی دولت اختصاص یافته است.
هرچند که البته در دوره چهارم مدیریت شورای شهر بجنورد، اجرای نهضت آسفالت در بجنورد به شهروندان وعده داده شد، اما این خواب تعبیر نشد و ثابت کرد که با جیب خالی شهرداری فاقد درآمد پایدار همچنین اختصاص نیافتن قیر رایگان دولتی، مردم همچنان باید منتظر سال موعد باشند و با وضع نامناسب آسفالت موجود در معابر این شهر کنار بیایند.
با این وجود، در سال گذشته با آغاز فعالیت دوره ششم مدیریت شورای شهر و شهرداری بجنورد، طی مصاحبه های انجام گرفته اعلام شد که اجرای عملیات آسفالت در شهر بجنورد در دستور کار قرار گرفته است که با دریافت قیر رایگان به این نیاز عمرانی شهر تا حد امکان پاسخ داده می شود.
حال که شهرداری بجنورد در بهار 1401 تحول شهر را با اجرای عملیات لکه گیری و آسفالت معابر آغاز کرد و این امیدواری را به شهروندان داد که وضعیت آسفالت محلات در اولویت را ساماندهی می کند، در عین حال، مردم مرکز استان خراسان شمالی این درخواست را دارند که دولت طی سال های پیش رو نیز به شهرداری های فاقد درآمد پایدار و کم برخوردار سهمیه قیری را اختصاص دهد که این نو نواری در این دولت مستمر و ادامه دار باشد.
تامین 690 تن قیر رایگان برای اجرای عملیات آسفالت در مرکز خراسان شمالی
مجتبی پارساپور، معاون فنی و امور زیربنایی شهرداری بجنورد در گفت و گو با عصراترک اظهار کرد: محل تامین قیر برای شهرداری ها به منظور اجرای عملیات آسفالت در سطح معابر متعدد است.
پارساپور گفت: اختصاص قیر رایگان از سوی دولت، اختصاص قیر از محل تملک و دارایی های سرمایه ای، اختصاص قیر رایگان از محل ردیف اعتباری ستاد بازآفرینی شهری به شهرداری ها همچنین خرید قیر از محل منابع داخلی شهرداری ها از موارد محل تامین قیر برای شهرداری ها هستند تا برای انجام آسفالت محلات صرف شوند.
وی اعلام کرد: برای اجرای عملیات آسفالت در شهر بجنورد، تا به کنون 690 تن قیر رایگان از سوی دولت به شهرداری بجنورد اختصاص یافته است که این محموله با پیگیری های شهردار بجنورد محقق شد.
معاون فنی و امور زیربنایی شهرداری بجنورد خاطرنشان کرد: هنوز تامین قیر از محل منابع دیگر که اشاره شد، در سال جاری میسر نشده است که البته شهردار بجنورد در تلاش است تا بتواند قیر از دیگر منابع اشاره شده را تامین کند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه سطح معابر شهر بجنورد چهار میلیون و 500 هزار متر مربع است، عنوان کرد: در سال جاری 690 تن قیر رایگان تامین شده برای لکه گیری و انجام آسفالت 100 هزار متر مربع از سطح معابر شهر بجنورد صرف می شود.
پارساپور با اعلام اینکه برای اجرای عملیات لکه گیری و آسفالت معابر شهر بجنورد آغاز شده است، بیان کرد: اولویت بندی محلات هدف در نقاط مختلف از سطح شهر بجنورد نیز مشخص شده است.
وی افزود: امسال محلاتی که وضعیت آسفالت آنها بسیار نامناسب است و یا به طور کلی آسفالت نشده اند در اولویت اجرای عملیات لکه گیری و آسفالت شهرداری بجنورد قرار گرفته اند.
معاون فنی و امور زیربنایی شهرداری بجنورد در ادامه با اشاره به اینکه کنده کاری های مستمر در سطح معابر توسط دستگاه های خدمات رسان همچنین رها سازی پساب منازل به سطح معابر همواره از عواملی بوده اند که آسفالت معابر را تخریب کرده اند، اظهار کرد: شهرداری بجنورد مجوزی را صادر کرد مبنی بر اینکه شرکت آب و فاضلاب استان ابتدا عملیات شبکه گذاری فاضلاب در محلاتی که هنوز رهاسازی پساب به معابر را دارند، اجرایی کند تا پس از آن عملیات لکه گیری و آسفالت انجام شود.
پارساپور گفت: در شهر بجنورد با اتخاذ این دستورالعمل، محلات نیروگاه، ملکش، حلقه سنگ و جوادیه به شبکه فاضلاب شهری متصل شده اند.
وی تصریح کرد: در عین حال، شاهد هستیم که با وجود اجرای شبکه گذاری فاضلاب در سطح محلات مختلف هنوز عده ای از شهروندان پساب منازل خود را به سطح معابر رها می کنند درحالیکه قیمت یک تن قیر برای انجام آسفالت 10 تا 12 میلیون تومان شده است.
در عین حال، معاون فنی و امور زیربنایی شهرداری بجنورد ابراز امیدواری کرد: شهرداری بجنورد بتواند اجرای عملیات آسفالتی که امسال شروع شده است را در سال های پیش رو نیز ادامه دهد.
مدیریت شهری بجنورد به دنبال مجوز معدن شن و ماسه کوهی برای تولید آسفالت مقاوم تر
علی اربابی، رییس کمیسیون عمران، معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر بجنورد نیز در گفت و گو با عصراترک اظهار کرد: نیاز اصلی شهر بجنورد به انجام لکه گیری و آسفالت در سطح معابر حدود چهار میلیون و 500 هزار متر مربع است که با قیمت کنونی یک هزار و 600 تا دو هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است تا این عملیات در این شهر اجرایی شود.
اربابی گفت: شهرداری بجنورد تمام تلاش خود را بکار گرفته است تا در این زمینه قدم های مثبتی را بردارد.
وی درباره عمر مفید آسفالت معابر نیز بیان کرد: آنچه باید انجام بشود، این است که عمر مفید آسفالت معابر می بایست حداقل پنج سال باشد.
رییس کمیسیون عمران، معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر بجنورد افزود: تحقق این عمر مفید به بکارگیری مصالح ترکیبی در قیر بستگی دارد.
وی با اشاره به اینکه استفاده از شن و ماسه کوهی، مقاومت و عمر مفید آسفالت را بالا می برد، اعلام کرد: شورای شهر و شهرداری بجنورد درصدد برآمده اند تا معدن شن و ماسه کوهی را خریداری و یا اینکه مجوز معدن شن و ماسه کوهی غیرغعالی را اخذ کنند تا از مصالح این نوع معدن برای تولید آسفالت استفاده شود.
اربابی گفت: هفته گذشته شورای شهر تصمیمی را مصوب کرد مبنی براینکه شهرداری بجنورد لایحه ای در زمینه خریداری یک واحد معدن شن و ماسه کوهی و یا اخذ مجوز فعال سازی معدن شن و ماسه کوهی، تهیه و به شورای شهر بجنورد ارسال کند تا تصویب شود.
وی درباره استفاده از آسفالت پلیمیری که عمر مفید بالاتری دارد نیز بیان کرد: با توجه به اینکه قیمت تامین این محصول بالا است، فعلا شهرداری بجنورد امکان بکارگیری این نوع از آسفالت را ندارد.
رییس کمیسیون عمران، معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر بجنورد با یادآوری این مطلب که عملیات اجرای آسفالت در سطح معابر شهر بجنورد از پنجم فروردین ماه امسال شروع شده است، خاطرنشان کرد: با توجه به وقوع بارندگی های بهاری، اجرای این عملیات در روزهای بارانی انجام نشد.
اربابی خاطرنشان کرد: شهرداری بجنورد در سال گذشته با اخذ سه میلیارد و 500 میلیون تومان تسهیلات بانکی، ماشین آلات و تجهیزات کارخانه آسفالت خود را تعمیر و به روزرسانی کرد تا امسال عملیات اجرای لکه گیری و آسفالت مناطق هدف را انجام دهد.
انتهای پیام /