دوشنبه 5 آذر 1403

آغاز لایروبی بندرگاه شیو در پارسیان

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
آغاز لایروبی بندرگاه شیو در پارسیان

بندرعباس - مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان از آغاز مرحله اجرایی لایروبی و تعمیق حوضچه بندرگاه شیو در شهرستان پارسیان خبرداد.

بندرعباس - مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان از آغاز مرحله اجرایی لایروبی و تعمیق حوضچه بندرگاه شیو در شهرستان پارسیان خبرداد.

به گزارش خبرگزاری مهر، علی رضا محمدی کرجی ران اظهارداشت: مقدمات اداری و تجهیز کارگاه طرح عملیات لایروبی بندرگاه شیوء از توابع شهرستان پارسیان انجام و بزودی مرحله اجرایی لایروبی و تعمیق حوضچه آن بندر آغاز خواهد شد.

وی ادامه داد: این اقدام در راستای انجام وظایف سازمان بنادر و عمل به مسئولیت‌های اجتماعی از نظر تامین ایمنی تردد ناوگان تجاری دریایی کشور و با پیگیری‌های چندین باره ادارات کل بنادر و دریانوردی استان و مدیریت بنادر و دریانوردی حوزه غرب استان با مشارکت سایر دستگاه‌ها و نهادهای ذیربط و جوامع محلی ذی‌نفع انجام می‌پذیرد.

مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان، مدت زمان عملیات اجرایی این طرح را حدود پنج ماه اعلام کرد و افزود: پس از آن، امکان پذیرش شناورهایی تا آبخور 4 متر در این بندر فراهم خواهد شد.

محمدی کرجی ران پیش بینی کرد حجم مرحله نخست لایروبی بندر شیو را حدود 140 هزار مترمکعب اعلام کرد که به وسیله لایروب کاتر ساکشن انجام می‌شود.

بندر شیو با ساختاری تجاری در سال 90 طرح تکمیل ساخت این بندر به همت سازمان بنادر و دریانوردی در قالب بنادر کوچک چندمنظوره و موج شکن‌های مردمی در دستور کار قرار گرفت و عملیات احداث آن در سال 94 با رسیدن مساحت حوضچه این بندر به 11.5 هکتار به پایان رسید و هم اکنون در فهرست بنادر تحت مالکیت سازمان بنادر قرار دارد.

بندر شیو از بنادر قدیمی در استان هرمزگان است که تا پیش از سال 97 در زمینه تجارت کالاهای ملوانی فعالیت داشته است و در سال 97 با تامین زیرساخت های لازم در زمینه صادرات غیرنفتی و فعال شدن رویه گمرکی صادرات در آن، حیاتی دوباره در زمینه تجارت رسمی یافت.

این بندر در غرب استان هرمزگان (با فاصله 35 کیلومتری از شهر پارسیان و 185 کیلومتری از بندر لنگه) تا کشور قطر 118 مایل دریایی (هر مایل معادل 1,8 کیلومتر) فاصله دارد و بر همین اساس، از برترین ظرفیت‌های شهرستان پارسیان و استان هرمزگان به علت نزدیکی به کشور قطر بوده (دارای کمترین مسیر دریایی در استان هرمزگان به بندر الرویس) و می تواند مورد توجه تجار و بازرگانان در زمینه صادرات کالا قرار گیرد.