یک‌شنبه 30 دی 1403

آغاز پیگرد قضایی چند مقام سیاسی و امنیتی بلندپایه لبنانی در ارتباط با انفجار بیروت

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
آغاز پیگرد قضایی چند مقام سیاسی و امنیتی بلندپایه لبنانی در ارتباط با انفجار بیروت

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، قاضی «طابق بیطار» پازپرس پرونده انفجار بندر بیروت روند پیگرد قضایی این پرونده را پس از شنیدن اظهارات شاهدان آغاز کرد.

بر اساس گزارش امروز (جمعه) روزنامه «الاخبار»، بازپرس پرونده زمانی را برای بازجویی «حسان دیاب» نخست‌وزیر پیشبرد امور لبنان به عنوان مدعی علیه مشخص کرده است؛ اما این زمان هنوز علنی نشده است.

در ادامه این گزارش آمده است، قاضی طارق بیطار نامه‌ای به واسطه دادستانی کل کیفری برای مجلس نمایندگان این کشور ارسال کرده است و در آن، درخواست کرده که مصونیت پارلمانی از «علی حسن خلیل» وزیر دارایی سابق، «غازی زعیتر» وزیر امور امور عامه‌المنفعه سابق و «نهاد المشنوق» وزیر کشور سابق برداشته شود تا زمینه برای اقامه دعوی و پیگرد این افراد فراهم گردد.

طبق گزارش الاخبار، بازپرس این پرونده با توجه به برخورداری برخی از افراد یادشده از عنوان وکیل، دو نامه دیگر یکی به اتحادیه وکلا در بیروت و دیگری به اتحادیه وکلا در طرابلس ارسال کرده است تا اجازه پیگرد حسن خلیل، غازی زعیتر و «یوسف فنیانوس» وزیر امور عام‌المنفعه سابق این کشور صادر شود و استنطاق تمامی این افراد به «جرم قصد احتمالی برای جنایت کشتار و بزه اهمال کاری و کوتاهی کردن» آغاز گردد.

بر اساس گزارش این روزنامه لبنانی، قاضی بیطار همچنین از ریاست دولت خواسته است تا اجازه بازپرسی از «طونی صلیبا» فرمانده دستگاه امنیت کشور لبنان به عوان مدعی علیه صادر شود.

او از «محمد فهمی» وزیر کشور دولت پیشبرد امور کشور لبنان نیز خواسته تا اجازه اقامه دعوی علیه «عباس ابراهیم» مدیر کل دستگاه امنیت سراسری لبنان و همچنین پیگرد وی را صادر کند.

مطابق با این گزارش، طابق بیطار نامه‌ای دیگر به دادستانی کل کیفری لبنان فرستاده و در این پیام درخواست کرده که رویه قانونی در خصوص برخی از قضات نیز اجرایی شود.

الاخبار در ادامه نوشت که لیست نام افراد تحت پیگرد، برخی فرماندهان نظامی و امنیتی پیشین را نیز در می‌گیرد و بازپرس پرونده علیه برخی از مقامات نظامی دیگر از جمله «جان قهوجی» فرمانده سابق ارتش لبنان، «کمیل ضاهر» مدیر سابق دستگاه اطلاعات ارتش و «غسان غزر الدین» از سرتیپ‌های سابق دستگاه اطلاعات ارتش و همچنین «جودت عویدات» از دیگر سرتیپ‌های دستگاه اطلاعات لبنان اقامه دعوی کرده است.

بر پایه این گزارش، بیطار همچنین تصمیم گرفته است سرهنگ دوم «داوود فیاض» و مهندس «نایله الحاج» را آزاد کند.

کشور لبنان در تاریخ چهارم آگوست سال 2020 (14 مرداد) در بندرگاه بیروت شاهد انفجاری مهیب بود؛ انفجاری که بیش از 190 کشته و 6500 مجروح به دنبال داشت.

به دنبال این انفجار و تشدید بحران سیاسی در این کشور «حسان دیاب» نخست‌وزیر پیشین این کشور استعفا کرد و «مصطفی ادیب» با رأی پارلمان لبنان به عنوان مأمور تشکیل کابینه در این کشور انتخاب شد با این حال، او نیز پس از گذشت چند هفته انصراف خود را اعلام کرد تا اینکه «سعد الحریری» نخست‌وزیر اسبق لبنان به عنوان مأمور جدید تشکیل کابینه در این کشور انتخاب شد؛ اما او نیز تا امروز موفق به تشکیل کابینه جدید نشده و با رئیس‌جمهور لبنان به اختلاف برخورده است.