آغوش سازمان بسیج مداحان به روی همه سلایق باز است / تفکر بسیجی محدودیت ندارد
روحیه بسیجی همان روحیهای است که تحولخواه و تحول آفرین است و هر جا میدانداری کند عقبگرد معنی ندارد و هرچه هست پیشرفت و پیشروی است.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، تاریخ نشان داده است که بهترین راه برای جهتگیری مردمی و انقلابی و بهترین روش برای حل مشکلات فرهنگی، اقتصادی و غیره تکیه بر «فرهنگ و روحیه بسیجی» است. دلیل آن هم خیلی ساده است روحیه بسیجی، روحیهای است که دغدغه مردم و حل مشکلات مردم بهویژه پابرهنگان و طبقات پایین را دارد. بنابراین اگر از لزوم روحیه بسیجی میگوییم نه از سر شعارزدگی و کلیشهگویی است، بلکه یک ضرورت کاملا مهم و تعیینکننده را یادآور میشویم.
از عمل به نسخههای وارداتی برای حل مشکلات گرفته تا آفاتی چون تنبلی، ترس و وادادگی و غیره همه آفاتی است که بدون اغراق با روحیه بسیجی ریشهکن و نابود میشود. به مناسبت هفته بسیج، گفتوگویی را با "یوسف ارجونی" رئیس سازمان بسیج مداحان درباره رویکرد و اقدامات این مجموعه در حوزه ستایشگری داشتهایم که متن آن را در ادامه میخوانید.
نگاه سازمان بسیج مداحان به کارهای فرهنگی بر زمینمانده
*سازمان بسیج مداحان چه وجه تمایزی با دیگر نهادها و مجموعههای همسو دارد؟
تشکلهای زیادی در کشورمان در حوزه ستایشگری فعالیت میکنند اما نگاه سازمان بسیج مداحان در این عرصه به هیچوجه نگاه تصدیگری نیست به دلیل اینکه تمام فعالیتهای این حوزه توسط مردم انجام میشود. یکی از ویژگیهای سازمان بسیج مداحان این است که کارهای بر زمینمانده در حوزه مداحی را به نتیجه برساند.
دشمن با تمام قوا به میدان آمده و برای این حوزه برنامه دارد. در قضایای اخیر شیوع کرونا، هیئتهای مذهبی و بهویژه مداحان، جانانه به میدان آمدند و انقلابی را بهوجود آوردند. یکی از ویژگی های برتر مجموعههای بسیج، بحث انگیزشی و اعتقادی بودن آن استو اهداف دیگری که سازمان بسیج مداحان از بدو تأسیس تاکنون داشته این است که مجموعهای مردمی در حوزه ستایشگری شکل بگیرند و در حوزه تربیت و توانمندسازی فعالیت کنند.
گستردگی بسیج به اندازه جغرافیای جمهوری اسلامی ایران است
یکی از بزرگترین شبکهها در حوزه ستایشگری سازمان بسیج مداحان است. به هر حال مجموعه بسیج در محرومترین مناطق کشور هم مأموریت دارد. در حال حاضر 320 کانون بسیج مداحان در کشور وجود دارد که 32 سازمان بسیج مداحان در هر استان آنها را هدایت میکنند.
یکی از نعمتهایی که در این عصر مخصوصا به حوزه ستایشگری عنایت شده است دیدارهای سالیانه رهبر انقلاب با مداحان است. رهبر انقلاب هر ساله نقشه راه حوزه ستایشگری را ترسیم میکنند و پند و نصیحتهایی را به مداحان فرمایش میکنند. ما نیز پیرو فرمایشات رهبر انقلاب برنامههایی را در دستور کارمان قرار میدهیم. در سال جاری برنامههایی در حوزه خانواده و احیای روضههای خانگی اجرا کردهایم. ما ظرفیت بزرگی را در حوزه روضههای خانگی داریم که مغفول مانده است.
یکی از آسیبهای موجود در روضههای خانگی این است که نظارت مستقیمی بر این محافل بهویژه در حوزه بانوان انجام نمیگیرد. علاوه بر آن، ایجاد الگوهای مناسب برای شرکتکنندگان این محافل که اغلب مادران حال و آینده این کشورند از سوی سازمان بسیج مداحان مطرح میشود. همسرداری، فرزندداری، فرزندپروری با محوریت حضرت زهرا (س) نمونهای از الگوسازی ها در این محافل است. تقریبا بیش از 8 هزار جلسه خانگی در سراسر کشور برگزار میشوند که متوسط برای هر ماه، یک نشست برای نخبگان هیئتهای مذهبی در حوزه بانوان برگزار میشود.
یکی از دغدغههای رهبر انقلاب و بزرگان دین این است که موضوع وحدت بین شیعه و سنی بهصورت علمی و عملی به مرحله اجرا درآید. ظرفیت خوبی در حوزه نغمهسرایان و گروههای همخوانی در سراسر کشور داریم که امسال برای سومین سال متوالی، همایش و کارگاه نغمهسرایان اهلسنت را با محوریت پیامبر اعظم (ص) در مناطق اهلسنت کشور خواهیم داشت. ارتباط خوبی با مجمع تقریب مذاهب داریم و برنامههای مشترکی را به مرحله اجرا رساندهایم.
آغوش باز برای همه سلایق
*گاهی برداشتهای دیگری از مفهوم بسیج میشود که سبب شده برخی افراد دید محدودی به بسیج نداشته باشند. آیا فعالیت های بسیج محدود و محصور به افراد خاص و با نگرشهای خاصی است یا همه عموم مردم را شامل میشود؟
آغوش مجموعههای بسیج به روی همه سلایق باز است. بسیجی به معنای این نیست که حتما یک فرد باید کارت بسیج داشته باشد. افرادی در عرصههای مختلف فعالیت میکنند بدون اینکه حتی عضو مجموعه بسیج باشند اما فعالیتهایشان در راستای مأموریتهای بسیج است. وظیفه سازمان بسیج مداحان و مجموعههای دیگر بسیج این است که برای برنامههایی که در راستای پبشبرد اهداف انقلاب اسلامی ایران است، نقش هدایتگری و تسهیلگری داشته باشد و به کمک آنها بیاید. "ما برای وصل کردن آمدیم، نی برای فصل کردن آمدیم"
*اگر اشکالات و ایراداتی در حوزه ستایشگری وجود داشته باشد با چه رویکردی به سراغش میروید. سلبی یا ایجابی؟
اگر اشکالات و ایراداتی در حوزه ستایشگری احساس شود، سازمان بسیج با رویکرد حل مسائل و مشکلات و در اوج صمیمیت و دوستی موضوع را پیگیری خواهد کرد. برخوردهای چکشی و تند در جریان هیئتهای مذهبی و حوزه مداحان جوابگو نیست. روحیه بسیجی همان روحیهای است که تحولخواه و تحول آفرین است و هر جا میدانداری کند عقبگرد معنی ندارد و هرچه هست پیشرفت و پیشروی است.
تفکر بسیجی در جامعه تقویت شود